De beste Fitbit watch van 2024

Fitbit smartwatches zijn speciaal ontworpen voor sportieve doeleinden. Het bekende merk is gespecialiseerd in het ontwerpen van stijlvolle slimme horloges die erg veelzijdig zijn. Maar waar gebruik je de Fitbit watches nou precies voor? Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste Fitbit watch van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van smartwatches. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden.

Onze top 3

Onze favoriet

De beste smartwatch voor het sporten. Hou iedere sportactiviteit in de gaten met de Fitbit Charge 6.

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort

2e beste keuze

Deze compacte en stijlvolle smartwatch van Fitbit geeft je na iedere workout een echte voldoening.

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort

3e beste keuze

De stijlvolle Versa 4 neemt je mee in een wereld vol mogelijkheden op sportief gebied! Hou je prestaties bij.

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste Fitbit watch tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste Fitbit watch. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de als je er één wilt kopen. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zult helpen een juiste keuze te maken. Dit zijn horloges die erg veel functies hebben, stijlvol zijn en gebruikt worden tijdens het sporten om je progressie te meten.

Wat zijn de beste Fitbit watches van dit moment?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Fitbit Charge 6 de beste Fitbit watch van 2024 is. Dit Fitbit horloge is het beste getest op de beschikbare functies, compatibiliteit en design en comfort. De Charge 6 overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten, maar biedt ook een geweldige combinatie van batterijduur en gebruiksvriendelijkheid! Het is duidelijk dat dit slimme horloge uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een multifunctionele Fitbit watch.

#1
Fitbit Charge 6

De populaire Fitbit Charge 6. Hou iedere sportactiviteit in de gaten met de Fitbit Charge 6. Vind je het dus lastig om bepaalde doelen te stellen? Dan wordt het met de Charge 6 een stuk makkelijker. Of je nou je zwemafstand, snelheid of banen wilt meten, deze smartwatch heeft het allemaal. Het fijne van deze smartwatch is dat deze compatibel is met zowel Android als iOS. Mocht je dus een Samsung smartphone of iPhone hebben, kan je de Fitbit Charge 6 gewoon koppelen. 

Het design van de Charge 6 is speciaal ontworpen om er zo min mogelijk last van te hebben tijdens het sporten. Het compacte design, siliconenband en het lichte gewicht van slechts 20 gram is dit het ideale sporthorloge voor zowel mannen als vrouwen. De batterijduur bedraagt maar liefst 168 uur! Afhankelijk van de gebruiksmodus natuurlijk. 

De functies zoals de GPS werken super goed, je kan je smartphone gerust in je zak laten als je met Google Maps ergens naartoe wilt. Dit geldt overigens ook voor de contactloze betalingen. De Charge 6 laat je net zoals andere smartwatches en smartphones contactloos betalen. Laat je pinpas dus met een gerust hart thuis. Kortom, de ideale smartwatch voor sportieve omstandigheden. Wil je nou meer weten over de Fitbit Charge 6? Klik dan hier. 

Voor- en nadelen van de Fitbit Charge 6

+ Waterdicht

+ De mogelijkheid om inzicht te krijgen tot je stressniveau

+ Helder scherm om alle meldingen goed weer te kunnen geven

- Je hebt een abonnement nodig (Fitbit Premium) om extra gegevens te kunnen laten weergeven

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#2
Fitbit Inspire 3

Deze compacte en stijlvolle smartwatch van Fitbit geeft je na iedere workout een echte voldoening. Reden? Je kan alles bijhouden en je workouts tot in de puntjes optimaliseren! De Fitbit Inspire 3 is een sporthorloge met veel functies. Denk bijvoorbeeld aan de activity tracker die ervoor zorgt dat je kan zien hoeveel stappen je hebt gelopen. Ook kan je andere meldingen  zien en ontvangen. Net zoals alle andere Fitbit horloges is de Inspire 3 compatibel met Android en iOS. 

