De beste kinder tablet van 2024

Kinder tablets zijn erg populair. Kinderen willen graag gebruik maken van deze handige alles in 1 tablets. Het kijken van Youtube Kids, spelen van spelletjes maar ook educatieve apps zijn beschikbaar op deze tablets. Kinder tablets zijn tablets die extra beveiliging hebben voor kinderen. Denk hierbij aan het ouderlijk toezicht. Wil je nou weten wat daadwerkelijk de beste kinder tablet is? Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste kinder tablets van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van kinder tablets. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden.

Onze top 3

Onze favoriet

De Samsung Galaxy Tab A8 springt boven elke kinder tablet uit. Deze gebruiksvriendelijke tablet geef je met een gerust hart aan je kids.

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties

2e beste keuze

Het bekende merk Lenovo heeft zich ook onderworpen aan het ontwerp van een krachtige 3e generatie kinder tablet.

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties

3e beste keuze

Ben je opzoek naar een kinder tablet voor de allerkleinste? De Kurio Tab is een compacte 7 inch tablet voor kinderen vanaf 2-4 jaar.

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste kinder tablets tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste tablets. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de aanschaf van de beste tablets. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zal helpen een juiste keus te maken.  

Wat zijn de beste kinder tablets van dit moment?

De beste kinder tablet algemeen: Samsung Galaxy Tab A8 - 64GB (10.5 inch)
De beste kinder tablet volgens de consumentenbond: Samsung Galaxy Tab A8 - 64GB (10.5 inch)
De beste Samsung kinder tablet: Samsung Galaxy Tab A8 - 64GB (10.5 inch)
De beste Lenovo kinder tablet: Lenovo Tab M10 (3de generatie) - 64GB (10.1 inch)
De beste Kurio tablet: Kurio Tab Premium Nickelodeon - 32GB (7 inch)

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Samsung Galaxy Tab A8 de beste kinder tablet is van dit moment. Deze tablet is het beste getest op kindvriendelijkheid, batterijduur en de opties voor ouderlijk toezicht. De Samsung Galaxy Tab A8 overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten, maar biedt ook een geweldige combinatie van geavanceerde functies en toevoegingen! Het is duidelijk dat deze kinder tablet uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een kindvriendelijke tablet.

#1
Samsung Galaxy Tab A8 - 64GB (10.5 inch)

De Samsung Galaxy Tab A8 springt boven elke kinder tablet uit. Deze gebruiksvriendelijke tablet geef je met een gerust hart aan je kids. De meegeleverde Just in Case Kids Cover (blauw) zorgt ervoor dat de tablet beschermd is tegen vallen en stoten. Deze kinder tablet is te gebruiken voor jong en oud. 

Het gebruiksvriendelijke platform van Android geeft een erg breed scala aan diverse apps. Of je kind nou graag spelletjes speelt of zich bezighoudt met educatieve apps, alles is mogelijk met de Galaxy Tab A8. De opslagcapaciteit van 64GB zorgt ervoor dat de tablet niet snel vol raakt waardoor er dus plaats is voor voldoende apps. Deze apps kan je ook urenlang gebruiken, de batterij van de A8 gaat namelijk makkelijk een dag lang mee. Zo niet? Dan heb je 2 jaar garantie. 

Bij de Samsung Galaxy Tab A8 is het mogelijk om ouderlijk toezicht toe te passen. Zo is het mogelijk om te kijken hoe lang je kind achter de tablet zit en bepaalde wachtwoorden in te stellen zodat hij of zij geen ongeschikte handelingen verricht. Deze 10.5 inch tablet komt erg goed uit de test en is dus graag gewild! 

Voor- en nadelen van de Samsung Galaxy Tab A8 - 64GB (10.5 inch)

+ Goed beschermt tegen het vallen en stoten dankzij de meegeleverde beschermhoes

+ Goed voor educatieve apps dankzij het grote 10.2 inch beeldscherm

+ De Samsung Kids Mode zorgt ervoor dat je kan instellen welke spellen kinderen spelen en hoe lang ze het mogen spelen.

