De beste heren smartwatch van 2024

Ga jij voor een klassiek horloge of toch voor de beste smartwatch? Smartwatches zijn erg populair en zeer gewild. Dankzij de veelzijdigheid en het strakke design zie je deze horloges steeds vaker. Toch is het belangrijk om goed te kijken naar wat je behoeftes precies zijn. Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste smartwatches voor heren van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van smartwatches. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden en welke smartwatches voor heren het beste zijn.

Onze top 3

Onze favoriet

De meest populaire smartwatch van dit moment voor zowel heren als vrouwen. De Apple Watch series 9. 

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort

2e beste keuze

Een Android fan en in bezit van een Android smartphone? Dan is de Samsung Galaxy Watch 6 echt een smartwatch voor jou.

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort

3e beste keuze

Ben je opzoek naar een stoere heren smartwatch? Dan is de Garmin Venu 3 een uitstekende keuze. 

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste smartwatches voor heren tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste smartwatches. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de als je er één wilt kopen. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zal helpen een juiste keuze te maken. Dit zijn horloges die erg veel functies hebben, je wilt natuurlijk graag weten wat er allemaal mogelijk is.

Wat zijn de beste heren smartwatches van dit moment?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Apple Watch Series 9 de beste heren smartwatch is. Deze smartwatch is het beste getest op het compatibiliteit, beschikbare functies en comfort. De Apple Watch Series 9 overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten, maar biedt ook een geweldige combinatie van comfort en gebruiksvriendelijkheid! Het is duidelijk dat dit slimme horloge uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige heren smartwatch.

#1
Apple Watch Series 9

De meest populaire smartwatch van dit moment. De Apple Watch series 9. Een supersnelle smartwatch met erg veel functies waar je ook echt wat aan hebt. Dankzij de S9 chip is deze smartwatch sneller dan de vorige modellen waardoor je erg snel en soepel door je apps scrolt en de batterij langer meegaat. 

Uiteraard is de Apple Watch compatibel met je iPhone waardoor je hem erg makkelijk kan koppelen. Functies zoals notificaties, muziek, gezondheid en fitness tracking zijn standaard applicaties waarmee deze smartwatch is uitgerust. Zo ben je dus zeker van een moderne en stijlvolle smartwatch die gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. 

Het fijne van de Apple Watch is dat deze een siliconen band heeft waardoor deze flexibel om je pols zit. Dit voelt fijn en comfortabel aan waardoor je hem langdurig om kan hebben. Doordat dit een druksluiting is sluit dit nog beter aan op en om je pols. Doordat de Apple Watch een saffierglas/scherm heeft maak je vrijwel nooit krassen op het touchscreen. Een uitstekende keuze als je wilt gaan voor een veelzijdige smartwatch en ook een echte Apple fanaat bent. 

Voor- en nadelen van de Apple Watch Series 9

+ Te gebruiken voor wateractiviteiten.

+ Het ‘Always-On’ scherm zorgt ervoor dat je altijd en direct meldingen te zien krijgt 

+ Door de ingebouwde polssensor hou jij je sportprestaties nauwkeurig bij

- De smartwatch gaat helaas niet een dag lang mee. Hierdoor moet je hem elke dag opladen.

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#2
Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Een Android fan en in bezit van een Android smartphone? Dan is de Samsung Galaxy Watch 6 echt een smartwatch voor jou. Het nieuwe broertje van de Galaxy Watch 4 is sneller en heeft meer functies. Ook met deze smartwatch ben je altijd op de hoogte van je hartslag, het aantal stappen, je stressniveau en je slaapkwaliteit. Uiteraard is het ook mogelijk om notificaties te ontvangen zoals WhatsApp berichten of overige meldingen. Luister je vaak muziek? Dan kan je je playlist nu ook via de Galaxy Watch 6 bedienen. 

Het design en comfort is over nagedacht door Samsung. Het elastische siliconenband zorgt ervoor dat de smartwatch een gangbare maat is voor elke pols. Ideaal als je deze langdurig gebruikt of juist gebruikt tijdens een intensieve sportsessie. Ook het gewicht van slechts 29 gram zorgt ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van langdurig gebruik.

Het haarscherpe AMOLED beeld zorgt ervoor dat je alles erg goed kan lezen en je dus geen handelingen hoeft te verrichten om het beeldscherm wat lichter te zetten. De batterij van deze Watch 6 gaat overigens 68 uur lang mee. Ruim voldoende om deze een werkdag lang om je pols te kunnen houden. Kortom een stijlvolle en toegankelijke smartwatch voor de Android liefhebbers! Wil je nou meer weten over deze smartwatch? Klik dan hier.