Dankzij het kleine ontwerp en het lichte gewicht van slechts 9 gram voel je bijna niet dat de Inspire 3 om je pols zit. De siliconen horlogeband zorgt ervoor dat het een comfortabel gevoel geeft om je pols waardoor je deze ook langdurig kan dragen. Overigens hoef je je geen zorgen te maken over de batterijduur. De batterij van deze Fitbit watch gaat 240 uur lang mee in tijdmodus. Dit is ruim voldoende om dagen plezier te hebben zonder dat je het horloge hoeft op te laden. 

Functies zoals de hartslagmeter, saturatiemeter, slaapscore en zelfs een menstruatiecyclus zijn slechts enkele voorbeelden van de vele beschikbare functies op de Inspire 3. Door de veelzijdigheid en toegankelijkheid heeft deze smartwatch de 2e positie weten te bemachtigen

Voor- en nadelen van de Fitbit Inspire 3

+ Een lange batterijduur

+ Kan tot wel 50 meter onder water

+ Verwisselbaar bandje

- Wil je het maximale uit de Inspire 3 halen? Dan is een abonnement op Fitbit Premium noodzakelijk

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Fitbit Versa 4

De stijlvolle Versa 4 neemt je mee in een wereld vol mogelijkheden op sportief gebied! Net zoals de andere horloges van Fitbit is de Versa 4 speciaal ontworpen om het maximale uit jouw workouts te halen. Zo houdt deze Fitbit smartwatch je gezondheid in de gaten en is het mogelijk om herstelscores te ontvangen. 

Het mooie design en het heldere scherm van de Fitbit Versa 4 zorgt ervoor dat deze smartwatch met elke outfit te combineren is. In je sportkleding of toch liever casual? Alles kan met de Versa 4. Overigens heeft deze Fitbit watch erg veel functies, denk hierbij aan een ingebouwde stappenteller, hartslagmeter, slaapscores, het ontvangen van meldingen zoals berichten, enzovoort. 

Of je nou een Android of iOS smartphone hebt, de Versa 4 is makkelijk te verbinden door middel van bluetooth. Ook kan je dit horloge gemakkelijk verbinden met je thuisnetwerk door de ingebouwde WiFi. Ben je klaar met je workout en drink je graag een drankje bij de bar? Betaal contactloos met Fitbit Pay! De Fitbit Versa 4 is een multifunctionele smartwatch die een breed scala aan functies heeft. Wil je nou nog meer weten over de Fitbit Versa 4? Klik dan hier

Voor- en nadelen van de Fitbit Versa 4

+ Tot wel 50 meter onder water!

+ Comfortabel en slechts 24 gram

+ Ingebouwde GPS voor een nauwkeurige locatie met een batterijduur van maar liefst 144 uur

- Je hebt een abonnement nodig (Fitbit Premium) om extra gegevens te kunnen laten weergeven

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Fitbit Sense 2

De Fitbit Sense 2 is speciaal ontworpen voor de echte gezondheidsfanaten! Vind je het fijn om alles bij te houden wat met je gezondheid te maken heeft? Dan zit je met de Sense 2 wel goed. Deze Fitbit smartwatch is compatibel met zowel Android als iOS. Hierdoor zit je dus niet vast aan een bepaald type telefoon om verbinding te kunnen maken. 

Meldingen zoals het ontvangen van whatsapp berichten en de ingebouwde hartslagmeter, stappenteller, stressmeter, hersteladvies zijn slechts enkele functies van deze veelzijdige smartwatch. Het fijne van de Sense 2 is dat deze een siliconen horlogeband heeft en slechts 24 gram zwaar is. Hierdoor kan je deze Fitbit watch langdurig dragen en houdt het verschillende statistieken van je gezondheid bij. Denk bijvoorbeeld aan de stressmeter, de EDA sensor houdt bij wanneer je gestresst bent waardoor je dus bepaalde ademhalingsoefeningen kan volgen om tot rust te komen. 

