De beste Kobo eReader van 2024

Kobo eReaders zijn nog steeds erg populair! Je hebt al jouw favoriete boeken digitaal op één scherm. Dit maakt een Kobo eReader vrij gewild. Kobo is een marktleider op het gebied van eReaders. Je ziet ze steeds vaker en zijn onwijs handig. Het compacte formaat en het scherpe beeld laat je aangenaam je boeken lezen. Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste Kobo eReaders van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van diverse eReaders uit deze modellenreeks. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden.

Onze top 3

Onze favoriet

De parel van de eReaders. De Kobo Libra 2. Dankzij het comfortabele design blader je gemakkelijk door al je favoriete boeken.

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit

2e beste keuze

Ben je op een duurzame tour en vind je het belangrijk dat de behuizing van gerecylcled plastic is gemaakt?

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit

3e beste keuze

De lichtste Kobo eReader in de modellenreeks! Zowel in het gewicht als prestaties. Hierdoor kan je de eReader overal mee naartoe nemen.

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste Kobo eReaders tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste Kobo eReaders. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de aanschaf van de beste Kobo eReaders. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zult helpen een juiste keus te maken.  

Wat zijn de beste Kobo eReaders van dit moment?

De beste Kobo eReader algemeen: Kobo Libra 2
De beste Kobo eReader volgens de consumentenbond: Kobo Clara 2E
De beste Kobo eReader volgens Tweakers: Kobo Libra 2

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Kobo Libra 2 de beste eReader is van dit moment. Deze tablet is het beste getest op resolutie, op de compatibiliteit van verschillende bestanden en prijs. De Kobo Libra 2 overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten, maar biedt ook een geweldige combinatie van geavanceerde functies en toevoegingen! Het is duidelijk dat deze eReader uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige eReader.

#1
Kobo Libra 2

De parel van de eReaders. De Kobo Libra 2. Dankzij het comfortabele design blader je gemakkelijk door al je favoriete boeken. Deze 7 inch eReader is erg compact en heeft slechts een gewicht van 215 gram. Ideaal om de Kobo dus overal mee naar toe te nemen. Zelfs naar het zwembad! Dankzij de IPX 8 certificering is deze waterdicht. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken om waterschade. 

Het 7 inch scherm filtert blauw licht en past de helderheid en kleurtemperatuur automatisch aan. Ongeacht in wat voor omgeving je zit, is de Kobo Libra een zeer gebruiksvriendelijke eReader met maar liefst 32GB aan opslag. Ruim voldoende om honderden boeken op te slaan! Wil je deze eReader intensief gebruiken? Geen probleem, de batterij gaat 2 maanden mee voordat je deze hoeft op te laden. 

Het mooie van de Kobo Libra 2 is dat deze ook een bluetooth ondersteuning heeft. Hierdoor is het mogelijk om ook audioboeken te luisteren die je via de Kobo store kan aanschaffen. Het Full-HD scherm van de Libra 2 maakt dit een uitstekende keus als je wilt gaan voor een veelzijdige eReader met leuke extra’s. Hou er rekening mee dat je een Kobo account moet aanmaken om een Kobo eReader te kunnen gebruiken.

Voor- en nadelen van de Kobo Libra 2

+ Waterdicht!

+ Dankzij Comfortlight Pro wordt de schermverlichting automatisch aangepast op omgevingslicht. 

+ Ergonomische behuizing

- Er wordt geen oplader meegeleverd voor het opladen via een stopcontact, alleen via een USB-C kabel. 

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#2
Kobo Clara 2E

Ben je op een duurzame tour en vind je het belangrijk dat de behuizing van gerecylcled plastic is gemaakt? Dan is de Kobo Clara 2E echt iets voor jou. De Kobo Clara is een compacte 6 inch eReader waardoor deze makkelijk mee te nemen is. Het fijne van de Clara is dat deze net zoals de Libra 2 voorzien is van de IPX 8 certificering. Hierdoor is deze eReader waterdicht! 