- Deze tablet is trager dan de Samsung Galaxy Tab A9

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties
Bekijk op Coolblue.nl

#2
Lenovo Tab M10 (3de generatie) - 64GB (10.1 inch)

Het bekende merk Lenovo heeft zich ook onderworpen aan het ontwerp van een krachtige 3e generatie kinder tablet. De Tab M10 is een prima kinder tablet die toegankelijk is en veel wordt gebruikt voor de standaard doeleinden zoals het surfen op internet, lezen van een E-book of het spelen van spelletjes. Ook is het mogelijk om op de M10 educatieve apps te downloaden. Met het grote scherm van ruim 10 inch heb je voldoende schermruimte voor je favoriete kinder apps en bekijk je filmpjes in een goede kwaliteit.

Vind je kind het cool om deze tablet te gebruiken voor zijn of haar favoriete films, dan is dit ook een prima keuze! Het is aan te raden om te kijken naar een beschermhoes. Zo is de tablet beschermd tegen vallen en stoten. 

De M10 is een echte Android tablet en dat is terug te zien aan de interface. Dankzij de batterijduur van 7 uur heb je genoeg tijd om huiswerk te kunnen maken met je kind, te leren maar ook spelletjes te kunnen spelen. Goed om te weten is dat de Lenovo tablets werken met een on-site garantie. Hier laten we zien hoe je hiervan gebruikmaakt. 

Voor- en nadelen van de Lenovo Tab M10 (3de generatie) - 64GB (10.1 inch)

+ Mogelijk om een kindermodus te installeren

+ Je kan de tablet overal mee naartoe nemen door het middelgrote formaat

+ Een ruim assortiment aan apps

- Als je kind de tablet wil gebruiken voor zwaardere games of video’s in hoge kwaliteit dan is de Lenovo Tab P11 een betere keuze.

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Kurio Tab Premium Nickelodeon - 32GB (7 inch)

Ben je opzoek naar een kinder tablet voor de allerkleinste? De Kurio Tab is een compacte 7 inch tablet voor kinderen vanaf 2-4 jaar. Op deze tablet staan al geïnstalleerde video’s en spelletjes van Nickelodeon. Zo wordt het erg makkelijk om met de actie figuren van bijvoorbeeld Paw Patrol aan de slag te gaan!

Via het ouderlijk toezicht bepaal je zelf welke apps je kind speelt en hoe lang ze dit doen. Het mooie van deze tablet is dat deze apps allemaal vanuit de Google Play Store gedownload kunnen worden. Een breed scala aan apps, mocht je kind nog een paar extra apps willen. De Kurio Tab wordt met een beschermhoes inclusief standaard geleverd. Kindvriendelijk en gelijk beschermd tegen vallen en stoten. Het kan zo zijn dat de tablet alsnog kapot is gegaan na het vallen, het is dan goed om te weten dat alle producten van Kurio een garantie hebben van 2 jaar.

Wordt de tablet intensief gebruikt? Hou er dan rekening mee dat de Tab Premium tot 4 uur lang mee gaat voor die weer aan de oplader moet. Al met al genoeg om je kind een plezier te doen om zijn of haar favoriete spelletjes te spelen. 

Voor- en nadelen van de Kurio Tab Premium Nickelodeon - 32GB (7 inch)

+ Kurio Genius, ideaal voor ouderlijk toezicht 

+ Beschermd tegen vallen en stoten door de meegeleverde en spatwaterdichte hoes

+ Erg gebruiksvriendelijk

- Er zit geen oplader bij deze Kurio tablet. Deze zal je er los bij moeten bestellen.

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) - 64GB (10.4 inch)

De Samsung Galaxy Tab S6 is een zeer fijne kindertablet. Dankzij de meegeleverde hoes geef je deze tablet zo mee aan je kid(s)! Het ruime 10.4 inch scherm is ideaal om alles overzichtelijk te kunnen zien. Het leuke van deze tablet is dat deze voorzien is van krachtige speakers. Hierdoor wordt het kijken van filmpjes of het luisteren naar educatieve apps een makkie. De inschakelbare ouderlijk toezicht functie helpt hier nog een handje bij.