Ben je een fanatieke sporter? Dan heb je alle tools beschikbaar om het maximale uit je workouts te halen. Door de lange batterijduur van 144 uur hoef je dit horloge niet na elke workout op te laden, maar kan je deze langdurig gebruiken. Deze waterdichte smartwatch is een liefhebber voor iedere fanatieke sporter. Wil je meer weten over de Sense 2? Klik dan hier

Voor- en nadelen van de Fitbit Sense 2

+ Ingebouwde GPS

+ Zowel bluetooth als WiFi verbinding is mogelijk

+ Touchscreen in combinatie met fysieke knoppen

- Als je het maximale uit de Sense 2 wilt halen is een Fitbit Premium abonnement noodzakelijk

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Fitbit Ace 3

Het ideale Fitbit horloge voor kinderen! De Fitbit Ace 3 is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit zorgt ervoor dat je ook de gezondheidsstatistieken kan bijhouden van je kind. Denk hierbij aan een ingebouwde stappenteller maar ook de slaapscore kan worden afgelezen. Bij de Ace 3 maakt het niet uit wat voor activiteiten je kind doet, deze veelzijdige smartwatch is voor elk doeleinden geschikt. 

Het compacte design, de siliconenband en het gewicht van slechts 14 gram is dit een ideaal horloge voor jonge kinderen. Ze voelen bijna niet dat ze een horloge om hebben en toch wordt de gezondheid nauwkeurig in de gaten gehouden. Van een waterballonnengevecht tot klauteren in bomen, de Ace 3 is geschikt voor elke omstandigheid. 

De Ace 3 is makkelijk te verbinden met zowel bluetooth als WiFi. Ook is deze net zoals de andere Fitbit modellen compatibel met zowel Android als iOS. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je telefoon hier wel voor geschikt is. Kortom, het doel van dit horloge is om kinderen te helpen gezonde gewoonten te ontwikkelen, niet om als volledige smartwatch te fungeren zoals modellen voor volwassenen. 

Voor- en nadelen van de Fitbit Ace 3

+ Batterijduur van maar liefst 192 uur

+ De activity tracker motiveert kids om elke dag te bewegen 

+ Comfortabel voor kleine polsen

- Je kan geen Whatsapp of SMS meldingen ontvangen op de Fitbit Ace 3

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een Fitbit watch?

Fitbit horloges zijn populair. Je hebt tegenwoordig veel verschillende modellen met erg veel functies. Doordat ze een strak en stijlvol design hebben, kan je deze smartwatches met iedere outfit combineren en zijn ze super handig voor het sporten. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende punten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder geven we je de belangrijkste punten om op te letten. 

Compatibiliteit

Fitbit horloges zijn ontworpen op basis van verschillende besturingssystemen. Denk hierbij aan WearOS voor de Android apparaten en WatchOS voor de Apple iPhones. Het is belangrijk om te kijken of jouw telefoon geschikt is voor de beste Fitbit watch. Op deze manier zorg je ervoor dat je maximaal kan presteren in de sportschool door te kijken naar je progressie. 

Niet alleen het besturingssysteem maar ook de connectiviteit met bluetooth en WiFi zijn belangrijk. Doordat Fitbit over bluetooth beschikt, kan je deze makkelijk koppelen aan je smartphone. Ook is het zo dat je op deze sporthorloges apps kan downloaden. Deze vereisen wel een internetverbinding, maar dat is geen probleem. Fitbit smartwatches zijn uitgerust met ingebouwde WiFi waardoor je deze met het thuisnetwerk kan verbinden. Dit is niet alleen belangrijk voor apps, maar ook voor updates om de software up-to-date te houden.

Functies

FitBit watches hebben een erg breed scala aan functies. Maar wat is voor jou belangrijk? Hieronder geven we je een overzicht van de functies die beschikbaar zijn op vrijwel alle smartwatches. Dit zijn functies waar je vaak gebruik van maakt en logische redenen zijn om de beste Fitbit watch aan te schaffen. 

