De beste bluetooth platenspeler van 2024

Op Zoek naar de beste bluetooth platenspeler? Zoek dan niet verder! Platenspelers werden populair in de 20e eeuw en hebben recentelijk een comeback gemaakt vanwege de nostalgische waarde en de waardering voor de geluidskwaliteit. Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste platenspelers van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van platenspelers. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden.

Onze top 3

Onze favoriet

Een klassieke, moderne en compacte platenspeler. De House of Marley is een echte eye-catcher die je draadloos met je bluetooth speaker verbindt.

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit

2e beste keuze

Een parel van een platenspeler! De Audio Technica AT-LP120XUSB is een uitstekende anti-skating bluetooth platenspeler.

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit

3e beste keuze

Een hoogwaardige platenspeler die al je favoriete LP’s met kwaliteit laat afspelen! Dankzij de ingebouwde stereo speakers luister je direct naar je favoriete collectie

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste bluetooth platenspelers tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste bluetooth platenspelers. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de aanschaf van de beste bluetooth platenspeler. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zal helpen een juiste keus te maken.  

Wat zijn de beste bluetooth platenspelers van dit moment?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de House of Marley Stir It Up Wireless de beste platenspeler is. Deze platenspeler is het beste getest op de kwaliteit van de toonarm, de kwaliteit van de cartridge en naald en de connectiviteit. De House of Marley Stir It Up Wireless overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten, maar biedt ook een geweldige combinatie van geavanceerde functies en gebruiksvriendelijkheid! Het is duidelijk dat deze platenspeler uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige platenspeler.

#1
House of Marley Stir It Up Wireless

Een klassieke, moderne en compacte platenspeler. De House of Marley is een echte eye-catcher die je draadloos met je bluetooth speaker verbindt. De 4.2 bluetooth verbinding zorgt ervoor dat je geen kabels nodig hebt en je altijd verzekerd bent van een stabiele verbinding. Door de meegeleverde Audio-Technica Cartridge heb je altijd goed geluid. 

Deze belt-drive bluetooth platenspeler ben je zeker van een goede isolatie die externe trillingen opvangt. De hoogwaardige kwaliteit zorgt ervoor dat je de nummer 1 bluetooth platenspeler in huis haalt. Ook zorgt de lange toonarm ervoor dat je geen last krijgt van anti-skating. De groeven in de plaat zullen nauwkeurig gevolgd worden door de naald. 

De House of Marley kan verschillende formaten LP- platen afspelen. De 7 inch en de 12 inch kunnen op een toerensnelheid van 33 en 45 toeren per minuut worden afgespeeld. Het leuke van deze platenspeler is dat je er nog externe speakers van hetzelfde merk bij kan aanschaffen. De House of Marley Get Together Duo speakerset zijn hoogwaardige speakers voor een extra krachtig geluid. Of je kiest voor de House of Marley Get Together Bluetooth speaker. Al met al maak je geen foute keus met deze veelzijdige bluetooth platenspeler. 

Voor- en nadelen van de House of Marley Stir It Up

+ Hoogwaardig en duurzaam materiaal

+ Draadloos muziek streamen door de 4.2 bluetooth verbinding.

+ Je koppelt de platenspeler gemakkelijk via de RCA-tulp kabels aan je eigen speakers

- Deze platenspeler heeft geen ingebouwde speakers.

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit
Bekijk op Coolblue.nl

#2
Audio Technica AT-LP60XBTBK

Een parel van een platenspeler! De Audio Technica AT-LP120XUSB is een uitstekende anti-skating bluetooth platenspeler. De anti-skating functie zorgt ervoor dat je altijd de beste geluidskwaliteit te horen krijgt. De naald en de toonarm worden namelijk goed in balans gehouden zodat je geen storingen of geruis krijgt. 

