De beste gaming TV van 2024

De beste gaming TV’s, een hot item die gewild is onder gamers. Gaming televisies zijn speciaal uitgerust met diverse specificaties die het gamen optimaliseren. Spelletjes spelen op een hoger niveau waardoor je helemaal in de gamewereld gezogen wordt! Gaming televisies komen in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar een aantal punten voordat je een gaming televisie aanschaft. 

Wij van Techgiant zullen je graag vertellen waar je op moet letten en welke gaming TV’s momenteel het beste uit de test komen zodat jij kan domineren in de gamewereld! Techgiant verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste gaming TV’s van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de aanschaf van een televisie met deze specificaties. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zal helpen een juiste keuze te maken.

Onze top 3 

Onze favoriet

De prijswinnende televisie op het gebied van gamen. De TCL QLED is de parel van gaming televisies. De beste 55 inch gaming TV die er momenteel bestaat.

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag

2e beste keuze

Met een LG OLED TV zit je altijd goed. De LG OLED55C34LA TV is namelijk op erg veel vlakken heel goed uit de test gekomen voor het gamen.

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag

3e beste keuze

Het paradepaardje van Samsung! Met de Samsung NEO QLED 55QN85C weet je zeker dat je een onwijs goede gaming televisie in huis haalt.

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met beste gaming TV's tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste gaming TV’s van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de aanschaf van een televisie met deze specificaties. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg. Punten zoals de resolutie, beeldverversingssnelheid, inputlag, geluidskwaliteit, aansluitpoorten, kijkhoeken en de prijs worden allemaal onder de loep genomen. 

Wat zijn de beste gaming TVs van dit moment?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de TCL QLED 55C743 de beste gaming televisie is. Deze 55 inch televisie is het beste getest op resolutie, beeldverversingssnelheid en input lag. De TCL QLED 55C743 overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten maar biedt ook een geweldige combinatie van geavanceerde functies en gebruiksvriendelijkheid! Het is duidelijk dat deze televisie uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige gaming televisie.

#1
TCL QLED 55C743

De prijswinnende televisie op het gebied van gamen. De TCL QLED is de parel van gaming televisies. Eén van de beste 55 inch tv’s die er momenteel bestaat voor zowel normaal televisie kijken als voor het gamen. Deze tv heeft zijn positie te danken aan het 4K UHD-scherm wat haar scherpe beelden geeft. Elk detail zal zichtbaar worden in de virtuele gamewereld. 

De TV is net zoals Samsung uitgerust met Quantum Dot technologie. Hierdoor krijg je een zeer groot kleurbereik met een hoge helderheid. Ideaal als je spellen speelt in een kleurrijke omgeving. Daarentegen beschikt deze TCL net zoals de LG over een 10 bit kleurenpaneel waardoor de kleuren een optimale boost krijgen en games tot leven komen. 

Daarnaast beschikt deze TCL over een beeldverversing van 100Hz. Beelden worden hierdoor super vloeiend weergegeven. Een waar lust voor het oog en ook ideaal voor de echte gamer. Hoe vloeiender het beeld hoe fijner dit speelt. In combinatie met een hoog aantal frames per seconde (FPS) en een lage input lag, zal alles zeer vloeiend worden weergegeven. De input lag van slechts 5.7ms is dit een van de snelste gaming televisies van dit moment. Ideaal als je een spel wil spelen dat 60 frames per seconde kan behalen! Playstation, Xbox en Nintendo hebben daar in ieder geval voor gezorgd.Ook beschikt deze televisie over 4 ingebouwde speakers. Dit resulteert in een zeer goed geluid waardoor je het plaatje helemaal compleet hebt.

Voor- en nadelen van de TCL QLED 55C743

+ Door de Quantum Dot laag krijg je realistische en pure kleuren met een hoge helderheid.

+ Scherpte als nooit tevoren dankzij de 4K UHD-resolutie in combinatie met de hoge verversingssnelheid van 100hz en 4 HDMI poorten (2.1)

+  De HDR functie zorgt ervoor dat alle games in een maximaal kleurenbereik kunnen worden gespeeld. 