De 16GB opslag is meer dan genoeg om al jouw favoriete boeken op te slaan. Een leuke extra van deze Kobo Clara is dat je erg makkelijk je draadloze koptelefoon kan verbinden. Hierdoor wordt het mogelijk om naar audioboeken te luisteren. Gemak dient de mens!

De ingebouwde verlichting bij de Clara wordt automatisch geregeld door de Comfort Light Pro. Het blauwlicht filter zorgt ervoor dat het lezen van boeken minder intensief is voor je ogen. Waardoor je dus ook minder snel vermoeid raakt. Intensief gebruik vraagt om veel verbruik, gelukkig hoef je je niet zo snel zorgen te maken over de batterijduur. Deze bedraagt ook maar liefst 2 maanden. Al met al een compacte eReader mét HD-scherm, voor een schappelijke prijs. Hou er rekening mee dat je een Kobo account moet aanmaken om een Kobo eReader te kunnen gebruiken.

Voor- en nadelen van de Kobo Clara 2E

+ Een compact formaat, ideaal voor onderweg!

+ Via bluetooth koppel je gemakkelijk een draadloze koptelefoon voor het luisteren van audioboeken

+ De mogelijkheid om minimaal 10.000 eBooks op te slaan door de 16GB opslagcapaciteit

- Misschien toch wat aan de kleine kant waardoor het lezen niet altijd als even fijn wordt beschouwd.

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Kobo Nia

De lichtste Kobo eReader in de modellenreeks! Zowel in het gewicht als prestaties. Het gewicht van slechts 172 gram maakt deze eReader een fijn model om overal mee naartoe te nemen. Of je nou in de bus zit of in de trein, het lezen van een eBook wordt op deze manier erg fijn! 

Het 6 inch scherm is uitgerust met Comfort Light Pro. Hierdoor wordt het blauw licht gefilterd en wordt de helderheid automatisch aangepast naar het omgevingslicht waar je je op dat moment in bevindt. Zo wordt de Nia een veelzijdige eReader die je in elke omstandigheid kunt gebruiken. Je kan maar liefst 2 maanden lang door met deze Kobo Nia voordat je deze weer moet opladen. 

Bestanden zoals ePub en JPEG zijn compatibel dus ook het lezen van grafische eBooks is geen probleem. Het HD ready touch-scherm laat je moeiteloos door al je boeken bladeren. Kortom de meest compacte eReader van Kobo op dit moment is een hoogwaardige eReader. Hou er rekening mee dat je een Kobo account moet aanmaken om een Kobo eReader te kunnen gebruiken. 

Voor- en nadelen van de Kobo Nia

+ De helderheid van het scherm wordt automatisch aangepast naar het omgevingslicht

+ Je kan de tablet overal mee naartoe nemen door het kleine formaat

+ 8GB is voldoende om 5.000 boeken op de slaan

- De Kobo Nia kan wat aan de kleine kant zijn waardoor het lezen minder comfortabel wordt

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Kobo Sage

Een beul van een eReader. De Kobo Sage. Het 8 inch scherm maakt dit de grootste eReader uit de Kobo modellenreeks. Het Full-HD scherm laat je werkelijk waar genieten van het lezen van eBooks. Dankzij de Comfortlight Pro wordt blauw licht gefilterd en de helderheid automatisch aangepast op basis van omgevingslicht. 

Het mooie van de Sage is dat deze ook waterdicht is. Dankzij de IPX 8 certificering neem je deze dus ook zorgeloos mee naar het strand of het zwembad. Daarnaast beschikt deze eReader ook nog eens over bluetooth verbinding, het luisteren van audioboeken is nog nooit zo makkelijk geweest. Het extraatje bij deze Kobo eReader is dat deze geschikt is voor de Kobo Stylus. Deze pen maakt het mogelijk om tijdens het lezen bepaalde aantekeningen te maken. 