Notificaties. Je ontvangt meldingen van inkomende oproepen, WhatsApp berichten, e-mails, agenda afspraken en social media meldingen. Sense 2 in shadow grey band and graphite black aluminium smartwatch

Gezondheid en fitness tracking. Ben je bezig met je gezondheid en vind je het belangrijk om bepaalde statistieken bij te houden? Dan bieden Fitbit watches een ideaal overzicht. Denk hierbij aan een stappenteller, het aantal calorieën dat je verbrand, het aantal treden dat je beklimt etc. Ook kan je je slaapkwaliteit bijhouden, genoeg gezondheidsfuncties dus!

GPS. Fitbit beschikt over een ingebouwde GPS om je locatie te volgen tijdens het wandelen of andere buitenactiviteiten. Dit maakt het mogelijk om routes te plannen, afstand, snelheid en hoogte te meten. Een ideale functie!

Muziek. Ook de bediening van muziek kan tegenwoordig erg makkelijk via de Fitbit horloge. Swipe naar links of rechts voor een ander nummer of regel gemakkelijk het volume zonder dat je je telefoon hoeft te gebruiken.

Contactloos betalen. Tegenwoordig zie je contactloze betalingen erg veel. Houdt je smartphone tegen het PINapparaat en voilà. Dit kan ook met een smartwatch. 

Waterbestendigheid. Heb je vaak een horloge om tijdens het sporten of misschien wel tijdens wateractiviteiten. Dan hoef je je geen zorgen te maken dat de Fitbit horloge kapot gaat, ze zijn namelijk waterbestendig en sommige modellen zelfs waterdicht!

Al met al zijn de horloges van Fitbit erg veelzijdig en hebben veel functies die voor jou belangrijk kunnen zijn. Sporten met slimme technologie!

Design en Comfort

Over smaak valt niet te twisten. Ieder heeft zijn eigen persoonlijke voorkeur op het gebied van design en comfort. Je hebt verschillende maten met ieder een eigen gewicht. Kies een Fitbit met een formaat en gewicht dat comfortabel aanvoelt om je pols. Te groot of te zwaar kan ongemakkelijk aanvoelen als je deze langdurig draagt. 

Je wil natuurlijk alles goed kunnen aflezen op de compacte wijzerplaat van je Fitbit. Controleer dus goed of het scherm groot genoeg is zodat je alles gemakkelijk kan lezen. Ook is het materiaal van de polsband belangrijk. Je hebt verschillende materialen, namelijk roestvrij staal, aluminium, kunststof, leer en siliconen. De Fitbit modellen zijn uitgerust met siliconenbandjes wat dus fijn aanvoelt om je pols. 

Het is aan te raden om een design te kiezen dat waterbestendig is. Ongeacht of je nu wel of juist niet veel met wateractiviteiten te maken hebt. Vind je het fijn om de Fitbit te bedienen door middel van een touchscreen? Dan zit er zeker wel een model voor jou tussen! 

Batterijduur

Een superbelangrijk aspect om rekening mee te houden. De batterijduur. Niets is vervelender dan een smartwatch om je pols te hebben die binnen de kortste keren leeg is. De capaciteit van de batterij is daarom ook belangrijk om naar te kijken. Hier geldt ook, hoe meer je de smartwatch gebruikt, hoe sneller de batterij leeg raakt. Gemiddeld gaat de batterij van de Fitbit horloges tussen de 120 - 240 uur lang mee. Afhankelijk van het model. Dit is ruim voldoende om jou te kunnen voorzien van de tijd en andere functies.  

Fitbit komt met hun eigen opladers voor de smartwatches. Snelladers zijn niet van toepassing omdat de horloges urenlang meegaan en je deze niet snel hoeft op te laden. Je kan dus gerust uren sporten zonder dat je de smartwatch hoeft op te laden. Dit is overigens niet het geval met de beste smartwatches, deze zullen regelmatig opgeladen moeten worden.