- Doordat het scherm geen OLED paneel heeft, zijn je kijkhoeken beperkt 

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag
Bekijk op Coolblue.nl

#2
LG OLED55C34LA

Met een LG OLED TV zit je altijd goed. De LG OLED55C34LA TV is namelijk op erg veel vlakken heel goed uit de test gekomen voor het gamen. Deze 55 inch gaming televisie heeft een sterk contrast, hoge helderheid (HDR) en realistische kleurdetails en lage input lag beleef je maximaal game plezier. 

Door middel van de verversingssnelheid van 100Hz en een kleurdiepte van 10 bit (1 miljard kleuren) kijk je naar een buitengewoon vloeiend beeld en is dit ook echt terug te zien in het gamen. De TV beschikt namelijk over een HDMI 2.1 ingang die beelden van 4K genereert. In combinatie met de lage lag input zullen je games er heel erg vloeiend en gedetailleerd uitzien. 

Doordat deze LG C series over een OLED scherm beschikt, ervaar jij diepe zwartwaarden. Dit kan erg belangrijk zijn als je games speelt in donkere omgevingen. Hierdoor is zwart ook echt zwart waardoor spellen nog realistischer worden. De LG C series staat bekend om zijn krachtige prestaties op alle vlakken. Door de lage input lag van 9 ms heb je een erg snelle reactietijd tussen de controller en de actie op het beeld. In combinatie met 4 ingebouwde luidsprekers word je letterlijk de gamewereld ingezogen.

Voor- en nadelen van de LG OLED55C34LA

+ Door het OLED EVO scherm ervaar je beelden zoals nooit tevoren. Super helder en een zeer mooi en sterk contrast.

+ Dankzij het 10 bit scherm krijg je levensechte kleuren te zien. Ook in games!

+ Het OLED scherm laat je gamen vanuit meerdere kijkhoeken

- De helderheid van deze tv is minder hoog dan bij de LG OLED G3.

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Samsung Neo QLED 55QN85C

Het paradepaardje van Samsung! Met de Samsung NEO QLED 55QN85C weet je zeker dat je een onwijs goede gaming televisie in huis haalt. Dankzij de mini-led lampjes die individueel oplichten en dimmen, krijg je een super sterk contrast. Donkere scenes in een game zijn ook echt donker waardoor je een realistische game ervaring krijgt. 

Daarnaast beschikt deze 55 inch Neo QLED over een beeldverversingssnelheid van 100 Hz per seconde. Dit houdt in dat je kan genieten van ultra vloeiende beelden zonder haperingen. Dit is ook te merken in het spelen van spelletjes. Hoe vloeiender het beeld, hoe fijner dit speelt. Dit in combinatie met de HDMI 2.1 aansluiting en 4K UHD-kwaliteit zit je gebakken!

Dankzij de lage lag input van slechts 5.8 ms zal iedere gamer optimaal genieten! Dit zorgt ervoor dat de responstijd heel erg kort is waardoor je geen vertraging zal ondervinden. In combinatie met de 6 ingebouwde speakers krijg je een levensechte geluidservaring tijdens jouw favoriete games. Overigens beschikt de 55QN85C over een HDR functie. Dit zorgt ervoor dat er optimaal games gespeeld kunnen worden. 

Voor- en nadelen van de Samsung Neo QLED 55QN85C

+ De Neo QLED technologie zorgt ervoor dat je contrastrijke en kleurrijke beelden te zien krijgt.

+ Dankzij het 10 bit scherm kijk je naar levensechte kleurdetails. 

+ Dankzij de 6 ingebouwde speakers met Object Tracking Sound, ervaar je zeer ruimtelijk geluid. Tof als je van actie spellen houdt!

- Deze Samsung Neo QLED beschikt helaas niet over een anti-reflectielaag. Hierdoor zal je meer reflectie krijgen in lichte ruimtes.

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Philips The One 55PUS8808

De Philips The One 55PUS8808 – Ambilight laat je zeer contrast en kleurrijke beelden zien. Iets wat natuurlijk belangrijk is als je aan het gamen bent. Dankzij de 4K technologie is het mogelijk om samen met de aangesloten gameconsole optimale beeldkwaliteit van het spel te ervaren. De hoge resolutie zorgt voor een verbluffende visuele ervaring, met levendige kleuren, diepe contrasten en verbluffende details. Het Ambilight paneel helpt hier een handje bij! Dankzij de omgevingskleuren die ook op de muur achter de televisie worden geprojecteerd, krijg je een levensecht gaming gevoel. 