De 32GB is ruim voldoende om duizenden boeken op te slaan. En 1 voor 1 op het gemak te lezen. De batterijduur van maar liefst 2 maanden maakt dit allemaal mogelijk. Wil je dus een eReader waar je alles goed op kan lezen voor een langdurige tijd? Dan is de Kobo Sage een aanrader. Hou er rekening mee dat je een Kobo account moet aanmaken om een Kobo eReader te kunnen gebruiken.

Voor- en nadelen van de Kobo Sage

+ Waterdicht! 

+ De helderheid van het scherm wordt dankzij de Comfortlight Pro automatisch aangepast op omgevingslicht

+ Het 8 inch scherm laat je extra comfortabel lezen

- Er wordt geen oplader meegeleverd voor het opladen via een stopcontact, alleen via een USB-C kabel. 

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Kobo Elipsa 2E (met Kobo Stylus 2)

De Kobo Elipsa 2E is de grootste Kobo eReader van dit moment. Het fijne 10 inch scherm en meegeleverde Stylus maakt dit een veelzijdige eReader waar je aantekeningen op kan maken. De opslagcapaciteit van 32GB is meer dan genoeg om duizenden boeken op te slaan. Net zoals de overige modellen van Kobo, is deze Elipsa voorzien van ingebouwde achtergrondverlichting. Dit zorgt voor extra comfort voor je ogen. 

Het Full-HD scherm zorgt ervoor dat je alles erg helder en scherp te zien krijgt. Zo lees je al je favoriete boeken in hoge kwaliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken over de batterijduur van de Kobo Elipsa, deze gaat net zoals de overige Kobo eReaders, 2 maanden lang mee. Afhankelijk van het gebruik en ingestelde verlichting uiteraard. 

De Elipsa 2 E heeft ook bluetooth ondersteuning. Zo wordt het mogelijk om audioboeken af te luisteren als je even geen zin hebt om te lezen. Kortom, de Kobo Elipsa 2 E is een erg fijne eReader met een groot scherm voor extra gebruiksgemak.

Voor- en nadelen van de Kobo Elipsa 2E

+ Een groot formaat om makkelijk jouw boeken te kunnen lezen 

+ Een meegeleverde Kobo Stylus om eventueel aantekeningen te maken tijdens het lezen

+ De bluetooth functie maakt het mogelijk om je draadloze koptelefoon moeiteloos te verbinden voor audioboeken

- Er wordt geen oplader meegeleverd. 

 • Resolutie
 • Prijs
 • Bestandscompatibiliteit
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een Kobo eReader?

Bij de aanschaf van een eReader is het belangrijk om rekening te houden met verschillende punten. Hoe groot wil je dat de eReader is? Wil je ingebouwde verlichting? En zo zijn er nog meer punten waar je op moet letten. We helpen je graag op weg waar je precies op moet letten door te kijken naar onderstaande punten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Schermgrootte en Resolutie 

Dit is vaak waar je het eerst naar kijkt. De grootte van de eReader. Vrij logisch! Want je wil een eReader die lekker in de hand ligt. Niet te groot, niet te klein. Kobo heeft verschillende formaten. Ook is het belangrijk om te kijken naar de resolutie. Die zorgt er namelijk voor dat je altijd een goed en helder beeld hebt. Dit is belangrijk als je geconcentreerd een boek aan het lezen bent. Elk formaat heeft zijn voor-en zijn nadeel.

De kleine Kobo eReaders. 6-7 inch eReaders, zijn erg compact en dus ook handig om mee te nemen. Je kan ze bedienen met één hand en zijn ideaal om je favoriete boeken te lezen. 

De middelgrote Kobo eReaders. 8-9 inch tablets, bieden weer een goede balans tussen de draagbaarheid en bruikbaarheid. Je kan ze goed gebruiken om langdurig boeken te lezen zonder dat je ogen moe worden.

