De beste multiroom soundbar van 2024

Een product wat bijna niet meer weg te denken is. De soundbars. Wil je jouw geluid een ultieme boost geven en iedere ruimte ombouwen tot een concertzaal of bioscoop? Dan is de beste multiroom soundbar echt iets voor jou. Maar waar let je nou precies op bij de aanschaf van deze soundbars? Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste multiroom soundbars van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van soundbars die deze optie hebben. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden.

Onze top 3

Onze favoriet

Ben je op zoek naar een mini-bioscoop ervaring? Zoek dan niet verder! De Sonos Arc geeft je een geweldige geluidservaring.

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit

2e beste keuze

De wel bekende Sonos soundbars komen altijd geweldig uit de test. Ze staan bekend om de kwaliteit en duurzaamheid.

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit

3e beste keuze

Het bekende merk Bowers & Wilkins heeft ook een erg mooie en veelzijdige multiroom soundbar op de markt gebracht.

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste multiroom soundbars tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste multiroom soundbars. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de aanschaf van de beste soundbars. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zult helpen een juiste keus te maken.  

Wat zijn de beste Multiroom Soundbars van dit moment?

De beste multiroom soundbar met algemeen: Sonos Arc
De beste Dolby Atmos soundbar: Sonos Arc
De beste multiroom soundbar volgens de consumentenbond: Bose Smartsoundbar 600
De beste multiroom soundbar volgens Tweakers: Bose Smartsoundbar 600

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Sonos Arc de beste multiroom soundbar is. Deze soundbar is het beste getest op compatibiliteit met televisies, multiroom connectiviteit en geluidskwaliteit. De Sonos Arc overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten, maar biedt ook een geweldige combinatie van geavanceerde functies en gebruiksvriendelijkheid! Het is duidelijk dat deze soundbar uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige multiroom soundbar.

#1
Sonos Arc

Ben je op zoek naar een mini-bioscoop ervaring? Zoek dan niet verder! De Sonos Arc geeft je een geweldige geluidservaring. Deze soundbar heeft een krachtige bas waardoor een subwoofer niet noodzakelijk aangeschaft hoeft te worden. Zo ben je altijd zeker van diepe tonen en een krachtig geluid. Dankzij de 3 kanalen word je werkelijk waar omringd door geluid.

Het mooie van deze soundbar is dat deze beschikt over Dolby Atmos. Hierdoor wordt het geluid naar het plafond gestuurd en wordt deze weerkaatst. Dit geeft je een extra surround feeling wat dus goed te merken is tijdens jouw favoriete actiefilms of series. De Sonos Arc is makkelijk te verbinden door de meegeleverde HDMI-kabel of met een WiFi-verbinding. Het fijne van de Sonos Arc is erg gemakkelijk aan het multiroom systeem is aan te sluiten. Zo sluit je eenvoudig 2 externe speakers aan en draai je in verschillende kamers jouw favoriete muziek. 

Tevens beschikt deze soundbar ook over een ingebouwde spraakassistent. Ideaal! Amazon Alexa of Google Assistent kunnen jou helpen met bepaalde spraakopdrachten. Zo wordt het gebruik van deze Sonos soundbar wel heel makkelijk. Het mooie van Sonos is dat deze vrijwel altijd beschikken over de ‘Trueplay’ techniek. Dit zorgt ervoor dat het geluid wordt afgestemd op de akoestiek van de kamer waarin de soundbar zich bevindt. Kortom, een knaller van een soundbar. Wil je zien hoe goed de Sonos Arc het doet tegenover de concurrentie? Klik dan hier.

Voor- en nadelen van de Sonos Arc

+ Dankzij de 3.1 opzetting krijg je een geweldige surround sound

+ De mogelijkheid om tot wel 32 externe apparaten aan te sluiten!

+ Door Dolby Atmos en Trueplay krijg je een ware geluidssensatie

- Soundbar beschikt niet over een bluetooth functie waarmee je je smartphone kan verbinden.

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#2
Sonos Beam Gen2

De wel bekende Sonos soundbars komen altijd geweldig uit de test. Ze staan bekend om de kwaliteit en duurzaamheid. De Sonos Beam Gen2 is een super strakke soundbar met een schitterend geluid. In vergelijking met zijn voorganger, Gen1 is deze aanzienlijk verbeterd op verschillende vlakken. De Gen2 beschikt over Dolby Atmos, dit zorgt er dus voor dat je jezelf in een bioscoop bevindt. Het geluid wordt aan alle kanten geproduceerd om jou een surround sound feeling te geven. 