Fitbit modellen

De sportieve en slimme horloges van Fitbit komen in verschillende vormen en maten. Zo heb je in totaal 6 verschillende modellen met ieder zijn eigen functies. Hieronder een klein overzicht van de modellen en wat ze precies inhouden.

Fitbit Versa. Deze modellen bieden functies zoals hartslag monitoring, activiteitstracking, slaaptracking, smartphone meldingen en apps. The 6 Best Fitbits: Which Is Best for You?

Fitbit Charge. De Charge-modellen waren meer gericht op fitness-tracking en hadden functies zoals hartslagmonitoring, stappenteller, ingebouwde GPS (alleen Charge 4), enz.

Fitbit Inspire. De Fitbit Inspire en Inspire HR zijn ontworpen voor basisactiviteit tracking, met functies zoals stappenteller, calorieverbranding, slaaptracking enz.

Fitbit Sense. De Sense is een geavanceerdere smartwatch met extra gezondheidsfuncties, zoals een EDA-sensor voor stressmanagement, ECG-app (in bepaalde regio's), huid-temperatuursensor enz.

Fitbit Ace. De Ace biedt basisactiviteit tracking, ouderlijk toezicht en andere functies om kinderen aan te moedigen om actief te blijven.

Fitbit Luxe. De Luxe heeft een luxe uitstraling in combinatie met diverse basis gezondheidsfuncties. Deze compacte Fitbit watch is een musthave voor iedere vrouw. 

Hou er rekening mee dat Fitbit regelmatig nieuwe modellen ontwerpt en elk model weer een nieuwe functie heeft. Kijk dus goed naar waar je een Fitbit smartwatch voor wilt gaan gebruiken. Elk model heeft zijn eigen functies!

Merk en Prijs

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen van de beste Fitbit watch. Elk model heeft zijn eigen prijs. In tegenstelling tot andere smartwatches zijn de slimme horloges van Fitbit een stuk toegankelijker. Denk bijvoorbeeld aan de Apple of de Garmin smartwatches. Beide merken hebben een behoorlijke reputatie en daar betaal je ook voor.

Daarentegen krijg je vrijwel altijd kwaliteit geleverd en weet je zeker dat je een goede keus maakt. Maar ook bij Fitbit dit het geval. De prijzen kunnen sterk variëren. Van ‘budgetvriendelijke’ Fitbit horloges tot premium modellen met geavanceerde functies. Over het algemeen beschikt elk Fitbit horloge over de basis activitytracking functie. 

Waarom een Fitbit watch kopen? Fitbit Charge 6 in black

De keuze voor de beste Fitbit watch kan te maken hebben met verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidstracking. Als je een fanatieke sporter bent, is het belangrijk om verschillende data te verzamelen die je inzicht geven over je gezondheid en je sportprestaties. Aan de hand van dit inzicht kan je je prestaties verbeteren en eventueel je gezondheid verbeteren. Je ziet daarom tegenwoordig erg veel mensen in de sportschool of op sportvelden met een smartwatch. Fitbit is een van de meest populaire sporthorloges vanwege de veelzijdigheid, comfort en het lichte gewicht. 

Ook zijn de Fitbit smartwatches uitgerust met een ingebouwde slaaptracking. Dit wil zeggen dat als je het horloge tijdens je slaap omhoudt, deze verschillende data verzamelt over je nachtrust. Hierdoor krijg je inzicht of je juist rustig of onrustig slaapt. Ook dit heeft natuurlijk ook allemaal te maken met je gezondheid. Niet alleen je gezondheid, maar ook het hebben van een smartwatch is natuurlijk een echt 'hebbedingetje'. 

Het ontvangen van meldingen zoals Whatsapp berichten, oproepen, het bedienen van je muziek en het contactloos betalen zijn ook voor de hand liggende redenen waarom jij een Fitbit watch zou moeten aanschaffen. Fitbit geeft je plezier maar geeft je ook de mogelijkheid om een goede gezondheid te creëren. 