Met dank aan het 10 bit paneel en de HDR-ondersteuning krijg je zeer pure en sprekende kleuren. Hierdoor wordt ook het contrast geoptimaliseerd wat dus echt kwaliteit levert. Je mist niets van de actie want vanwege de beeldverversing van 100hz en 60FPS games zullen de kogels nauwkeurig te volgen zijn! 

Het geluid van de Philips The ONE 65PUS8808 wordt geproduceerd door 2 ingebouwde speakers. Een mooi en scherp geluid voor een ware liefhebber! Uiteraard kan er nog een schepje bovenop gedaan worden door te kijken naar soundbars. Ondanks de vrij ‘hoge’ lag input van 17ms, zal dit een uitstekende gaming TV zijn! 

Voor- en nadelen van de Philips The One 55PUS8808 - Ambilight

+ Een HDMI 2.0 & 2.1 ingang om optimaal te kunnen gamen.

+ Door het Ambilight wordt de muur achter de TV verlicht. Dit zorgt voor een ontspannen kijkervaring of juist een meeslepende game ervaring. 

+ Het Android TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.

- Doordat de tv geen OLED-technologie heeft, zijn de kijkhoeken beperkt. 

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Sony Bravia OLED XR-65A80L

Een zeer waardige plek voor de Sony Bravia OLED XR-65A80L. Eén van de paradepaardjes van de bekende TV-fabrikant Sony. Deze 65 inch OLED-televisie zorgt voor een geweldige game ervaring. Net zoals alle andere OLED TVs zijn de zwartwaardes echt zwart en word je niet beperkt in je kijkhoeken.  

De A80L beschikt over een beeldverversingssnelheid van 100hz waardoor je je dus geen moment ergert aan een haperend beeld. Net zoals de overige Sony modellen in deze uitvoering beschikt deze Sony Bravia ook over Acoustic Surface Audio. Door deze functie volgt het geluid specifieke bewegingen op het scherm. Spellen worden hierdoor nog realistischer en meeslepender. 

Ook bevat deze OLED TV een HDMI 2.1 aansluiting waardoor je optimaal kan genieten van de 4K-UHD kwaliteit in zowel films als in games! Een echte gamer weet hoe belangrijk het is om een hoge verversingssnelheid te hebben. Dankzij de Variable Refresh Rate past de verversingssnelheid van je TV zich aan die van je gameconsole. Nooit geen haperingen meer waardoor je games altijd op de maximaal haalbare kwaliteit kan spelen. 

Voor- en nadelen van de Sony Bravia OLED XR-65A80L

+ Door de OLED-technologie bekijk je levensechte beelden met de aller diepste zwartwaarden.

+ Door de HDR functie heb je altijd het maximale kleurenbereik voor zowel het gamen als normaal televisie kijken. 

- Doordat de televisie geen draaibare voet heeft, kijk je niet altijd in de gewenste kijkrichting. 

 • Resolutie
 • Beeldverversing
 • Input lag
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een gaming TV?

Het hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur. Maar voordat je een gaming televisie aanschaft is het verstandig om rekening te houden met een aantal punten. Dit zorgt er namelijk voor dat je altijd de juiste keuze maakt en achteraf geen spijt zult hebben. Hieronder vertellen we je graag wat de belangrijkste aspecten zijn.

Resolutie

Resolutie is natuurlijk één van de eerste dingen waar je aan denkt bij de aanschaf van een gaming TV. 4K, 1080p en Full HD zijn termen die je vaak tegenkomt als je op zoek bent naar een televisie speciaal voor het gamen. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld en hoe beter de game ervaring zal zijn. Tegenwoordig is bijna elke gaming TV uitgerust met een Full HD modus. Dit houdt in dat elke hoek van het scherm een volledige ‘high definition’ resolutie heeft. Resolutie HDR gaming tv

Dit kan geuit worden in 4K, dit is namelijk een stap hoger dan de 1080p- en Full HD-kwaliteit. De 4K schermen hebben namelijk 4x zoveel pixels ten opzichte van de Full HD-schermen. Gamen in 4K is met consoles zoals de Playstation 5, Xbox Series of Nintendo Switch geen enkel probleem. Door het upscalen van de in-game resolutie is het mogelijk om hoge frame rates (FPS) te behalen met een 4K kwaliteit. 