Deze soundbar is slechts op één manier aan te sluiten, namelijk via de HDMI-kabel. Dat zorgt er in ieder geval voor dat je altijd de beste geluidskwaliteit ontvangt. Dankzij het compacte formaat is deze soundbar in elke huiskamer geschikt. Het mooie van Sonos is dat je niet gelijk alles in één keer hoeft te kopen. Je hebt één basisapparaat waar je alles op kan aansluiten. Zo ook met deze Sonos Beam Gen2. 

Is de soundbar alleen niet genoeg? Kies dan voor externe speakers van Sonos die je er zo op kan aansluiten dankzij het Sonos Multiroom Systeem. Door de Trueplay functie kan je via je iOS toestel erg makkelijk het geluid afstemmen op de ruimte waar de soundbar zich in bevindt. Zo heb je in iedere ruimte het gewenste geluid. Sonos staat erom bekend dat ze compatibel zijn met elke televisie, dit maakt het een universele soundbar die kwaliteit levert.

Voor- en nadelen van de Sonos Beam Gen2

+ Krachtige bas

+ Compact en makkelijk aan te sluiten

+ Voeg de soundbar toe aan het Sonos Multiroom Systeem om muziek door heel je huis te streamen. Je kan tot wel 32 externe apparaten/speakers koppelen!

- Beschikt niet over bluetooth waardoor je je favoriete nummers niet kan streamen

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Bowers & Wilkins Formation Bar

Het bekende merk Bowers & Wilkins heeft ook een erg mooie en veelzijdige multiroom soundbar op de markt gebracht. De Formation Bar is speciaal ontwikkeld voor grote ruimtes. Dankzij de 9 ingebouwde drivers heeft het geluid een zeer breed en groot bereik. Het mooie van deze soundbar is dat deze met zowel bluetooth als WiFi te verbinden is. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een optische verbinding. Zorg er daarom voor dat je TV is uitgerust met een optische aansluiting.

Een multiroom opstelling is zo gepiept! De Bowers & Wilkins app laat je meerdere speakers met elkaar verbinden. Dit zorgt ervoor dat je in elke kamer jouw gewenste muziek kan afspelen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om in elke ruimte iets anders af te spelen, afhankelijk van je voorkeur. Je kan maximaal 4 externe speakers met deze soundbar verbinden, wat genoeg zou moeten zijn om jezelf in een muziekwereld te laten treden. 

De Formation Bar is niet alleen een lust voor het oor, maar door het strakke design van deze soundbar gaat deze naadloos op in je interieur. Ook nog eens een lust is voor het oog! Kortom, een goede keus als je opzoek bent naar een hoogwaardige multiroom soundbar. 

Voor- en nadelen van de Bowers & Wilkins Formation Bar

+ Helder geluid voor een scherpe prijs.

+ Koppel de Formation Bar aan het multiroom systeem voor een geweldige geluidservaring in huis

+ Door de WiFi verbinding wordt het mogelijk om je smartphone of externe speakers te koppelen aan de soundbar

- Er is geen HDMI-aansluiting beschikbaar. Hierdoor ben je genoodzaakt om een optische verbinding te gebruiken.

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Bose Smart Soundbar 600

Wil je ruimtelijk geluid in je woonkamer? Dan is de Bose Smart Soundbar 600 de ideale keus! Dankzij de Dolby Atmos techniek wordt het geluid via het plafond weerkaatst naar jouw luisterpositie. Dit zorgt ervoor dat je een surround sound krijgt. 

Het mooie van deze soundbar is, dat je deze kan bedienen met je stem. Deze Bose soundbar heeft namelijk Amazon Alexa als ingebouwde spraakassistent. Dit maakt het natuurlijk erg eenvoudig waardoor de Smart 600 een gebruiksvriendelijke soundbar is. 

Of je de Bose nou wilt verbinden via een HDMI-kabel of via bluetooth, beide opties zijn mogelijk. Al met al raden we aan om gewoon een HDMI-kabel te gebruiken voor optimaal geluid. De bluetoothfunctie maakt het mogelijk om je favoriete muziek af te spelen waardoor je altijd lekker los kan gaan met een perfect geluid. Met de Bose app kan je alles makkelijk instellen en personaliseren, zo heb jij dus alleen geluid wat jij wil horen. Kortom een super strakke soundbar met een erg mooi geluid. 