De Technica AT is een direct drive platenspeler waardoor er minder slijtage optreedt omdat er geen riem aanwezig is. Hierdoor gaat die langer mee! De behuizing van deze platenspeler is van kunststof en beschikken over schokdempende voeten waardoor de externe trillingen geminimaliseerd worden. Dit maakt de Audio Technica een erg fijne platenspeler, in combinatie met de lange toonarm zorgt dit voor weinig tot geen trackingfouten. 

Deze platenspeler is af te stellen in 3 verschillende toeren. Je hebt namelijk net zoals bij de Denver de 33, 45 en 78 toeren per minuut te draaien. Zo kan je dus vrijwel elke LP afspelen op deze moderne platenspeler. Mocht je ervoor kiezen om je eigen muziek af te spelen via een USB-stick, geen probleem! De USB-aansluiting maakt dat allemaal mogelijk. 

Voor- en nadelen van de Audio Technica AT-LP60XBTBK 

+ Anti-Skating zorgt voor perfecte balans tussen de naald en de plaat

+ Je kan LP’s digitaliseren via een USB-aansluiting en meegeleverde software.

+ De ingebouwde voorversterker zorgt ervoor dat je de platenspeler op elke receiver en speakerset kan aansluiten.

- De LP120XUSB is geen volautomatische platenspeler waardoor je de toonarm handmatig omhoog en omlaag moet doen.

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Victrola Eastwood

Een hoogwaardige platenspeler die al je favoriete LP’s met kwaliteit laat afspelen! Dankzij de ingebouwde stereo speakers luister je direct naar je favoriete collectie. Deze beltdrive platenspeler bevindt zich in de topklasse en beschikt over bluetooth. Hierdoor is het dus mogelijk om ook je smartphone of tablet te verbinden. 

Dankzij de lange toonarm worden er minder trackingfouten gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de platen altijd kwaliteit geluid leveren. Dankzij de belt drive beschikt de Victrola over een betere isolatie waardoor je minder last hebt van trillingen. Daarnaast staat deze platenspelers ook op schok dempende pootjes waardoor anti-skating ook nog eens geminimaliseerd wordt. 

Net zoals de nummers 1 en 2 heeft de Eastwood verschillende toersnelheden. Je kan platen afspelen op 33, 45 of zelfs 78 toeren. Hiermee is vrijwel elke LP geschikt om af te spelen. Dit zorgt ervoor dat dit een veelzijdige platenspeler is en daarmee zijn positie nummer 3 bemachtigd heeft. 

Voor- en nadelen van de Victrola Eastwood

+ Door de bluetooth functie erg handig om externe smart apparaten mee te verbinden

+ Vintage design met een modern geluid.

+ Platen afspelen op alle toersnelheden

- De Victrola Eastwood is niet volautomatisch. Hierdoor zal je altijd de toonarm handmatig moeten bedienen.

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Sony PS-LX310BT

Ook het bekende merk Sony heeft zich gewaagd aan het ontwerpen van moderne platenspelers. De Sony PS-LX310BT is een hoogwaardige platenspeler die al jouw LP’s laat afspelen. Door de belt drive techniek beschikt de LX310BT over een betere isolatie wat externe trillingen vermindert. Hierdoor heb je in combinatie met de lange toonarm minder anti-skating en dus een beter geluid. 

Daarnaast is deze platenspeler uitgerust met bluetooth. Zo koppel je deze speler dus draadloos aan al je smartapparaten. De ingebouwde voorversterker zorgt ervoor dat je geen externe versterker of receiver hoeft aan te schaffen om je speakers te verbinden. De Sony PS heeft een maximale toerensnelheid van 33 en 45 toeren per minuut. Dit zijn dus lp-formaten van 7 en 12 inch. 

De behuizing van de Sony PS-LX310BT is van topklasse kwaliteit en heeft een kunststof kap om de plaat en toonarm te beschermen van stof. Doordat de Sony PS-LX310BT volautomatisch is, heb je geen omkijken naar de toonarm. Deze gaat automatisch omlaag of omhoog wanneer dit nodig is. Kortom een hoogwaardige platenspeler met alle noodzakelijke opties.