De grote Kobo eReaders. 10 inch eReaders, bieden een groot scherm voor multitasking. Ze geven je een geweldige leeservaring en kunnen voor elk type eBook gebruikt worden. Hou er wel rekening mee dat deze minder handig mee te nemen zijn doordat ze een scherm hebben wat minimaal 20cm groot is. 

De resolutie in onze top 5 beste Kobo eReaders zijn allemaal Full-HD. Dit maakt het gebruik van de eReader een stuk fijner en worden al de dingen die je wil doen op de tablet ook een stuk aangenamer. Al met al een belangrijk aspect.  

Het schermtype van de Kobo eReaders bevat de E Ink-technologie. Dit wordt geuit in een prachtig scherm dat leest als gedrukte tekst. Zo lijkt het dus net alsof je een echt boek aan het lezen bent. Dit is prettig voor je ogen zodat je minder snel moe raakt door het kijken naar een scherm.

Modellenreeks

De Kobo eReaders staan bekend om de verschillende modellenreeks. Een breed assortiment aan eReaders waar voor ieder wat tussen zit. Hieronder een kleine uitleg welke modellen er zijn met bijbehorende specificaties.  

Kobo Clara HD. De Kobo Clara HD is een instapmodel eReader met een 6-inch E Ink-scherm en ingebouwde verlichting. Het is compact en lichtgewicht, ideaal voor als je op zoek bent naar een betaalbare eReader met basisfuncties. Overigens is de Clara waterdicht, waardoor je deze makkelijk kan meenemen naar wateractiviteiten.

Kobo Elipsa. De Kobo Elipsa is een groter model eReader met een 10,3-inch E Ink-scherm. Het verschil ligt hem in de ondersteuning voor stylusinteractie en digitale notities, waardoor het ook bruikbaWill Kobo Release Any New eReaders This Fall?ar is als een digitaal schrijf- en tekengereedschap.

Kobo Nia. De Kobo Nia is een andere instapmodel eReader met een 6-inch E Ink-scherm en ingebouwde verlichting. Het heeft een eenvoudig ontwerp en is ontworpen voor als je op zoek bent naar een betaalbare eReader.

Kobo Libra. De Kobo Libra heeft een 7-inch E Ink-scherm en is ontworpen met een ergonomisch ontwerp voor comfortabel langdurig lezen. Het heeft ingebouwde verlichting en is waterdicht, waardoor het een goede keuze is voor als je graag in bad zit of aan het zwembad ligt.

Kobo Sage. De Kobo Sage heeft een 8-inch E Ink-scherm en is een vrij recent model met ingebouwde verlichting. Hij is vergelijkbaar met de Kobo Libra alleen dan een maatje groter. Ook deze eReader is waterbestendig. 

Zoals je kunt zien is er zat keus uit een breed assortiment Kobo eReaders. Ongeacht de keuze, je zal er erg veel plezier van hebben. 

Verlichting

De verlichting van een eReader in het algemeen is erg belangrijk. Veel moderne eReaders, zoals de modellen van Kobo in onze top 5, hebben ingebouwde verlichting die het scherm verlicht. Hierdoor kan je gemakkelijk een boek lezen als je jezelf in een donkere ruimte bevindt. Ideaal als je voor het slapen bijvoorbeeld nog even een hoofdstuk wilt gaan lezen.

De verlichting is ook regelbaar. Dit houdt in dat je de helderheid naar wens kunt aanpassen. Regelbare verlichting maakt het namelijk mogelijk om het scherm aan te passen aan verschillende lichtomstandigheden. Ook vermindert het de vermoeidheid na langdurig gebruik. 