Voor- en nadelen van de Bose Smart Soundbar 600

+ Dolby Atmos zorgt voor een surround sound

+ Door de SimpleSync verbind je ook andere Bose apparaten draadloos aan de soundbar (max 2)

+ Maximaal gebruiksgemak door de ingebouwde Amazon Alexa spraakassistent

- Wanneer je wil genieten van een diepe bass, combineer je deze soundbar met de Bose Bass Module 700

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Een parel van een multiroom soundbar. De Harman Kardon Citation Multibeam 700 is een zeer veelzijdige soundbar waar jouw favoriete films, series en muziek tot leven komen. Het fijne van de Multibeam 700 is dat deze op verschillende manieren te verbinden is met zowel je televisie als externe speakers. Bluetooth en WiFi zijn beide beschikbaar op deze Harman Kardon soundbar, waardoor je de mogelijkheid hebt om vrijwel elk extern apparaat aan te sluiten. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor een HDMI-aansluiting. 

Het Google Home Multiroom Systeem zorgt ervoor dat je de Harman Kardon makkelijk aan externe speakers kan koppelen zodat je in elke gewenste ruimte dezelfde óf juist andere muziek wilt afspelen. Of je dit nou handmatig doet of met een spraakopdracht, alles is mogelijk! De ingebouwde Google Asisstant helpt je hier graag een handje bij. Dankzij de 3.1 opstelling krijg je een mooie surround sound, wil je dit upgraden naar een 5.1 opstelling? Dan is het zaak om de Harman Kardon Citation Tower Set aan te schaffen. Je haalt een bioscoop in huis! 

Voor- en nadelen van de Harman Kardon Citation Multibeam 700

 

+ Ingebouwde spraakassistent

+ Zowel een optische-als een HDMI-aansluiting

+ Via het Google Home Multiroom Systeem kan je externe apparaten aansluiten voor een surround sound.

- Een 5.1 opstelling is alleen mogelijk via de Citation Towers

 • Compatibiliteit
 • Multiroom Connectiviteit
 • Geluidskwaliteit
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een multiroom soundbar?

Soundbars worden tegenwoordig erg veel gebruikt om het geluid van je TV een boost te geven, daarnaast worden ze ook gebruikt om muziek af te spelen. Ze komen in allerlei vormen en maten, met of zonder subwoofer en zijn nog eens volledig persoonlijk aan te passen qua klank. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende punten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder geven we je de belangrijkste punten om op te letten.

Compatibiliteit

Of je nou graag televisie kijkt of graag naar muziek luistert, het is aan te raden om te kijken of de soundbar compatibel is met streamingdiensten die je vaak gebruikt. Denk hierbij aan Spotify, Apple Music, Amazon Music, etc. Sommige soundbars hebben een breder scala aan streamingdiensten dan andere, dus kijk goed of jouw favoriete streamingdienst compatibel is. 

Spraakassistenten zijn ook erg fijn om geïntegreerd te hebben met je multiroom soundbar. Dit stelt je in staat om de soundbar te bedienen en muziek af te spelen met verschillende spraakopdrachten. Dit is natuurlijk erg handig voor als je bijvoorbeeld geen telefoon bij de hand hebt. 

Veel moderne soundbars, zoals in deze top 5, gebruiken de HDMI-ARC (Audio Return Channel) functie. Kijk daarom goed of deze functie ook door je televisie wordt ondersteund, alleen zo krijg je de beste geluidskwaliteit.

Hoewel veel verschillende soundbars over het algemeen goed samen gaan met verschillende tv-merken. Is het toch verstandig om te kijken of je aan specifieke voorwaarden moet voldoen. Niet iedere LG-soundbar is compatibel met een Samsung televisie bijvoorbeeld. 

Multiroom Connectiviteit

Een multiroom soundbar is een geluidsbalk die is ontworpen om geluid te leveren in meerdere kamers van je huis. Het verschil met een traditionele soundbar is dat een multiroom soundbar is geïntegreerd in een multiroom audiosysteem. Hierbij kan je meerdere speakers en apparaten synchroniseren om dezelfde muziek of audio in verschillende kamers af te spelen. Multiroom Amplifier: An Inexpensive Way for Whole House Audio

Met een multiroom soundbar kun je draadloos muziek streamen vanaf verschillende apparaten, zoals je smartphone, tablet of computer, en deze afspelen op meerdere speakers die in verschillende kamers zijn geplaatst. Dit biedt de flexibiliteit om muziek door het hele huis af te spelen en zelfs verschillende nummers in verschillende kamers af te spelen, afhankelijk van je voorkeur natuurlijk.