Kinderen van jong tot oud hebben plezier aan deze tablet. De S6 beschikt over een gebruiksvriendelijke interface met een fijne app store. Deze app store heeft een ruim assortiment van diverse apps. Van spelletjes apps tot leerzame apps. Alles is mogelijk op de S6 Lite. Met de stylus pen die er wordt meegeleverd wordt het gebruiksgemak nog een stuk omhoog gekrikt! 

Ook dit kan je zien als educatie. Het leren omgaan met een stylus pen en het schrijven op het beeldscherm leren kinderen de vormen van de letters schrijven. Al met al is de Galaxy Tab S6 Lite een uitstekende kinder tablet. Je hebt 2 jaar garantie op deze tablet dus je hoeft je geen zorgen te maken over bijkomende kosten. 

Voor- en nadelen van de Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) - 64GB (10.4 inch)

+ De tablet is gelijk beschermd tegen het vallen en stoten dankzij de meegeleverde hoes

+ Geschikt voor elk type app

+ Batterijduur van 24 uur

- Kwaliteit van het beeldscherm is minder scherp als de overige Galaxy Tab modellen

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Apple iPad (2021) - 64GB (10.2 inch)

Een van de meest gebruiksvriendelijke tablets. De iPad. Jong en oud hebben hier plezier van. De iPad kan gebruikt worden door kinderen vanaf 2 jaar en kunnen hier jarenlang plezier van hebben. Het is wel belangrijk om te kijken naar een beschermhoes zodat de iPad beschermd is tegen het vallen en het stoten. De BlueBuilt iPad Kids Cover is een goede keuze hiervoor. Dit maakt deze tablet kindproof. Mocht de iPad binnen één jaar alsnog kapot gaan, dan heb je gelukkig nog garantie!

Het assortiment apps van de Apple Store is erg ruim en daarom zit er voor iedere leeftijd wat tussen. Houdt je kind van spelletjes spelen, het lezen van digitale boeken of het leren van bepaalde vaardigheden, alles is mogelijk op de Apple iPad. Het fijne van deze Apple iPad is ook dat er ouderlijktoezicht ingeschakeld kan worden. 

Zo heb je dus bepaalde wachtwoorden nodig om apps op te kunnen starten of toegang te krijgen tot andere applicaties. Je bent er dus zeker van dat je kind geen ongeschikte apps opent. Daarnaast zijn er ook specifieke apps die je kan downloaden die ouderlijk toezicht mogelijk maken. Met het 10.2 inch retina display kan je alles erg makkelijk volgen en kan je kind ruim 10 uur lang genieten van entertainment of educatieve apps!

Voor- en nadelen van de Apple iPad (2021) - 64GB (10.2 inch)

+ Gebruiksvriendelijk voor elke leeftijd 

+ Genoeg beveiliging zodat je kind niet overal toegang tot heeft.

+ Snel en vloeiend.

- Deze iPad is geschikt voor basisgebruik. De Apple iPad 2022 modellen geven je meer kwaliteit.

 • Kindvriendelijkheid
 • Batterijduur
 • Ouderlijk toezicht opties
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een kinder tablet?

Bij de aanschaf van een kinder tablet is het belangrijk om rekening te houden met verschillende punten. Zo moet je goed nadenken over waar je de kinder tablet graag voor wilt gebruiken. Entertainment? Educatie? Filmpjes bekijken? Er is namelijk veel mogelijk op een tablet. We helpen je graag op weg waar je precies op moet letten door te kijken naar onderstaande punten. Ook hebben we nog een filmpje die precies laat zien waar je op moet letten. Die is te zien onderaan het artikel!

Leeftijdsaanbevelingen

Als je op zoek bent naar een kinder tablet heb je te maken met een diversiteit aan tablets. Het is aan te raden om te controleren of de kinder tablet geschikt is voor de leeftijd van je kind. Sommige tablets zijn specifiek ontworpen voor jongere kinderen, terwijl andere tablets meer geavanceerd zijn voor oudere kinderen. 

Je hebt namelijk tablets voor de peuters (2-4 jaar), dit zijn vaak tablets met grote plaatjes. Deze tablets zijn vaak duurzaam en worden vaak gebruikt voor educatieve doeleinden. Ook is het mogelijk om apps te downloaden zoals kleuren, vormen en eenvoudige puzzels. 