In de meeste gevallen wordt de verlichting gelijkmatig over het scherm verspreid. Bij de Kobo eReaders is dit altijd het geval. Soms kunnen eReaders hotspots of donkere plekken hebben als de verlichting niet gelijkmatig is. Dit beïnvloedt natuurlijk het lezen. Dat zou zonde zijn! Ook is het belangrijk om te weten dat de verlichting natuurlijk de nodige batterijcapaciteit vraagt. Hoe feller jij het beeld zet, hoe sneller de batterij zal leeg gaan. Gelukkig gaan de Kobo eReaders maar liefst 2 maanden lang mee voordat je deze moet opladen. Hieronder meer info!

Batterijduur

Een erg belangrijk punt om rekening mee te houden is de batterijduur. Hoe lang gaat de eReader mee voordat deze volledig leeg is? Ook dit is afhankelijk van het gebruik. Lees je vaak boeken? Hoe lang lees je? Zet je het scherm heel fel of juist niet? Alles is afhankelijk van het gebruik. Over het algemeen hebben algemene eReaders een batterijduur van een paar weken. De Kobo eReaders hebben echter een batterijduur van 2 maanden.

De E ink-technologie staat bekend om de energiezuinigheid. Er wordt dus alleen stroom verbruikt wanneer de pagina wordt omgedraaid. Dit is dus een reden waarom de batterij lang meegaat. Het opladen van de Kobo eReader wordt gedaan via een USB-kabel. In sommige gevallen wordt deze meegeleverd. Per model is dit verschillend.

Opslagruimte 

Naast de schermgrootte, is de opslagruimte het tweede aspect waar je aan denkt bij de aanschaf van de beste eReader. Je wilt immers genoeg opslag hebben om al jouw favoriete boeken op te kunnen slaan. Je hebt Kobo modellen die variëren van 8GB opslagruimte tot modellen die 32GB aan opslag hebben. 

Dit is meer dan voldoende om honderden of zelfs duizenden boeken te kunnen opslaan. Kobo eReaders worden ook vaak gebruikt voor audioboeken, deze vragen dus meer capaciteit dan de traditionele eBooks, zorg er daarom voor dat je een Kobo eReader kiest met genoeg opslagcapaciteit. Ook bieden sommige modellen Cloud-opslag aan, hierdoor worden de boeken opgeslagen in de Cloud in plaats van op de eReader zelf.

Bestandscompatibiliteit

Als je thuis bent in de eReaders zal dit waarschijnlijk bekend in de oren klinken. De meeste eReaders ondersteunen gangbare eBook formaten zoals ePub en PDF. Het is niet zozeer dat je hier als eerst naar moet kijken, maar wel rekening mee moet houden. De ePub en pdf-formaten worden veelal gebruikt door veel digitale bibliotheken. De eReaders van Kobo zijn compatibel met alle bestanden. Dit geldt ook voor de afbeeldingsformaten. Hiermee worden afbeeldingen weergegeven. Hoe zet je boeken op een Kobo e-reader? - Coolblue - alles voor een glimlach

Vaak is dit handig als je grafische inhoud aan het lezen bent. Niet alleen afbeeldingsformaten maar ook tekst- en documentformaten zijn soms compatibel. Hiermee kun je tekstbestanden en documenten lezen op je eReader. Dit kan een handige toevoeging zijn!

Waarom een Kobo eReader kopen? 

Veelzijdigheid en de draagbaarheid. Je wilt je boeken bij de hand hebben zonder dat je ze allemaal hoeft te dragen. De Kobo eReaders zijn hier een ideale oplossing voor. De beste Kobo eReaders zijn erg makkelijk mee te nemen voor onderweg in vergelijking met gewone boeken. 

Je krijgt er een behoorlijk gebruiksgemak voor terug. De touchscreen die ervoor zorgt dat je gemakkelijk bladzijden kan omslaan, de verlichting die ervoor zorgt dat je prettig leest en zo ook het aanpassen van de grootte van het lettertype. Dit maakt een eReader in het algemeen veelzijdig en daarom ook een must-have voor een boekenliefhebber. 