Voor- en nadelen van de Samsung Galaxy Watch 6

+ Waterdicht!

+ Een AMOLED scherm met touchbediening

+ Erg eenvoudig te koppelen aan je Samsung smartapparaat

- Niet compatibel met iOS apparaten

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Garmin Venu 3

Ben je opzoek naar een stoere heren smartwatch? Dan is de Garmin Venu 3 een uitstekende keuze. Deze smartwatch heeft talloze functies om jou van elke informatie te kunnen voorzien. Meldingen zoals het ontvangen van WhatsApp berichten, e-mails, agenda afspraken en social media zijn direct zichtbaar op het mooie en grote scherm van 45mm. De Venu 3 is compatibel met zowel iOS apparaten als Android, dit maakt het al gelijk een veelzijdige smartwatch waardoor je niet aan bepaalde eisen moet voldoen. 

Het design en comfort van de Garmin Venu 3 is speciaal ontworpen om zo min mogelijk last te hebben van langdurig gebruik. De siliconenband is speciaal geschikt voor een polsomtrek van maar liefst 17 tot 19 centimeter. Of je deze smartwatch nou gebruikt voor het sporten of gewoon omdoet voor casual gebruik, de Venu 3 is geschikt voor alle omstandigheden. 

Overigens hoef je je geen zorgen te maken over de batterijduur. Deze Garmin smartwatch gaat maar liefst 336 uur mee! Mits je deze alleen gebruikt om naar de tijd te kijken natuurlijk. Ga je de Venu 3 gebruiken om bepaalde statistieken bij te houden zoals je slaapritme, stappenteller, ronde teller etc. dan gaat deze sneller leeg als gebruikelijk. Wil je meer weten over de Garmin Venu 3? Klik dan hier.

Voor- en nadelen van de Garmin Venu 3

+ Waterdicht

+ Uitmuntend beeldkwaliteit

+ Ingebouwde hartslagmeter en GPS

- Heb je kleine polsen? Dan is het aan te raden om naar de Garmin Venu 3S te kijken.

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Garmin Fenix 7 Pro

De Garmin Fenix 7 Pro is een erg stoere en stijlvolle smartwatch. De Fenix Pro 7 heeft vrijwel alle functies die je zoekt in een smartwatch. Of je smartwatch nou gebruikt voor het sporten of dagelijks gebruik, alles is mogelijk. Het mooie en grote scherm van maar liefst 47mm laat je alles zeer helder en duidelijk zien. Notificaties zoals WhatsApp meldingen, e-mails, agenda afspraken etc. kunnen allemaal ontvangen worden op de Fenix 7 Pro. 

Daarnaast is deze smartwatch ook uitgerust met specificaties zoals GPS, een hartslagmeter, kompas, thermometer en zo zijn er nog talloze specificaties die beschikbaar zijn voor deze veelzijdige smartwatch. Een leuk weetje van deze smartwatch is dat je deze ook zou kunnen opladen door middel van zonne-energie, zo gaat de batterij nog langer mee en kan je er langer plezier van hebben!

Doe je dit niet, ook geen ramp. De batterijduur van de Fenix 7 Pro gaat 528 uur mee in tijdmodus. Gebruik je deze intensief met het sporten? Dan gaat die 2 dagen lang mee. Al met al ruim voldoende om deze smartwatch te gebruiken voor verschillende doeleinden. 

Voor- en nadelen van de Garmin Fenix 7 Pro

+ Waterdicht!

+ Een ingebouwd zaklampje voor de handigheid

+ Compatibel met zowel iOS als Android

- Heb je een kleine pols? Dan is het aan te raden om naar de Garmin Epix Pro te kijken. 

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Polar Vantage V3

Een sportieve heren smartwatch. De Polar Vantage V3 is een veelzijdige smartwatch met een helder AMOLED scherm waardoor je alle notificaties in één oogopslag kan zien. Het mooie van Polar is dat deze horloges compatibel zijn met zowel Android als iOS. Dankzij het strakke design en het lichte gewicht is het een zeer fijne smartwatch om langdurig te dragen. 

Functies zoals meldingen van WhatsApp berichten zijn allemaal compatibel met de Polar Vantage V3. De fabrikant van deze smartwatch heeft zijn zinnen gezet op de gezondheid van de mens en dat is ook terug te zien aan de opties die allemaal beschikbaar zijn. Om een voorbeeld te noemen krijg je een hersteladvies te zien op basis van de workout die je hebt gehad, ook zit er een ingebouwde hartslagmeter die nauwkeurig je hartslag meet etc. 