De tablets voor kleuters (4-6 jaar) zijn alweer iets geavanceerder. Deze tablets zijn speciaal ontwikkeld voor de cognitieve ontwikkeling, taalvaardigheid, rekenvaardigheid en creativiteit. Ook deze tablets zijn eenvoudig te gebruiken en hebben ouderlijk toezicht. 

Tablets voor basisschoolkinderen (6-12 jaar) zijn tablets die kinderen klaarstomen voor de echte wereld. Je hebt hier toegang tot educatieve websites, eBooks en is er de mogelijkheid om bepaalde presentaties in elkaar te zetten. Alle tablets die er na komen zijn de tablets voor de oudere generatie. (Denk hierbij aan de iPads) 

Robuustheid

Bij de aanschaf van de beste kinder tablet is het belangrijk om te weten dat de tablet vaak kan vallen als het in handen komt van je kind. Kijk daarom goed naar de behuizing van de tablet, of koop een beschermhoes hiervoor. Ook het beeldscherm wordt vaak aangeraakt en zal dus hier en daar krassen krijgen. Gelukkig bestaan er screenprotectors om dit tegen te gaan. 

Het mooie van tablets is dat sommige tablets spatwaterdicht zijn. Hierdoor kan je je kind ook met een gerust hart voorzien van zijn of haar tablet tijdens het eten of drinken of zelfs bij het zwembad op vakantie. Vergeet de garantieperiode niet! Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de tablet kapot gaat tijdens gebruik. Per merk/ model is het verschillend wat de garantieperiode is. Zo kom je niet voor een verrassing te staan mocht je de tablet willen terugbrengen of terug willen sturen. 

Ouderlijk toezicht 

Toch wel een van de belangrijkste dingen is het ouderlijk toezicht. Bij de aanschaf van een kinder tablet moeten deze tablets zijn voorzien van ouderlijke toezichtfuncties. Er zijn namelijk verschillende toezicht controles. Je hebt inhoudsbeheer, hiermee bepaal jij als ouder wat je kind te zien krijgt. Je kan dus ongeschikte websites blokkeren. Handleiding voor ouderlijk toezicht op Samsung-tablets | Kidslox

Ook kan je instellen hoeveel tijd je kind op zijn of haar tablet mag spenderen. Je kan een schermtijdlimiet instellen zodat je kinderen niet te veel tijd doorbrengen met de tablet. Zo vinden ze een gezonde balans tussen schermactiviteiten en overige activiteiten. 

Gebruikersprofielen zijn ook populair op kinder tablets. Door middel van het aanmaken van een gebruikersprofiel kan je als ouder de instellingen en toegangsrechten aanpassen. Zo bepaal jij dus wat je kind wel en niet mag. Daarnaast is het ook mogelijk om bij te houden wat je kind allemaal uitspookt op de tablet. Denk hierbij aan de bezochte websites, gebruikte apps en totale schermtijd per dag. Is dit niet genoeg? Dan kan je er ook voor kiezen om voor diverse activiteiten een wachtwoordbeveiliging te gebruiken. Zo kan je kind dus alleen toegang krijgen tot bepaalde activiteiten nadat het wachtwoord correct is ingevuld. 

Batterijduur

Een erg belangrijk punt om rekening mee te houden is de batterijduur. Hoe lang gaat de kinder tablet mee voordat deze volledig leeg is? Ook dit is afhankelijk van het gebruik. Worden er veel filmpjes bekeken? Worden er veel spelletjes gespeeld? Of wordt die gebruikt voor het lezen van diverse eBooks? Alles is afhankelijk van het gebruik. Over het algemeen hebben de beste kinder tablets een batterijduur van 10 uur lang. 

In de meeste gevallen is dit genoeg om de dag meer door te komen ongeacht wat je gebruikersdoel is. Vaak is het zo dat de tablets compatibel zijn met snelladers. 30 minuten opladen staat gelijk aan een oplaadpercentage van 50%. Toch raden wij jou aan om dit in de gaten te houden. 