Voor- en nadelen van de Sony PS-LX310BT

+ Door bluetooth erg makkelijk te verbinden met je smartphone, tablet of zelfs koptelefoon. 

+ De voorversterker zorgt ervoor dat je geen externe versterker nodig hebt om speakers aan te sluiten. 

- Helaas is het niet mogelijk om je LP’s te digitaliseren zoals andere modellen.

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Crosley Voyager

Een super bluetooth platenspeler voor een zeer toegankelijke prijs. De Crosley Voyager is een belt-drive platenspeler waardoor deze extra geïsoleerd is tegen externe trillingen. De Voyager heeft ingebouwde speakers waardoor je een mooi geluid krijgt. Daarnaast kan je deze platenspeler draadloos verbinden aan je smartphone met bluetooth. 

Je kan gemakkelijk platen afspelen van 7, 10 en 12 inch. Dit maakt de Crosley Voyager erg veelzijdig waarbij je ook nog eens kan kiezen tussen diverse toersnelheden. 33, 45 en 78 toerensnelheid per minuut is geen enkel probleem voor deze moderne platenspeler. Ook heeft deze platenspeler een ingebouwde voorversterker. Hierdoor heb je geen versterker of receiver nodig wanneer je losse speakers aansluit.

Een leuk weetje! De Crosley Voyager beschikt over een saffiernaald, erg duurzaam en hoeft deze pas vervangen te worden na 40 uur! Dit maakt deze bluetooth platenspeler een ideale keuze. Door zijn strakke behuizing en schokdempende voetjes kan je deze overal neerzetten zonder dat je bang hoeft te zijn voor een slechte geluidskwaliteit. Kortom een hoogwaardige bluetooth platenspeler met handige en leuke functies. 

Voor- en nadelen van de Crosley Voyager

+ De ingebouwde speakers zorgen voor een prima geluid

+ Makkelijk te verbinden met bluetooth waardoor je ook je smartphone kan aansluiten

- Geen geschikte platenspeler voor DJ’s.

 • Toonarm
 • Cartridge en Naald
 • Connectiviteit
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een bluetooth platenspeler?

Wil je je LP’s nieuw leven inblazen? De moderne platenspelers van tegenwoordig geven een zeer mooi geluid. Haal dus al die oude LP’s van zolder en geniet van de warme klanken. Je hebt diverse soorten platenspelers, de klassieke varianten en uiteraard de moderne platenspelers die gebruikt worden door DJ’s. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende punten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder geven we je de belangrijkste punten om op te letten.

Connectiviteit en Aandrijvingstype

Zorg ervoor dat de platenspeler ten alle tijden is uitgerust met een bluetooth functie. Hierdoor ervaar je het gemak van het koppelen van je smartphone en kan je genieten van je eigen sound. Dit is niet het enige punt wat belangrijk is, je hebt tegenwoordig verschillende aandrijvingstype voor de beste bluetooth platenspelers. Het is aan te raden om goed te kijken naar wat jouw voorkeur heeft. Met de ‘Direct Drive’ aandrijving is de motor direct verbonden met de draaitafel. Dit zorgt voor een constante snelheid, erg populair onder de DJ’s! Daarnaast heb je nog een ander aandrijvingstype, namelijk de ‘Belt Drive’.  Free photo vinyl record in a player

Een groot voordeel bij de Direct Drive is dat er minder slijtage optreedt omdat er geen riem is. Het nadeel is echter wel dat de overdracht van het motorgeruis naar de draaitafel het geluid kan beïnvloeden. Je wil natuurlijk de beste geluidskwaliteit horen, dus het is aan te raden om te kijken naar wat je precies wilt hebben.