Sommige multiroom soundbars bieden ook extra functies, zoals spraakbesturing, integratie met smart home-systemen en ondersteuning voor verschillende streamingdiensten. Over het algemeen bieden ze een handige en veelzijdige manier om goed geluid te leveren en een geweldige luisterervaring te creëren in verschillende delen van je huis.

Geluidskwaliteit 

De primaire reden waarom jij voor de beste multiroom soundbar wilt gaan is natuurlijk voor het geluid. Hetzelfde of verschillend geluid in diverse kamers in huis. Er zijn daarom een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het aantal kanalen die de soundbar heeft. Soundbars variëren van een simpele 2.0 kanaal systeem tot de 5.1 en zelfs 7.1 surround sound. Hoe meer kanalen, hoe breder het geluid. Dit geeft een erg mooie touch aan verschillende geluidseffecten. 

Ook is het belangrijk om te kijken of er een subwoofer bij de soundbar wordt meegeleverd. Dit creëert de bass waardoor de diepe tonen erg krachtig geproduceerd worden. Het kan zelfs zo zijn dat soundbars al een ingebouwde subwoofer hebben, dit scheelt ruimte! 

Soundbars worden geleverd met een aantal ingebouwde speakers. Het verschilt per merk en variant hoeveel ingebouwde speakers er zijn. De plaatsing van deze speakers is ook erg belangrijk. Dit zorgt namelijk voor een gebalanceerd geluid. Ook kan je dit aanpassen in de zogenoemde equalizer instellingen. Vrijwel elke soundbar is hiermee uitgerust. Hier stel je de bass, treble en andere klanken in waardoor je dit helemaal kan personaliseren. 

Afstandsbediening en gebruiksgemak

Iets waar je misschien niet snel aan denkt, maar toch ook belangrijk is! De afstandsbediening en gebruiksgemak van een soundbar horen nou eenmaal makkelijk te zijn. De bediening van een soundbar moet eenvoudig zijn. Denk hierbij aan het aanpassen van het volume, het kiezen van verschillende bronnen zoals Bluetooth, ARC en bijvoorbeeld OPT, en het regelen van verschillende geluidsmodi. 

Sommige soundbars hebben de mogelijkheden om ze te bedienen via een app. Dit is natuurlijk extra makkelijk als je soundbar nog extra functies bevat. Het installeren van een soundbar moet niet moeilijk zijn, slechts een kwestie van plug & play! 

Aantal speakers en configuratiemogelijkheden

Wil je de beste multiroom soundbar aanschaffen dan is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoeveel speakers er op aangesloten kunnen worden. Het uitbreiden met extra speakers of een subwoofer geeft een voller geluid en een realistische 3D sound. Het verschilt per merk met hoeveel speakers/ subwoofers je eventueel zou kunnen uitbreiden. BAR 1300

Multiroom soundbars kunnen verschillende configuraties hebben. Deze variëren van een eenvoudige soundbar met twee ingebouwde speakers tot soundbars met meerdere speakers. Sommige soundbars hebben ook afneembare speakers die je elders in de kamer kan plaatsen voor een meer surround sound ervaring. De JBL Bar 1300 is hier een goed voorbeeld van. 

Daarnaast is het belangrijk dat alle elementen draadloos met elkaar verbonden kunnen worden. Sommige systemen maken gebruik van WiFi om de speakers onderling met elkaar te verbinden, terwijl andere soundbars en speakers weer gebruikmaken van bluetooth verbinding. Is jouw WiFi verbinding sterk genoeg in huis? Dan is WiFi een goede keus om gebruik te maken van een multiroom set-up. Per merk en model verschilt het waar de soundbars mee uitgerust zijn. 

Surround sound en Virtual Sound

Sommige soundbars hebben een ingebouwd surround sound systeem. Dit zorgt ervoor dat je geen externe speakers hoeft aan te schaffen om een surround sound te creëren. Je hebt verschillende audioweergavesystemen. Denk hierbij aan de 2.1 sound, 5.1 Surround Sound en 7.1 Surround Sound. In enkele gevallen zijn er ook 3 kanalen, denk hierbij aan diverse JBL-soundbars. 