Gebruiksvriendelijkheid 

Kinder tablets moeten gebruiksvriendelijk zijn. Een overzichtelijke interface met een fijn besturingssysteem. Onze top 5 beste kinder tablets zijn erg gebruiksvriendelijk waardoor je kind binnen de kortste keren aan de slag kan gaan. Overigens zijn ook alle kinder tablets voorzien van een touchscreen waardoor dit nog makkelijker navigeren wordt. Zo kunnen kinderen zelfstandig aan de slag zonder om hulp te vragen. 

Het mooie van sommige apps is dat je bepaalde beloningen kan halen. Iets waar kinderen erg gevoelig voor zijn! Dit maakt het erg leuk voor ze waardoor ze ook nog eens extra gestimuleerd worden om verder te spelen of te leren. Het gebruiksgemak is daarom een belangrijk onderwerp.

Educatieve apps

Bij het kiezen van een kinder tablet kijk je ook naar de downloadmogelijkheden van educatieve apps. In de meeste gevallen wordt dit door elk type (kinder)tablet ondersteund. De app store, ongeacht het merk/model heeft een breed assortiment aan apps die leeftijdsgericht zijn. Een kinder tablet wordt zo automatisch veelzijdig en kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Favoriete educatieve apps: een overzicht - Onderwijs van Morgen

Educatieve apps zijn niet alleen belangrijk, maar ook ontzettend leerzaam voor kinderen. Het leert ze omgaan met de tablet zelf en daarnaast leren ze ook nog eens verschillende soorten vaardigheden. Afhankelijk van het type app dat je download worden kids op deze manier steeds wijzer!

Schermgrootte

Voor jonge kinderen kan een tablet met een kleinere schermgrootte fijner zijn om vast te houden en te gebruiken. Een schermgrootte van 7 tot 8 inch is hier al voldoende. Zijn je kinderen wat ouder en wordt de tablet gebruikt om veel te lezen? Dan is het aan te raden om te kijken naar een formaat van 9 tot 10 inch. Dit geeft een betere leesbaarheid. Ook is het zo, hoe groter de tablet, hoe minder handig deze is om te dragen en mee te nemen. Kies daarom ook een passende grootte, wil je de tablet ook meenemen voor onderweg. 

Merk en Prijs

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen van de beste kinder tablets. Elk merk heeft zijn eigen prijs. Denk bijvoorbeeld aan de Android tablet. Android tablets zoals Samsung, bieden altijd kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo haal je dus een goede Samsung kinder tablet in huis. 

De prijzen kunnen sterk variëren. Van ‘budgetvriendelijke’ tablets tot premium tablets met geavanceerde functies. Over het algemeen is het zo dat duurdere varianten meer opties hebben. Daarom is het belangrijk om te kijken of het allemaal binnen je budget past. 

Waarom een kinder tablet kopen? 

Simpel! Je wil ouderlijk toezicht kunnen hebben. Kinder tablets hebben vaak ingebouwde ouderlijk toezicht functies waarmee je alles in de gaten kan houden. Dit is vaak de voornaamste reden om een kinder tablet aan te schaffen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat tablets en specifiek kinder tablet, kindvriendelijke inhoud bevatten. De Kurio Tab Premium is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast speelt ook de prijs een rol, sommige vallen namelijk ook in de categorie beste tablet onder de 300 euro! De Samsung Galaxy Tab A8 is hier een goed voorbeeld van.

Ook zijn er talloze beschermhoezen die een tablet kindvriendelijk maken. Het is erg belangrijk dat de tablets goed beschermd zijn tegen vallen en stoten. Daarnaast zijn er ook talloze leerzame apps beschikbaar die het leren leuk maken. Ook is het de ouder-kind interactie waar waarde aan gehecht wordt. Er zijn diverse apps die je samen met je kind kan doen zoals het lezen van eBooks of het spelen van educatieve spelletjes. Dit kan je band ook nog eens versterken! Een win-win voor beiden. 

De draagbaarheid speelt ook een rol! Tablets zijn de ultieme oplossing om de boeken, lesstof en spelletjes te digitaliseren. De beste kinder tablets zijn erg makkelijk mee te nemen voor onderweg in vergelijking met laptops of computers. Genoeg redenen om een kinder tablet aan te schaffen.