Met de Belt Drive drijft de motor de draaitafel aan via een riem. Dit biedt vaker een betere isolatie van trillingen en is daarom gunstig voor de geluidskwaliteit. Het motorgeluid is minimaal en daarom zal de geluidskwaliteit altijd optimaal blijven. Het nadeel van de Belt Drive is dat de riem na verloop van tijd kan gaan slijten en dus vervangen moet worden. 

Toonarm

De toonarm is essentieel voor een nauwkeurige tracking van de groeven op de plaat. Is deze van een wat mindere kwaliteit, dan zal je dit ook terug horen in de kwaliteit van het geluid. Het is verstandig om te kijken naar de lengte van de toonarm. Een langere toonarm kan zorgen voor minder trackingfouten en vervorming omdat de naald een grotere boog kan volgen over de groeven van de plaat. 

Kijk ook naar het contragewicht. De toonarm moet voorzien zijn van een instelbaar contragewicht. Hiermee is het mogelijk om de trackingforce (de druk waarmee de naald de plaat raakt) nauwkeurig af te stellen. Handig als je ervoor wilt zorgen dat er zo min mogelijk slijtage optreedt bij de naald en plaat. 

Anti-Skating is ook een belangrijk aspect bij de aanschaf van de beste bluetooth platenspeler. Dit is een mechanisme dat ervoor zorgt dat de toonarm niet naar het midden van de plaat wordt getrokken. Ook dit helpt tegen slijtage! Maar natuurlijk is het een totaalplaatje waar het allemaal draait om balans, soepelheid en kwaliteit.

Cartridge en naald 

Kies een platenspeler met een vervangbare cartridge. De naald kan namelijk slijten waardoor de kwaliteit van het geluid minder wordt. Dit zijn namelijk essentiële onderdelen van de platenspeler, deze zorgen er namelijk voor dat de groeven in de plaat omgezet worden in een elektrisch signaal waardoor je het mooie geluid te horen krijgt. 

De cartridge is het onderdeel dat de naald bevat en de elektrische signalen maakt. Dit wordt gedaan op basis van trillingen die worden waargenomen tijdens het volgen van de groeven op de plaat. Kies dus een cartridge die past bij wat je graag wil luisteren. Je hebt de bewegende magneet en de bewegende spoel, die elk hun eigen kenmerken en geluidskwaliteit hebben. 

De naald is het deel van de cartridge dat fysiek in contact komt met de groeven van de plaat. Het is daarom belangrijk om te kijken of er geen ernstige slijtages optreden. Dit heeft invloed op de geluidskwaliteit. Kijk dus even goed of je de naald vervangbaar is, zo ben je altijd zeker van mooie warme klanken!

Snelheden

Platenspelers draaien rondjes. Zorg er daarom voor dat je een platenspeler kiest met de juiste snelheden. Deze variëren tussen 33, 45 en 78 toeren per minuut. Hieronder een kleine uitleg over wat deze snelheden precies inhouden. 

De 33 RPM snelheid is een standaard snelheid voor de meeste platenspelers. Albumklassiekers en ook de moderne releases worden vaak op dit formaat uitgebracht. 

De 45 RPM snelheid wordt vaak gebruikt voor 7-inch singles. Singles die vaak een nummer aan elke kant van de plaat hebben, worden hier op uitgebracht. 

De 78 RPM snelheid is een hogere snelheid die voorheen werd gebruikt voor oudere platenspelers. Moderne platenspelers zoals nu ondersteunen niet altijd deze snelheid. Als je dus oudere platen wil afspelen, is het aan te raden om te kijken naar welke snelheid de platenspeler draait.

Ingebouwde voorversterker

Erg handig als je de platenspeler direct op je luidsprekers of versterker wil aansluiten. Het doel van een ingebouwde voorversterker is een zwak signaal van een cartridge versterken tot een niveau dat geschikt is voor aansluiting op luidsprekers of een versterker. Je hebt behoorlijk wat voordelen van een ingebouwde voorversterker. 