Je hoeft je geen zorgen te maken over de batterijduur. In de tijdmodus gaat deze 120 uur lang mee! Gebruik je de smartwatch ook voor het sporten en wil je graag je statistieken bekijken, dan zal de Vantage V3 tot maximaal 47 uur mee kunnen. Kortom een veelzijdige heren smartwatch die van allerlei functies is voorzien.

Voor- en nadelen van de Polar Vantage V3

+ Waterdicht!

+ Het Polar Flow programma biedt veel inzicht en inspiratie

+ Herstel scores nauwkeurig te volgen zodat je precies weet wanneer je je volgende workout kan plannen

- Geen touchscreen waardoor je met fysieke knoppen door het menu moet navigeren

 • Compatibiliteit
 • Functies
 • Design en Comfort
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een smartwatch voor heren?

Smartwatches zijn populair. Je hebt tegenwoordig veel verschillende merken en modellen met erg veel functies. Doordat ze een strak en stijlvol design hebben, kan je smartwatches met iedere outfit combineren, ook voor heren is dit natuurlijk belangrijk. Kijk daarom goed naar verschillende punten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder geven we je de belangrijkste punten om op te letten. 

Compatibiliteit

De meeste smartwatches zijn ontworpen op basis van verschillende besturingssystemen. Denk hierbij aan WearOS voor de Android apparaten en WatchOS voor de Apple iPhones. Ook hebben de Samsung Smartwatches net zoals de televisies, een besturingssysteem van Tizen. Het is belangrijk om te kijken of jouw telefoon geschikt is voor de smartwatch. Op deze manier zorg je ervoor dat je er maximaal plezier uithaalt. 

Niet alleen het besturingssysteem maar ook de connectiviteit met bluetooth en WiFi zijn belangrijk. Doordat de smartwatch over bluetooth beschikt, kan je deze makkelijk koppelen aan je smartphone. Ook is het zo dat sommige beschikbare apps op je smartwatch een internetverbinding vereisen. Dit is niet alleen belangrijk voor apps, maar ook voor updates om de software up-to-date te houden.

Functies

De beste smartwatches voor heren hebben een erg breed scala aan functies. Maar wat is voor jou belangrijk? Hieronder geven we je een overzicht van de functies die beschikbaar zijn op vrijwel alle smartwatches. Dit zijn functies waar je vaak gebruik van maakt en logische redenen zijn om een smartwatch aan te schaffen. 

Notificaties. Je ontvangt meldingen van inkomende oproepen, WhatsApp berichten, e-mails, agenda afspraken en social media meldingen. 

Gezondheid en fitness tracking. Ben je bezig met je gezondheid en vind je het belangrijk om bepaalde statistieken bij te houden? Dan bieden smartwatches een ideaal overzicht. Denk hierbij aan een stappenteller, het aantal calorieën dat je verbrand, het aantal treden dat je beklimt etc. Ook kan je je slaapkwaliteit bijhouden, genoeg gezondheidsfuncties dus!Check je gezondheid op je pols |Consumentenbond

GPS. Ook hebben smartwatches een ingebouwde GPS om je locatie te volgen tijdens het wandelen of andere buitenactiviteiten. Dit maakt het mogelijk om routes te plannen, afstand, snelheid en hoogte te meten. Een ideale functie!

Muziek. Ook de bediening van muziek kan tegenwoordig erg gemakkelijk via een smartwatch gedaan worden. Swipe naar links of rechts voor een ander nummer of regel gemakkelijk het volume zonder dat je je telefoon hoeft te gebruiken.

Waterbestendigheid. Heb je vaak een horloge om tijdens het sporten of misschien wel tijdens wateractiviteiten. Dan is het belangrijk om te weten dat veel smartwatches waterbestendig zijn. Ideaal voor het zwemmen, douchen of sporten in regenachtige omstandigheden. 

Al met al zijn smartwatches erg veelzijdig en hebben veel functies die voor jou belangrijk kunnen zijn. Klokkijken met slimme technologie!

Design en Comfort

Over smaak valt niet te twisten. Ieder heeft zijn eigen persoonlijke voorkeur op het gebied van design en comfort. Je hebt verschillende maten smartwatches met ieder een eigen gewicht. Kies een heren smartwatch met een formaat en gewicht dat comfortabel aanvoelt om je pols. Te groot of te zwaar kan ongemakkelijk aanvoelen als je de smartwatch langdurig draagt. 