Wat zijn de voordelen van een kinder tablet?

+ Educatieve mogelijkheden. Kinder tablets zijn vaak uitgerust met educatieve apps, games en inhoud die speciaal zijn ontworpen om de cognitieve ontwikkeling, taalvaardigheden, wiskundige vaardigheden en andere leerdoelen van je kind te ondersteunen.

+ Ouderlijk toezicht. Kinder tablets komen vaak met ingebouwde ouderlijk toezicht functies waarmee je kan controleren welke inhoud je kind kan bekijken en hoe lang hij of zij kan spelen. Dit helpt je om het schermgebruik van je kind te beheren.

+ Interactie en betrokkenheid. Sommige kinder tablets zijn ontworpen om de interactie met je kind te bevorderen door middel van gezamenlijke activiteiten zoals het lezen van eBooks, het oplossen van puzzels en het spelen van leerzame spelletjes. 

+ Gebruiksgemak. Kinder tablets zijn over het algemeen gebruiksvriendelijk. Ze zijn vaak ontworpen met een fijne gebruikersinterface die gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor de allerkleinste zijn deze tablets te begrijpen. 

Wat zijn de nadelen van een kinder tablet?

- Schermtijd. Een van de belangrijkste zorgen is de hoeveelheid schermtijd die kinderen spenderen aan het gebruik van een tablet. Te veel schermtijd kan leiden tot slaapproblemen, verminderde fysieke activiteit en problemen met de concentratie. 

- Geschiktheid van de inhoud. Hoewel kindertablets vaak zijn uitgerust met ouderlijk toezicht en kindvriendelijke inhoud, is niet alle inhoud even educatief of geschikt voor kinderen. Sommige apps of games kunnen bijvoorbeeld te veel nadruk leggen op entertainment en te weinig op leren.

- Sociale interactie. Als kinderen te veel tijd besteden aan een tablet, kan dit ten koste gaan van sociale interactie en het onderling met elkaar spelen. Kinderen hebben interactie met anderen nodig om sociale vaardigheden te ontwikkelen en relaties op te bouwen.

Kooptips voor een goede kindertablet

We laten je graag een samenvatting zien waar je allemaal precies op moet letten bij de koop van de beste kinder tablet. Het is essentieel om rekening te houden met bovenstaande punten en de punten die worden verteld in het filmpje. Na het zien van dit filmpje zal je vast en zeker een goede keus maken!

Veelgestelde vragen

Is een tablet veilig voor mijn kind?

Ja. Controleer of de tablet is voorzien van ouderlijk toezicht functies en kindvriendelijke inhoud. Kijk ook naar het ontwerp van de tablet om te zien of het duurzaam en bestand is tegen eventueel het vallen en stoten.

Welke educatieve apps en inhoud zijn beschikbaar op een kinder tablet?

Onderzoek welke educatieve apps, spelletjes, en inhoud beschikbaar zijn voor de tablet. Kies een tablet die een breed scala aan educatieve mogelijkheden biedt die aansluiten bij de leeftijd en interesses van je kind.

Zijn kinder tablets makkelijk te gebruiken?

Ja. Kies een tablet met een gebruiksvriendelijke interface en kindvriendelijke bediening. Sommige tablets hebben speciale modi voor jongere kinderen met eenvoudige navigatie en grote pictogrammen.

Wat gebeurt er als de tablet beschadigd raakt?

Controleer of de tablet wordt geleverd met garantie- en reparatieopties, vooral als het gaat om een duurder model. Overweeg ook het aanschaffen van een stevige beschermhoes om schade te voorkomen. Samsungmodellen hebben een garantie van 2 jaar, bij Lenovo geldt de on-site garantie en de Kurio tablets hebben ook een garantie van 2 jaar.

Is de tablet geschikt voor langdurig gebruik?

Ja, over het algemeen kunnen kindertablets lang mee gaan. Controleer af en toe op software-updates en zorg ervoor dat de tablet zo nu en dan wordt opgeschoond door middel van het verwijderen van oude apps.