Denk bijvoorbeeld aan het aansluitgemak. Een platenspeler met een ingebouwde voorversterker kan makkelijk worden aangesloten op externe speakers. Daarnaast geeft het ook een bepaalde flexibiliteit omdat je dit vrij gemakkelijk kan aansluiten op andere apparaten. De kwaliteit van de ingebouwde voorversterker kan echter wel variëren. 

Voor platen die een hoge geluidskwaliteit nodig hebben heb je ook een voorversterker van een hogere kwaliteit nodig. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de plaat tot zijn recht komt en je heerlijk kunt genieten van je favoriete LP’s!

Stabilisatie en Isolatie

Ook dit is een belangrijk punt. De stabilisatie en isolatie van een platenspeler zijn ook van essentieel belang om alles goed te laten functioneren. Een stabiele ondergrond of behuizing is erg belangrijk om bepaalde trillingen te verminderen en ervoor te zorgen dat de platenspeler nauwkeurig de groeven van de plaat kan volgen. Een stevige behuizing kan hiervoor zorgen. Free photo vinyl player

Ook is het belangrijk dat er goede isolatie is. Trillingen zoals voetstappen of bijvoorbeeld de luidspreker zelf, kunnen de geluidskwaliteit beïnvloeden. Dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk beperken zodat je altijd de beste kwaliteit hoort. Tevens is het materiaal waarvan de platenspeler gemaakt is ook belangrijk. Je hebt de 'budgetvriendelijke' varianten, maar ook de premium varianten. Kijk dus goed waar je behoefte aan hebt. 

Het ophangsysteem van platenspelers kan ook nog weleens verschillen. Denk dan niet aan het daadwerkelijk ophangen van de platenspeler, maar over een klein voetstuk met bijvoorbeeld schokdempertjes. Deze punten zijn belangrijk om mee te nemen in je overweging. Je wil natuurlijk alleen de beste bluetooth platenspeler!

Merk en Prijs

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen van platenspelers. Elk merk heeft zijn eigen prijs. Denk bijvoorbeeld aan premiummerken zoals Victrola, JBL of de toegankelijke merken zoals Denon en Sony. Merken met een behoorlijke reputatie en daar betaal je ook voor. Daarentegen krijg je vrijwel altijd kwaliteit geleverd en weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

De prijzen kunnen sterk variëren. Van ‘budgetvriendelijke’ platenspelers tot premium platenspelers met geavanceerde functies. Over het algemeen is het zo dat duurdere varianten betere geluidskwaliteit leveren. Daarom is het belangrijk om te kijken of het allemaal binnen je budget past. 

Waarom een bluetooth platenspeler kopen? 

Het kopen van een platenspeler kan een bewuste koop zijn. Uiteraard kan je ook gaan voor de soundbars of bluetooth speakers, maar een platenspeler is anders. De nostalgische gevoelens die je kan hebben bij een platenspeler kunnen heel aangenaam zijn. Of het nou gaat om platenspelers met of zonder bluetooth. Het draaien van een vinylplaat en het horen van kenmerkende geluiden bij het neerzetten van de naald kan al genoeg zijn om er één aan te schaffen. 

Ook het bezit en het verzamelen van diverse oude en moderne LP’s is een reden om de beste bluetooth platenspeler aan te schaffen. Het bekijken van het albumhoesje, het voorzichtig plaatsen van de naald en het actief betrokken zijn bij het afspelen van muziek zijn unieke aspecten van het vinyl luisteren. Ook hebben platen een esthetische waarde en soms is het verzamelen van verschillende platen een hobby. Zeldzame of vintage platen kunnen waardevol zijn waardoor je dus kan genieten van het jagen op specifieke albums.