Een groot voordeel van 4K is dat het een erg scherp beeld vertoont waardoor je dus de allerkleinste details haarscherp kan zien, ideaal voor het gamen natuurlijk. Het geeft je niet alleen een levensechte kijkervaring maar ook een levensechte game ervaring. Daarnaast kan je er nog een stapje bovenop doen om naar een 8K TV te kijken, dit is momenteel een van de scherpste beeldkwaliteit die er is. 8K is namelijk vier keer zo scherp als een 4K TV. Hou er wel rekening mee dat games nog niet in 8K content beschikbaar zijn voor televisies en consoles. 

Beeldverversingssnelheid

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is de verversingssnelheid van het beeld. Je hebt namelijk verschillende snelheden die dit mogelijk maken. Dit wordt uitgedrukt in ‘hertz’ (hz). Dit staat voor het aantal keer per seconde dat er iets gebeurt op het scherm.

Tegenwoordig zijn gaming televisies uitgerust met een minimale verversingssnelheid van 60Hz (60 beelden per seconde). Hier geldt ook, hoe hoger de verversingssnelheid, hoe scherper en vloeiender het beeld zal zijn en dus ook de game zelf. Een belangrijk punt om naar te kijken dus! 

Momenteel zijn er ook TV’s die beschikken over een maximale beeld verversingssnelheid van 120Hz per seconde. Als je dat vergelijkt met de traditionele TV’s is dat al twee keer zo snel. Een leuk feitje is dat zowel de Playstation als Xbox een verversingssnelheid van 120Hz kunnen halen, mits de televisie en de game zelf hier compatibel mee zijn.  

Input lag

Input lag verwijst naar de vertraging tussen het moment waarop een actie wordt uitgevoerd op de controller (zoals het indrukken van een knop) en het moment waarop de actie daadwerkelijk op de televisie verschijnt. Als je op zoek bent naar de beste gaming televisie is een lage input lag van cruciaal belang, vooral voor snelle en reactieve games, omdat je hier een verschil kan maken ten opzichte van gamers die een vrij hoge input lag hebben.

Input lag wordt gemeten in milliseconden (ms). Hoe lager het aantal milliseconden, hoe sneller de respons van het systeem. Idealiter zou input lag minder dan 20 ms moeten zijn voor een vlotte gaming-ervaring, hoewel als je een echte hardcore gamer bent, je zelfs misschien streeft naar input lag van minder dan 10 ms.

Er zijn verschillende factoren die de inputlag van een televisie kunnen beïnvloeden, waaronder de verversingssnelheid van het scherm, en de technologieën die worden gebruikt in de beeldverwerking. Ben je dus op zoek naar een televisie voor gaming, dan is het dus belangrijk om te kijken naar specificaties die de input lag meten.

Beeldverbeteringstechnologieën

Beeldverbeteringstechnologieën worden gebruikt om de kwaliteit van het beeld op je gaming televisie te verbeteren. Het kan twee kanten opgaan. Deze technologieën kunnen helpen bij het produceren van scherpere, helderdere en levendige beelden, maar sommige ervan kunnen ook nadelen hebben voor gaming, zoals extra vertraging (input lag). Hier zijn enkele veelvoorkomende beeldverbeteringstechnologieën: Beeldkwaliteit gaming tv

Local Dimming: Dit is een technologie die de achtergrondverlichting van het scherm aanpast op basis van de inhoud van het beeld. Hierdoor zijn de donkere delen donkerder en de lichte delen helderder. Dit kan het contrast verbeteren en zorgen voor diepere zwarttinten, maar het kan ook leiden tot zogenaamde "halo-effecten" rond heldere objecten, vooral in games met veel contrast. 

Upscaling: Hiermee worden lagere resolutie beelden (zoals 1080p) opgeschaald naar een hogere resolutie (zoals 4K). Hoewel dit de beeldkwaliteit kan verbeteren, kan het ook enige vertraging veroorzaken, vooral bij games waar je snel moet reageren kan dit een nadeel zijn.

High Dynamic Range (HDR): HDR-technologie verbetert het contrast tussen lichte en donkere gebieden van het beeld, waardoor een breder scala aan kleuren en helderheidsniveaus mogelijk is. Dit kan zorgen voor meer realistische en levendige beelden, wat vooral gunstig is voor games die erg gedetailleerd zijn. In de meeste gevallen zijn gaming televisies hiermee uitgerust en wordt de HDR-modus automatisch ingeschakeld als je de console aanzet.

