De beste noise cancelling koptelefoon van 2024

Een super-hot item nowadays! De koptelefoons. Maar waar let je nou precies op bij de aanschaf van koptelefoons? Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste noise cancelling koptelefoons van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van diverse koptelefoons. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden.

Onze top 3

Onze favoriet

Op stipt nummer 1. De Sony WH-1000XM4 is een geweldigde noise cancelling koptelefoon die voor een ware sensatie zorgt.

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur

2e beste keuze

Een super headphone voor een superprijs! De JBL Live 660NC is een kwalitatief goede over-ear noise cancelling koptelefoon.

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur

3e beste keuze

Ga je voor betrouwbaarheid? Dan ga je voor Bose. Al jaar en dag een zeer sterke speler als het gaat om elektronica in de muziekwereld

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste koptelefoons tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste koptelefoons. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de aanschaf van koptelefoons. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zult helpen een juiste keus te maken. 

Wat zijn de beste noise cancelling koptelefoons van dit moment?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Sony WH-1000XM4 de beste koptelefoon is. Deze koptelefoon is het beste getest op het geluidskwaliteit, comfort en prijs. De Sony WH-1000XM4 overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van geluidskwaliteit, bediening, comfort en prijs maar biedt ook een geweldige combinatie van geavanceerde functies en gebruiksvriendelijkheid! Het is duidelijk dat deze koptelefoon uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent naar een hoogwaardige koptelefoon.

#1
Sony WH-1000XM4

Op stipt nummer 1. De Sony WH-1000XM4 is een geweldigde koptelefoon die voor een ware sensatie zorgt. De geluidskwaliteit is extreem goed en voldoet werkelijk waar alle verwachtingen. Deze over-ear koptelefoon is ook uitermate geschikt voor ANC. De Active Noise Cancelling zorgt ervoor dat je zo min mogelijk omgevingsgeluid hoort.

Doordat deze koptelefoon een over-ear koptelefoon is, zit deze extra comfortabel. De zachte kussens aan de binnenkant zorgen ervoor dat hij niet te hard op je hoofd drukt. Je kan er dus vrijwel heel de dag muziek mee luisteren. Dat moet ook wel lukken want de accu gaat maar liefst 30 uur lang mee!

De bediening van deze Sony koptelefoon gaat ook op een vrij makkelijke manier. De draagdetectie sensor heeft precies door wanneer deze op je oren zit of niet. Doe je m af? Dan gaat de muziek automatisch op pauze. Over muziek gesproken, dankzij de Sony Headphones Connect app kan je de klanken van de muziek aanpassen. Kortom nummer 1 waardig! Wil je nou precies weten hoe je deze Sony WH-1000XM4 kan bedienen? Klik dan hier.

Voor- en nadelen van de Sony WH-1000XM4

+ Dankzij de Multipoint pairing koppel je de 1000XM4 makkelijk aan 2 apparaten.

+ Een slimme functie die doorheeft wanneer je tegen iemand praat, hierdoor zal de muziek op pauze gaan.

+ Accuduur van maar liefst 30 uur

+ Het koppelen gaat makkelijk via de bluetooth functie.

- Helaas niet waterbestendig.

- Is wat aan de prijzige kant.

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#2
JBL Live 660NC

Een super headphone voor een superprijs! De JBL Live 660NC is een kwalitatief goede over-ear koptelefoon. Dankzij de noise cancellation wordt het mogelijk om je volledig in je eigen muziekwereld te bevinden. Omgevingsgeluiden worden gefilterd en je kan ongestoord je eigen ding doen. Een geliefde headphone onder de sporters.

De My JBL Headphones app maakt het mogelijk om de geluidsweergave aan te passen. Hiermee zorg je er dus voor dat jij alle klanken op jouw manier wilt horen. Het comfortabele design van deze koptelefoon is te danken aan de zachte JBL-kussens en de over-ear functie. Ideaal om langdurig muziek mee te luisteren.

Langdurig muziek luisteren gaat ook zeker lukken, want de accu van de 660NC gaat maar liefst 40 uur lang mee! Hou er wel even rekening mee dat de meeste JBL producten zonder oplader geleverd worden. Mocht je toevallig een huidig accessoire hebben, dan kan je die gebruiken. Zo niet, dan zal je er één los moeten aanschaffen.

Voor- en nadelen van de JBL Live 660NC

+ Compact en makkelijk opklapbaar

+ Door Active Noise Cancelling wordt omgevingsgeluid gefilterd

+ Beschikt over een snellaadfunctie waarmee je binnen 10 minuten maar liefst 4 uur naar muziek kan luisteren.