Wat zijn de voordelen van een Kobo eReader?

+ Draagbaarheid. Kobo E-readers zijn lichtgewicht en draagbaar, waardoor je honderden of zelfs duizenden boeken digitaal kunt meenemen. Dit maakt het ideaal voor onderweg, op reis of gewoon om gemakkelijk toegang te hebben tot een grote bibliotheek. Hou er wel rekening mee dat de Kobo Elipsa de grootste variant is.

+ Oogvriendelijkheid. Kobo eReaders hebben E Ink-schermen. Hierdoor is het net alsof je gedrukte pagina’s van een echt boek leest. Dit vermindert vermoeidheid van de ogen en maakt lezen comfortabeler, vooral tijdens lange leessessies.

+ Langere batterijduur. Kobo eReaders hebben over het algemeen een langere batterijduur dan smartphones en tablets. Je kunt vaak wekenlang lezen op één batterijlading, afhankelijk van je leesgewoonten en instellingen.

+ Waterbestendigheid. Sommige Kobo eReaders, zoals de Kobo Libra en Kobo Clara, zijn waterbestendig, waardoor je zonder zorgen kunt lezen in bad, aan het zwembad of op het strand.

Wat zijn de nadelen van een Kobo eReader?

- Zwart-wit scherm. Hoewel E Ink-schermen een leeservaring bieden die vergelijkbaar is met papier, zijn ze beperkt tot zwart-wit. Dit betekent dat Kobo eReaders geen kleurenweergave bieden.

- Prijs van eBooks. Hoewel de aanschaf van een Kobo eReader op lange termijn kosten kan besparen ten opzichte van het kopen van fysieke boeken, kunnen de kosten van eBooks soms hoog zijn, vooral voor recent uitgebrachte bestsellers en populaire titels.

- Compatibiliteit met bestandsformaten. Hoewel Kobo eReaders een breed scala aan eBooks ondersteunen, kunnen ze soms moeite hebben met het lezen van bepaalde bestandsformaten, vooral als deze zijn beveiligd met digitaal rechtenbeheer (DRM).

Kobo Elipsa 2E - eReader

Wil je weten hoe een Kobo eReader precies werkt en wat voor functies er allemaal zijn? Dan laten we je dit graag zien in onderstaand filmpje. Hierin wordt de Kobo Elipsa gepresenteerd. De grootste eReader in de modellenreeks. 

Veelgestelde vragen

Welk model Kobo eReader moet ik kiezen?

Het beste model hangt af van je persoonlijke voorkeuren, zoals schermgrootte, verlichtingsopties, waterbestendigheid en budget. Overweeg factoren zoals leesgewoonten, gebruiksscenario's en functies die je belangrijk vindt bij het kiezen van een model.

Wat is het verschil tussen Kobo eReaders en concurrenten zoals Kindle?

Kobo eReaders bieden vergelijkbare functionaliteit als Kindle-apparaten, maar er zijn verschillen in ondersteunde bestandsformaten, toegang tot eBook-winkels en specifieke functies. Het is belangrijk om de functies en mogelijkheden van verschillende eReaders te vergelijken om te bepalen welke het beste bij je past.

Hoe kan ik eBooks op mijn Kobo eReader krijgen?

Je kunt eBooks op je Kobo eReader krijgen via de Kobo eBook-winkel, waar je eBooks kunt kopen, downloaden en synchroniseren met je apparaat. Je kunt ook eBooks van andere bronnen downloaden en naar je Kobo eReader overzetten via een USB-verbinding of via de cloud.

Wat is de batterijduur van de Kobo e-reader?

De Kobo eReaders gaan over het algemeen erg lang mee. Weken tot zelfs maanden is heel normaal.

Kan ik audioboeken op mijn Kobo eReader afspelen?

Mits de Kobo eReader over een bluetooth functie beschikt wel.