Het draait niet alleen om het aanzicht, het verzamelen van platen of de nostalgische gevoelens. De lp-gemeenschap is vaak hecht en er zijn veel evenementen zoals platenbeurzen waar liefhebbers samenkomen. Het bezit van een platenspeler maakt deel uit van een bredere cultuur en gemeenschap. Er zijn dus genoeg redenen om een bluetooth platenspeler te kopen.

Wat zijn de voordelen van een bluetooth platenspeler?

+ Geluidskwaliteit. Veel audiofielen beweren dat vinyl een warme en natuurlijke geluidskwaliteit biedt dan digitale formaten. Je geeft een persoonlijke voorkeur aan een LP boven de digitale muziek. 

+ Nostalgische waarde. Het gebruik van een platenspeler roept vaak nostalgische gevoelens op, vooral als je bent opgegroeid met een platenspeler. Het draaien van een plaat en het horen van een bepaald geluid kunnen nostalgische herinneringen oproepen!

+ Fysieke betrokkenheid. Het selecteren van een plaat, voorzichtig neerzetten van de naald en actief betrokken zijn bij het afspelen van muziek geeft je een bepaalde feeling en een fijne luisterervaring.

+ Draadloze verbinding.  Door de bluetooth verbinding is het mogelijk om je smartphone of tablet te koppelen. Heb je dan een platenspeler met ingebouwde speakers, kan je bijvoorbeeld naar je eigen afspeellijst luisteren. 

Wat zijn de nadelen van een bluetooth soundbar?

- Onderhoud en kwetsbaarheid: Platenspelers hebben meer onderhoud nodig dan digitale afspeelapparaten. De naalden slijten na verloop van tijd en moeten worden vervangen. Ook de draaitafel moet regelmatig worden schoongemaakt. Daarnaast zijn platenspelers over het algemeen kwetsbaarder dan digitale apparaten. 

- Geluidsgevoeligheid. Platenspelers zijn gevoelig voor externe trillingen en geluiden. Zelfs kleine trillingen waarop de platenspeler staat, kunnen de geluidskwaliteit beïnvloeden.

- Bluetooth verbinding.  Je bluetooth verbinding moet altijd stabiel zijn. Is dit niet het geval, dan verliest een bluetooth platenspeler zijn waarde. Kijk dus goed of er een stabiele verbinding mogelijk is. 

Wat kan je nou precies allemaal met een platenspeler? 

Een platenspeler is niet alleen een speaker waar je je favoriete platen mee kan draaien. Een platenspeler is meer. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe een platenspeler in elkaar steekt en wat je er allemaal precies mee kunt doen. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een belt drive en direct drive platenspeler?

Belt driveplatenspelers hebben een elastische riem die de motor met de draaitafel verbindt, terwijl direct driveplatenspelers de motor direct aan de draaitafel koppelen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen.

 

Ondersteunt de platenspeler de snelheden van de vinylplaten die ik wil afspelen?

Platenspelers ondersteunen doorgaans de standaard snelheden van 33, 45 en soms 78 toeren per minuut. Controleer of de platenspeler geschikt is voor de snelheden van jouw platencollectie.

Wat is de lengte van de toonarm en heeft deze een contragewicht?

De lengte van de toonarm en het contragewicht zijn belangrijk voor een nauwkeurige tracking van de groeven op de plaat. Een instelbaar contragewicht is essentieel om de juiste naaldkracht in te stellen. De lengte is per platenspeler verschillend, maar deze hebben allemaal een contragewicht voor de balans.

Welk type cartridge en naald is geschikt voor mijn platenspeler?

De keuze van de cartridge en naald hangt af van je persoonlijke voorkeur, het type muziek dat je afspeelt en het budget. Sommige platenspelers hebben afneembare headshells, wat het gemakkelijker maakt om cartridges te vervangen.

Hebben alle platenspeler een ingebouwde voorversterker?

Niet alle platenspelers hebben een ingebouwde voorversterker. De meeste wel. Bij de top 5 hierboven ben je in ieder geval zeker dat er een voorversterker is ingebouwd.