+ Makkelijk te koppelen via Bluetooth!

- Beschikt niet over een touch-pad maar over een fysieke knop waarmee je de koptelefoon mee kan bedienen.

- Helaas is de 660NC niet waterbestendig.

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Bose QuietComfort Ultra

Ga je voor betrouwbaarheid? Dan ga je voor Bose. Al jaar en dag een zeer sterke speler als het gaat om elektronica in de muziekwereld. De Bose Quietcomfort Ultra is een erg mooie leren over-ear noise cancelling koptelefoon met een strak design. Deze koptelefoon presteert erg goed en levert een bizar mooie geluidskwaliteit.

De ANC-functie zorgt ervoor dat je het omgevingsgeluid filtert. Zo ben je dus vrijwel zeker van goed geluid zonder dat je gestoord wordt. Deze bose koptelefoon heet niet voor niets de ‘Quiet Comfort’. Het biedt een zeer fijn comfort rondom de oren waarmee je dus langdurig naar jouw favoriete muziek kan luisteren.

Daarnaast heeft de Bose een accuduur van 24 uur! Dat is bijna een volle dag aan muziek luisteren. Mocht de accu leeg zijn, kan je deze erg makkelijk opladen door de meegeleverd USB C kabel. Overigens beschikt deze koptelefoon ook over een snellaadfunctie waardoor je dus binnen 15 minuten 2.5 uur lang naar muziek kan luisteren.

Voor- en nadelen van de Bose Quietcomfort SE

+ Topklasse noise cancelling!

+ Maar liefst 24 uur lang muziekplezier

+ Makkelijk te verbinden met je smartphone via bluetooth

- Door de meegeleverde softcase wordt deze minder goed bescherm als dan met een hardcase.

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Bowers & Wilkins Px7 S2

Altijd al een topkwaliteit noise cancelling koptelefoon willen hebben? Dan zit je met de Bowers & Wilkins PX7 S2 meer dan goed! Deze super strakke koptelefoon heeft talloze functies die het erg plezierig maken om naar jouw favoriete muziek te luisteren.

Eén van die functies is dat zodra je de koptelefoon afzet, de muziek automatisch op pauze springt. Ideaal! Want dit bespaart je ook de accu. Over de accu hoef je je niet al te veel zorgen te maken, deze gaat maar liefst 30 uur mee. Ook beschikt deze B&W over een app waar je de equalizer kan personaliseren. Dit houdt in dat je altijd klankvoorkeur kan instellen.

Deze over-ear noise cancelling koptelefoon is een ware parel en heeft een uitstekend geluidskwaliteit en een zeer goed comfort. Gemakkelijk te verbinden via bluetooth en binnen no-time kan je genieten van muziek of het voeren van telefoongesprekken. Kortom, een erg goede noise cancelling koptelefoon.

Voor- en nadelen van de Bowers & Wilkins Px7 S2

+ Erg goed comfort en uitstekende kwaliteit

+ 30 uur lang achter elkaar genieten van muziek

+ Via de Bowers & Wilkins app kan je de muziekklanken personaliseren

- De koptelefoon kan door de 310gram wat zwaar aanvoelen op je hoofd.

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Sennheiser Momentum 4

De parel als het gaat om dagenlang muziek luisteren! De Sennheiser Momentum 4. Deze noise cancelling koptelefoon heeft een accuduur van 60 uur! Ideaal als je veel muziek luistert of veel telefoneert. Deze over-ear koptelefoon bevindt zich in de topklasse als het gaat om noise cancelling. Je leeft dus volledig in je eigen muziekwereld zonder dat je last hebt van omgevingsgeluiden.

De Sennheiser heeft een uitstekend geluidskwaliteit en heeft een zeer goede pasform. Dankzij het fijne comfort voelt het erg fijn op je hoofd. Ook heeft deze koptelefoon net zoals andere varianten, een mobiele app waarmee je de equalizer kan personaliseren.

Via bluetooth verbind je deze noise cancelling koptelefoon erg gemakkelijk met jouw mobiele smartapparaat waardoor je supersnel van je favoriete muziek kan genieten. Wil je nou nog meer weten over de Sennheiser Momentum 4. Klik dan hier. 

Voor- en nadelen van de Sennheiser Momentum 4

+ 60 uur lang genieten van je favoriete muziek

+ Topklasse noise cancelling

+ Zelf je geluidsweergave aanpassen in de Sennheiser app

- Door het gewicht van 293 gram kan het zijn dat de koptelefoon zwaar aan voelt op je hoofd.