Wat zijn de voordelen van een Fitbit watch?

+ Activiteitsbewustzijn. Een van de belangrijkste voordelen van een Fitbit smartwatch is het bijhouden van activiteiten. Het horloge registreert namelijk je dagelijkse stappen, afstand, verbrande calorieën en actieve minuten, waardoor je je bewust wordt van je dagelijkse activiteitsniveaus.

+ Gezondheids- en fitness-tracking. Fitbit biedt geavanceerde functies voor het bijhouden van je gezondheid en fitness, zoals het monitoren van stappen, afstand, calorieën, hartslag, slaap en workouts. Dit stelt je in staat om je activiteiten te volgen.

+ Motivatie. Fitbit horloges zijn ontworpen om je te motiveren om actief te blijven. Door doelen in te stellen en beloningen te verdienen voor het behalen van mijlpalen, word je gestimuleerd om gezonde gewoonten te ontwikkelen en je fitnessdoelen na te streven.

+ Smartwatch-functionaliteit. Naast gezondheids- en fitnessfuncties bieden Fitbit smartwatches ook handige smartwatch-functionaliteiten, zoals het ontvangen van meldingen voor oproepen, sms'jes, app-updates en agenda-afspraken, het bedienen van muziek, contactloos betalen en meer.

Wat zijn de nadelen van een Fitbit watch?

- Stijlvoorkeuren. Hoewel Fitbit smartwatches in verschillende ontwerpen verkrijgbaar zijn, kan je de stijl van Fitbit-horloges mogelijk niet aantrekkelijk vinden of niet passend vinden bij je persoonlijke voorkeur.

- Afhankelijkheid van smartphones. Hoewel Fitbit horloges veel functies kunnen uitvoeren zonder smartphone, zijn ze er nog steeds grotendeels afhankelijk van. Dit betekent dat je je smartphone in de buurt moet houden om optimaal gebruik te maken van een smartwatch.

- Beperkte functionaliteit voor sommige modellen. Als je het maximale uit een Fitbit horloge wilt halen, dan heb je een Fitbit Premium abonnement nodig. Dit kan een nadeel zijn voor als je niet graag aan een abonnement wil vastzitten. 

Welke Fitbit watch moet je kiezen?

Wil je een beter inzicht hebben in de modellen van Fitbit? Kijk dan onderstaand filmpje? Hierin worden modellen zoals de Charge, Versa, Sense en Inspire besproken. Let op! Het filmpje is wel in het Engels. De Ace 3 wordt hier niet besproken.

Veelgestelde vragen

Welk Fitbit model past het beste bij mijn behoeften?

Als je op zoek bent naar geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties, kun je modellen zoals de Fitbit Sense overwegen. Voor basisactiviteitstracking kan de Fitbit Inspire 2 geschikt zijn. Over het algemeen zijn Fitbit smartwatches voor sportieve behoeften geschikt.

Hoe nauwkeurig zijn de metingen van Fitbit watches?

Over het algemeen zijn de metingen van Fitbit smartwatches redelijk nauwkeurig, maar er kunnen kleine variaties zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat alle metingen benaderingen zijn en geen perfecte nauwkeurigheid bieden.

Wat is de batterijduur van een Fitbit watch?

De batterijduur varieert sterk tussen verschillende modellen en kan variëren van 144 uur tot 240 uur.

 

Is een Fitbit watch waterdicht?

Ja, elke Fitbit watch is waterdicht. Sommige modellen zoals de Inspire 3 en de Versa 4, kunnen zelfs tot 50 meter onder water. 

Wat is de garantie van een Fitbit watch?

Elk merk heeft zijn eigen garantieperiode. Hieronder een overzicht van de merken en periodes. 

 

Fitbit: 2 jaar garantie

Apple: 2 jaar garantie

Garmin: 2 jaar garantie

Samsung: 2 jaar garantie

Polar: 2 jaar garantie