Geluidskwaliteit

Naast optimaal beeld, wil je natuurlijk ook optimaal geluid hebben. De beste gaming TV's beschikken over minimaal 2 ingebouwde speakers met een kleine subwoofer. Deze zorgt ervoor dat je een mooi, goed en scherp geluid krijgt.

Dolby Atmos is hier een zeer goed voorbeeld van. Dit is namelijk een technologie die het mogelijk maakt om echte surround sound uit jouw TV te krijgen. TV-fabrikanten zijn geïnspireerd geraakt door bioscopen om een levensechte geluidservaring te creëren. De ingebouwde speakers kunnen je een realistische surround sound geven. Wat kan helpen bij het online gamen om goed te horen waar diverse geluiden vandaan komen in het spel.

Het geluid komt niet alleen van links en rechts, maar kan ook van bovenaf komen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je helemaal in de TV gezogen wordt. Maar voor de echte fanatiekelingen hebben we natuurlijk ook de soundbars. Deze geven het geluid van je TV een boost waardoor het geluid tot op de puntjes wordt geoptimaliseerd.

Aansluitpoorten

De aansluitpoorten zijn ook een belangrijk punt om naar te kijken bij de aanschaf van een gaming televisie. De meeste gaming TV's beschikken over minimaal 3 HDMI-aansluitpoorten. In sommige gevallen zijn het er 4, wat betekent dat je een extra extern apparaat zou kunnen aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan je game console maar ook een, home cinema set, of een mediastreamer.

4K tv’s hebben minimaal één HDMI (2.0) poort. Deze is geschikt om 4K- en HDR-beeldkwaliteit te kunnen uitzenden. Naast de HDMI 2.0 aansluiting, beschikken sommige TV’s ook over een HDMI 2.1 aansluiting. 

Het grote verschil tussen een HDMI 2.0 en een HDMI 2.1 aansluitpunt is dat bij HDMI 2.1 de bandbreedte capaciteit vele malen groter is dan bij een 2.0 aansluiting. Hierdoor wordt het mogelijk om 4K kwaliteit met een beeld verversingssnelheid van 120Hz te kunnen behalen. Dit is momenteel het meest scherpe beeldkwaliteit wat er is. Belangrijk als je overweegt om een gaming televisie aan te schaffen. 

Grootte en kijkhoek 

Grootte: De grootte van de televisie heeft natuurlijk invloed op je gaming ervaring. Een groter scherm kan zorgen voor een meeslepender gevoel, vooral bij games met gedetailleerde graphics. Aan de andere kant kan een te groot scherm je dwingen om je hoofd meer te bewegen om het hele scherm te zien, wat vermoeiend kan zijn. Het is daarom belangrijk om een balans te vinden tussen schermgrootte en de afstand waarop je zit. Over het algemeen geldt dat voor een standaard woonkamer een schermgrootte van 48 tot 77 inch geschikt is. In dit artikel vind je de voornaamste maten, namelijk 55 inch en 65 inch. Het ligt volledig aan de ruimte waarin de televisie geplaatst wordt. Uitleg over tv specificaties - Coolblue - alles voor een glimlach

Kijkhoek: De kijkhoek verwijst naar de hoek waar vandaan je naar het scherm kijkt voordat de kleuren en helderheid beginnen af te nemen. Dit is vooral belangrijk als je vanuit verschillende posities in de kamer naar de televisie kijkt, bijvoorbeeld bij het spelen van multiplayer-games met vrienden of familie. OLED schermen zijn daarentegen uitermate geschikt om maximaal van de beeldkwaliteit te genieten ongeacht de kijkhoek.

Prijs

De beste gaming TV komt natuurlijk altijd wel met een bepaald prijskaartje. Het is natuurlijk verstandig om te kijken wat binnen jouw budget past. Wij van Techgiant hebben daarom een Top 5 gemaakt van betaalbare gaming Tv's die het beste uit de test komen. De prijs wordt gebaseerd op de verversingssnelheid van het beeld, geluidskwaliteit, merk/ model, marktvraag, garantie/ service en natuurlijk de extra functies die een TV kan bieden. Het is dus eigenlijk een persoonlijke voorkeur. Niet iedereen heeft het ervoor over om een groot bedrag neer te leggen om optimaal te kunnen gamen.