Je wil natuurlijk alles goed kunnen aflezen op de compacte wijzerplaat van je smartwatch. Controleer dus goed of het scherm groot genoeg is zodat je alles gemakkelijk kan lezen. Ook is het materiaal van de polsband belangrijk. Je hebt verschillende materialen, namelijk roestvrij staal, aluminium, kunststof, leer en siliconen. Kies iets wat bij je past en wat lekker aanvoelt zodat het niet gaat irriteren. Overigens zijn de polsbandjes vaak verwisselbaar, dus in veel gevallen kan er gewisseld worden van band. 

Het is aan te raden om een design te kiezen dat waterbestendig is. Ongeacht of je nu wel of juist niet veel met wateractiviteiten te maken hebt. Dit is een altijd mooi meegenomen functie! Ben je meer van touchscreens of knoppen? Dit is een persoonlijke voorkeur waarbij ieder zijn eigen voor -en nadelen heeft. 

Batterijduur

Een super belangrijk aspect om rekening mee te houden. De batterijduur. Niets is vervelender dan een smartwatch om je pols te hebben die binnen de kortste keren leeg is. De capaciteit van de batterij is daarom ook belangrijk om naar te kijken. Hier geldt ook, hoe meer je de smartwatch gebruikt, hoe sneller de batterij leeg raakt. Gemiddeld gaan smartwatches tussen de 7 - 18 uur lang mee. Ruim voldoende om jou te kunnen voorzien van de tijd en andere functies.  

Daarnaast is het ook aan te raden om te kijken naar de oplaadtijd. Snel ladende smartwatches kunnen handig zijn als je de smartwatch weer snel wilt gebruiken natuurlijk. Iedere smartwatch heeft zijn eigen accuduur, kijk daarom dus goed of je de smartwatch alleen gebruikt voor het sporten of ook om houdt tijdens je werk. Het gebruik heeft invloed op de batterijduur. 

Waterbestendigheid

Ben je een persoon die graag buiten is, of heb je buitenwerk? Dan vind je het waarschijnlijk ook belangrijk dat de beste smartwatch waterdicht is. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met regenval en overige invloeden. Er is een bepaalde certificering die de waterbestendigheid van smartwatches weergeeft, hieronder een uitleg over wat deze certificering inhoudt:IPX Waterproof Rating Guide – Hypergear US

- IPX4: Beschermd tegen opspattend water vanuit alle richtingen. Geschikt voor gebruik tijdens sporten waarbij de oordopjes met zweet in aanraking kunnen komen.

- IPX5: Beschermd tegen waterstralen met lage druk en uit elke richting. Geschikt voor gebruik tijdens regenachtige omstandigheden en intensieve sportactiviteiten.

- IPX6: Beschermd tegen krachtige waterstralen. Ook geschikt voor gebruik in regenachtige omstandigheden en bij intensieve sporten.

- IPX7: Kan worden ondergedompeld in water tot 1 meter diep gedurende maximaal 30 minuten. Geschikt voor gebruik bij activiteiten zoals zwemmen of gebruik in regenachtige omstandigheden.

- IPX8: Kan gedurende langere tijd onder water blijven, meestal dieper dan 1 meter. Geschikt voor gebruik tijdens zwemmen of duiken.

De IPX8 certificering is schaars, maar sommige smartwatches, zoals de FitBit en Garmin, maken het mogelijk om dieper dan 1 meter onder water te blijven. Dit is erg handig voor als je het horloge gebruikt tijdens het zwemmen. 

Merk en Prijs

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen van de beste heren smartwatches. Elk merk heeft zijn eigen prijs. Denk bijvoorbeeld aan de Apple of de Garmin smartwatches. Beide merken hebben een behoorlijke reputatie en daar betaal je ook voor. Daarentegen krijg je vrijwel altijd kwaliteit geleverd en weet je zeker dat je een goede keus maakt. Ook bij andere merken is dit het geval. 

De prijzen kunnen sterk variëren. Van ‘budgetvriendelijke’ smartwatches tot premium smartwatches met geavanceerde functies. Over het algemeen is het zo dat duurdere modellen meer opties/functies bieden. Daarom is het belangrijk om te kijken of het allemaal binnen je budget past. Apple is een koploper op het gebied van smartwatches. De Apple Watch is een smartwatch van hoogwaardige kwaliteit met veel functies. 

Waarom een smartwatch voor heren kopen? 

De keuze voor de beste heren smartwatch kan vrij gemakkelijk zijn. Je wilt graag snel toegang krijgen tot meldingen en natuurlijk het gebruiksgemak. Notificaties zoals het ontvangen van WhatsApp berichten, e-mails, agenda afspraken etc. worden nu extra makkelijk met het dragen van een smartwatch. Ook de verschillende functies zoals de ‘Fitness Tracking’ kan een bewuste keuze zijn waarom jij een smartwatch zou willen hebben.