De 2.1 sound is eigenlijk een basis sound die bestaat uit 2 luidsprekers. De meest toegankelijke soundbars bevatten deze optie. Dit zijn fijne ‘basis’ modellen die het geluid van je televisie aanzienlijk verbeteren. Zodra je naar meerdere kanalen kiest, is er de optie voor een betere surround sound. 

De 5.1 Surround Sound bestaat uit 5 luidsprekers. Deze bevinden zich voor, in het midden, linksachter en rechtsachter in combinatie met de subwoofer. Dit is de meest voorkomende soundbar voor een echte thuisbioscoop.

De 7.1 Surround Sound bestaat uit 7 luidsprekers. Deze heeft 2 extra luidsprekers achter in de soundbar waardoor er een nog ruimtelijker geluid ontstaat. Al deze luidsprekers creëren samen een geluidsbeeld dat de je omringt en helpen bij het lokaliseren van geluiden in verschillende richtingen.

Virtual Surround Sound probeert net zoals Surround Sound een ruimtelijke geluidsbeleving te creëren, maar met minder fysieke luidsprekers. In plaats van extra luidsprekers in de ruimte te plaatsen, maakt Virtual Surround gebruik van digitale signaalverwerkingstechnologie om het effect van omringend geluid na te bootsen. Ook een veelvoorkomend systeem wat een overweldigend geluid geeft. Bij een multiroom soundbar is het uiteindelijk de bedoeling dat je een ware surround sound creëert. 

Ingebouwde streamingdiensten

Er zijn nu ook soundbars met ingebouwde streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en bijvoorbeeld Deezer. Deze diensten krijgen dan rechtstreeks toegang tot de soundbar zonder extra extern apparaat, zoals je smartphone, te gebruiken. Als je hier veel waarde aan hecht, en je denkt veel muziek te gaan luisteren via je soundbar, is deze optie misschien handig om te overwegen!  Apple Music – TuneCore

Het voordeel van ingebouwde streamingdiensten is dat je direct vanaf de soundbar toegang hebt tot je favoriete muziekbronnen zonder dat je extra apparaten, zoals je of tablet, hoeft te gebruiken. Dit kan handig zijn voor als je de soundbar wil gebruiken als een alles-in-één audiohub! Hou er rekening mee dat soundbars van deze categorie aan de prijzige kant zijn.

Merk en Prijs

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen van de beste soundbars. Elk merk heeft zijn eigen prijs. Denk bijvoorbeeld aan de Sonos of Samsung soundbars. Beide merken hebben een behoorlijke reputatie en daar betaal je ook voor. Daarentegen krijg je vrijwel altijd kwaliteit geleverd en weet je zeker dat je een goede keus maakt. Ook bij andere merken is dit het geval. 

De prijzen kunnen sterk variëren. Van ‘budgetvriendelijke’ soundbars tot premium soundbars met geavanceerde functies. Over het algemeen is het zo dat duurdere varianten betere geluidskwaliteit leveren. Daarom is het belangrijk om te kijken of het allemaal binnen je budget past. Ook bij de soundbars is het zo, goedkoop is vaak duurkoop. 

Waarom een multiroom soundbar kopen? 

De beste multiroom soundbar kopen, maar waarom? Het kan een vrij logische reden zijn. Je wil je geluid van je televisie een boost geven en je wil een surround sound in elke kamer ervaren. Multiroom soundbars geven je een aanzienlijk verbeterde geluidskwaliteit en een ware 3D sound. Ze zijn speciaal ontworpen om de geluidskwaliteit van de tv-speakers te verbeteren en je een bioscoopgevoel te geven. 

Daarnaast zien multiroom soundbars er ook super strak uit. In de meeste gevallen gaan deze dus ook naadloos op in je interieur. Kijk bijvoorbeeld naar de soundbars van Sonos of de beste Dolby Atmos soundbars, deze hebben strakke designs! In combinatie met externe speakers is het dus ook een mooi en modern aanzicht. Ze zijn een echte aanvulling op je home-entertainmentsysteem. 

Soundbars bevatten geen echte surround sound-luidsprekers, sommige modellen gebruiken bepaalde technologieën om virtueel surround sound te creëren, waardoor je een ruimtelijk geluid krijgt. Zou dus ook een mooie vervanger kunnen zijn voor een home cinema set. Vind je dit niet genoeg? Dan kan je er nog een aantal externe apparaten op aansluiten dankzij de multiroom compatibiliteit. 