Waarom een gaming TV kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een gaming televisie moet aanschaffen. Ten eerste kijk je naar een game televisie als je echt van gamen houdt en graag wilt dat alle spellen de beste kwaliteit leveren. Bij responsieve games is het dus belangrijk om te kijken naar een televisie met een lage input lag en hoge verversingssnelheden. Alleen met deze combinatie is het mogelijk om het uiterste te halen uit games. 

Daarnaast leveren gaming televisies een uitstekende beeldkwaliteit. Denk aan de 4K-UHD kwaliteit, HDR functie en een zeer wijd kleurenbereik. Ook zijn er televisies, zoals de beste LG televisies, die uitgerust zijn met bepaalde ‘Game Modi’. Hierdoor wordt het beeld automatisch aangepast naar de beste kwaliteit voor het gamen en het spel dat er op dat moment gespeeld wordt. 

Natuurlijk is de prijs ook een belangrijke factor. Over het algemeen zijn de televisies die getest zijn door Techgiant zeer betaalbaar. Wil je liever niet te veel geld uitgeven? Dan kan je altijd nog kijken naar kleinere TV's zoals 48 inch televisies. Ook deze hebben een speciale game modus waardoor je ook op een kleiner beeldscherm kan genieten van de virtuele wereld! 

Wat zijn de voordelen van een gaming TV?

+ Lage input lag. Hoe lager hoe beter! 

+ Hoge verversingssnelheid. Hoe hoger hoe beter!

+ Gaming-specifieke functies. Denk bijvoorbeeld aan HDR / VRR.

+ Beeldkwaliteit. 4K-UHD en HDR zorgen voor een scherp beeld.

+ Connectiviteitsopties. De HDMI 2.1 poort optimaliseert de kwaliteit van games.

+ Toekomstbestendigheid. 4K-UHD/ HDR content wordt in de toekomst steeds vaker gebruikt. Door de aanschaf van een gaming televisie ben je er in ieder geval zeker van dat games lang mee gaan op de hoogste kwaliteit.

Wat zijn de nadelen van een gaming TV?

- Kosten. Sommige gaming televisies kunnen prijzig zijn. Stel voor jezelf een budget samen.

- Beperkte keuze. Niet iedere Tv fabrikant heeft de focus gelegd op het ontwikkelen van een gaming tv.

- Overkill voor casual gamers. Game je zo nu en dan op je televisie, dan is het niet noodzakelijk om een gaming televisie aan te schaffen. 

Hoe kies ik de juiste gaming tv?

Weet je nou niet precies wat je moet kiezen? In dit filmpje wordt ons artikel eigenlijk in het kort samengevat. Hierdoor heb je de belangrijkste punten op een rij waardoor je misschien de knoop kan doorhakken om een gaming televisie aan te schaffen!

Veelgestelde vragen

Is een lage input lag noodzakelijk voor het gamen?

Ja, het is ten alle tijden aan te raden om te kijken naar een televisie die een lage input lag heeft. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk vertraging ontstaat tussen de actie op de controller en de actie die verschijnt op het beeld.

Is verversingssnelheid belangrijk voor het gamen op een televisie?

Ja, de beeldverversingssnelheid is heel belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat het beeld een X aantal keer per seconde wordt ververst. Hierdoor ervaar je een soepel beeld en geen haperingen. Dit moet gepaard gaan met hoge frames per seconde (FPS).

Wat is HDR en is het belangrijk voor het gamen?

HDR-technologie verbetert het contrast tussen lichte en donkere gebieden van het beeld, waardoor een breder scala aan kleuren en helderheidsniveaus mogelijk is. Dit laat je nog meer meeslepen in de virtuele gamewereld. Het is dus belangrijk!

Is het noodzakelijk om een HDMI 2.1 aansluiting te hebben voor het gamen?

Niet zozeer noodzakelijk, maar als je een optimale beeldkwaliteit wil hebben, dan wel. In de meeste gevallen zijn de beste gaming televisies uitgerust met minimaal één HDMI 2.1 aansluiting.

Hoe zit het met de garantie van de televisies?

LG: OLED, LED-LCD - 2 jaar

Sony: OLED, LED-LCD - 2 jaar

Philips: OLED, LED-LCD - 2 jaar

Samsung: QLED, OLED, LED-LCD - 2 jaar

TCL: QLED, LED-LCD - 2 jaar