Of misschien koop je wel een smartwatch omdat je het mooi en stijlvol vindt? De beste smartwatches voor heren komen vaak met een modern en stoer design dat bij elke outfit matched. Of je nou in je sportkleding bent of in casual kleding, smartwatches matchen overal bij! Al met al gaat het erom dat je informatie direct op je pols ontvangt.

In de meeste gevallen schaf je een smartwatch aan voor de talloze functies zoals hierboven in het artikel vermeld. Al met al zijn dit functies die erg leuk maar ook belangrijk zijn om in de gaten te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stressmeter. Dit is slechts een enkel voorbeeld waarbij er talloze voorbeelden te benoemen zijn. Het draait tegenwoordig niet meer alleen om klokkijken, maar om klokkijken met slimme technologie. 

Wat zijn de voordelen van een smartwatch voor heren?

+ Gemak van meldingen. Met een smartwatch kun je meldingen van je smartphone direct op je pols ontvangen en bekijken zonder je telefoon te hoeven pakken. Dit zorgt voor meer efficiëntie en minder onderbrekingen in je dagelijkse activiteiten. 

+ Gezondheids- en fitness-tracking. Smartwatches bieden geavanceerde functies voor het bijhouden van je gezondheid en fitness, zoals het monitoren van stappen, afstand, calorieën, hartslag, slaap en workouts. Dit stelt je in staat om je activiteiten te volgen waardoor ze uitermate geschikt zijn voor een sporthorloge!

+ Stijl. Smartwatches zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, stijlen en wijzerplaten, waardoor gebruikers hun horloge kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur en stijl.

+ Verbondenheid. Met een smartwatch blijf je altijd verbonden met je digitale wereld. Je kunt gemakkelijk berichten beantwoorden, telefoongesprekken voeren, agenda-afspraken plannen en nog veel meer, allemaal vanaf je pols. Dit kan natuurlijk ook worden gezien als een nadeel.

Wat zijn de nadelen van een smartwatch voor heren?

- Potentiële afleiding: Aangezien smartwatches meldingen direct op je pols ontvangen, kunnen ze afleidend zijn en leiden tot een constante drang om meldingen te bekijken en te reageren. Dit kan je uit je concentratie halen!

- Afhankelijkheid van smartphones: Hoewel smartwatches veel functies kunnen uitvoeren zonder smartphone, zijn ze er nog steeds grotendeels afhankelijk van. Dit betekent dat je je smartphone in de buurt moet houden om optimaal gebruik te maken van een smartwatch.

- Kosten. Heren smartwatches kunnen behoorlijk prijzig zijn, vooral de modellen met geavanceerde functies en premium materialen. Dit kan een drempel vormen voor als je niet bereid bent om veel geld uit te geven aan een horloge. Dit geldt overigens ook voor de beste vrouwen smartwatches.

Garmin Smartwatch koppelen aan je smartphone

Garmin heeft een zeer breed scala aan smartwatches. Nu is het natuurlijk zaak om deze gemakkelijk aan je smartphone te kunnen koppelen. Maar hoe doe je dat precies? Onderstaand filmpje legt je precies uit welke stappen je moet nemen.  

Veelgestelde vragen

Welke heren smartwatches hebben de beste batterijduur?

Heren smartwatches met een lange batterijduur zijn onder andere de Garmin Fenix-serie.

 

Welke smartwatches bieden de meeste fitnessfuncties voor heren?

Smartwatches van Garmin, Fitbit en Polar staan bekend om hun uitgebreide fitnessfuncties, waaronder hartslagmeting, GPS-tracking, slaapmonitoring en verschillende sportmodi.

 

Hoe waterbestendig zijn de smartwatches voor heren?

Veel smartwatches zijn waterbestendig tot verschillende dieptes. Sommige modellen zijn geschikt voor zwemmen, terwijl andere alleen spatwaterbestendig zijn. Vrijwel alle modellen van Garmin, Fitbit en Polar zijn waterbestendig. 

 

Zijn er modellen die meer geschikt zijn voor formele of informele gelegenheden?

Smartwatches komen in verschillende stijlen en ontwerpen, variërend van sportief tot elegant. Modellen zoals de Apple Watch en Samsung Galaxy Watch hebben vaak verschillende bandjes en wijzerplaten om aan te passen aan verschillende gelegenheden. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Wat is de garantie van een smartwatch?

Elk merk heeft zijn eigen garantieperiode. Hieronder een overzicht van de merken en periodes. 

 

Apple: 2 jaar garantie

Garmin: 2 jaar garantie

Fitbit: 2 jaar garantie

Samsung: 2 jaar garantie

Polar: 2 jaar garantie