Wat zijn de voordelen van een multiroom soundbar?

+ Flexibiliteit in luisterervaring. Met een multiroom soundbar kun je muziek, podcasts, films en andere audiocontent in meerdere kamers van je huis afspelen. Hierdoor kun je eenvoudig de sfeer creëren die je wilt, of je nu een feestje hebt in de woonkamer, ontspant in de slaapkamer of aan het koken bent in de keuken.

+ Naadloze synchronisatie. Een van de belangrijkste voordelen van een multiroom soundbar is de mogelijkheid om audio perfect te synchroniseren tussen verschillende speakers in verschillende kamers. Dit zorgt voor een consistente luisterervaring in je hele huis, zonder vertragingen of echo's tussen de verschillende zones.

+ Uitbreidbaarheid. Veel multiroom soundbars bieden de mogelijkheid om het systeem uit te breiden met extra speakers of subwoofers. Hierdoor kun je een breder geluid in je huis creëren voor meeslepende audio-ervaring. 

+ Compatibiliteit met streamingdiensten en apparaten. Multiroom soundbars zijn vaak compatibel met een breed scala aan streamingdiensten, zoals Spotify, Apple Music, enzovoort. Ze ondersteunen ook verschillende draadloze connectiviteitsopties, waaronder Bluetooth, WiFi en AirPlay, waardoor je eenvoudig muziek kunt streamen vanaf je smartphone, tablet of computer.

Wat zijn de nadelen van een multiroom soundbar?

- Kosten. Multiroom soundbars kunnen duurder zijn dan traditionele geluidssystemen of enkel een soundbar. Vanwege hun geavanceerde functies en draadloze connectiviteitsopties vallen deze duurder uit. 

- Afstand van het geluidssysteem. Het bereik van een draadloze multiroom soundbar kan beperkt zijn, vooral als je meerdere speakers in verschillende kamers van je huis hebt. Dit kan resulteren in signaalverlies of verbindingsproblemen als de speakers te ver van de soundbar zijn geplaatst.

- Afhanke?lijkheid van netwerkstabiliteit. Multiroom soundbars zijn afhankelijk van een stabiel thuisnetwerk voor draadloze connectiviteit. Als je thuisnetwerk niet sterk genoeg is of als er storingen optreden, kan dit invloed hebben op de prestaties van je multiroom soundbar systeem.

Wat kan je met een multiroom soundbar of speaker? 

Wat kan je nou precies met een multiroom soundbar of speaker? In het filmpje hieronder leggen we je precies uit wat je hier nou precies mee kunt. In dit filmpje laten we alleen de speakers zien, maar voor de soundbars geldt precies hetzelfde. De speakers worden namelijk gekoppeld aan de soundbar. Hopelijk kan je na het zien van dit filmpje een besluit nemen over de aanschaf van een multiroom soundbar. 

Veelgestelde vragen

Hoeveel speakers kan ik toevoegen aan mijn multiroom systeem?

Dit hangt af van het model. Sommige multiroom soundbars ondersteunen het toevoegen van meerdere speakers voor een uitgebreide audio-ervaring. Deze kunnen variëren van 2 tot 32 externe speakers.

Welke connectiviteitsopties zijn beschikbaar voor mijn multiroom soundbar?

Multiroom soundbars bieden verschillende connectiviteitsopties, zoals WiFi, Bluetooth, optische en HDMI-ingangen. Controleer de specificaties van de soundbar om te zien welke opties beschikbaar zijn.

Kan ik de multiroom soundbar bedienen met spraakopdrachten?

Ja, echter is dit wel afhankelijk van het merk en model. Sommige multiroom soundbars ondersteunen spraakbesturing via populaire spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistant of Apple Siri.

Welke streamingdiensten worden er door mijn multiroom soundbar ondersteund?

Dit varieert per merk en model. Controleer de specificaties van de soundbar om te zien welke streaming diensten worden ondersteund. In sommige gevallen zijn populaire streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en Amazon Music geschikt. 

 

Hoe werkt de installatie en configuratie van een multiroom soundbar?

Ook dit is afhankelijk van het model en het merk. Over het algemeen zijn multiroom soundbars eenvoudig in te stellen via een app op je smartphone of tablet.