  • Geluidskwaliteit
  • Noise Cancelling
  • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een noise cancelling koptelefoon?

Koptelefoons zijn erg populair en worden ook voor veel verschillende doeleindes gebruikt. Je ziet ze in het openbaar vervoer, in de sportschool, maar ook gewoon bij mensen in het dagelijkse leven. Ze worden het meest gebruikt om muziek, podcast of andere content te luisteren. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende punten zodat je niet voor verassingen komt te staan. Hieronder geven we je de belangrijkste punten om op te letten. Let op! Dit is alleen een top 5 met de beste noise cancelling koptelefoons. Uiteraard kunnen we je ook de top 5 beste algemene koptelefoons laten zien.

Soort koptelefoon

Tegenwoordig zijn er veel soorten koptelefoons. Uiteraard is het afhankelijk van je voorkeur wat je fijn vindt. De over-ear koptelefoons bedekken vrijwel je gehele oor. Dit geeft vaak een beter comfort en een beter geluidskwaliteit. Daarnaast kies je hier ook voor als je volledige geluidsisolatie wil hebben. Hierdoor leef je volledig in je eigen bubbel zonder dat je last hebt van omgevingsgeluiden.Audio-Technica ATH-M50X Zwart visual Coolblue 1

De on-ear koptelefoons zijn iets anders dan de over-ear varianten. De on-ear koptelefoons rusten namelijk op het oor. De keus voor on-ear is ook vrij gemakkelijk, je bent je dan namelijk meer bewust van wat er in je omgeving gebeurt. Je kiest hier dus voor omdat je je niet helemaal wil afsluiten, maar toch wilt genieten van een goede kwaliteit muziek met een minder opvallend design.

Connectiviteit

Toch wel ook één van de belangrijkste punten! Hoe kan je jouw noise cancelling koptelefoon nou verbinden met je mobiele apparaat of ander bluetooth apparaat. Bij koptelefoons is het belangrijk dat dit een gebruiksvriendelijk proces is zodat je niet voor verassingen komt te staan. In vrijwel alle gevallen krijg je een kleine handleiding mee hoe jij je koptelefoon via bluetooth aan je smart apparaat kan verbinden. Daarnaast zijn niet alle koptelefoons draadloos, wij van Techgiant laten je dus alleen de draadloze varianten zien.

Als je eenmaal bent verbonden zal de koptelefoon het laatst verbonden apparaat onthouden. Dit betekent dat als je de koptelefoon volgende keer weer wilt gebruiken, deze automatisch verbinden met het laatst verbonden apparaat. Ideaal dus!

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van noise cancelling koptelefoons is natuurlijk eigenlijk één van de eerste dingen waar je rekening mee houdt. Hier zit nogal een verschil in en daarom is het aan te raden om goed te kijken naar de specificaties. Zo is het frequentiebereik een belangrijk element en kies ook een koptelefoon met een breed bereik. Hoe breder het bereik, hoe beter de kwaliteit van het geluid.

Je hebt verschillende frequenties namelijk. De basfrequentie zorgt voor de lage tonen die vaak onder de 250Hz zitten. De midden-frequenties zorgen ervoor dat je stemmen en instrumenten goed kan horen, deze liggen vaak tussen de 250Hz en 4.000Hz. En dan heb je nog de hoge-frequenties, deze zorgen ervoor dat de muziek helder is. Alles boven de 4.000Hz heeft hiermee te maken.

Batterijduur

Tegenwoordig zijn de noise cancelling koptelefoons voorzien met een sterke accu die tot minimaal 30 uur mee kan. Gebruik jij je koptelefoon puur voor muziek? Of ga je er ook langdurig mee bellen? Alles is afhankelijk van het persoonlijke gebruik. Heb jij je koptelefoon dus langdurig op, dan is het aan te raden om te kijken naar koptelefoons met een lange accuduur. Ook speelt de oplaadtijd een belangrijke rol. Sommige koptelefoons kunnen snel opladen, waardoor je ze ook weer snel kunt gebruiken.

Pasvorm en ComfortFree photo woman going to have yoga practive outdoor goes to gymnastic studio does sport alone in downtown during quarantine returns to physical activity after self isolation listens popular music

De beste noise cancelling koptelefoons komen in verschillende vormen en maten. Een absolute aanrader om even te kijken wat voor jou het lekkerst zit en wat het meest comfortabel aanvoelt. Je hebt namelijk verschillende type koptelefoons, dit zorgt voor een aangenaam gevoel in je oor.

Zoals verteld in het kopje hierboven heb je de over-ear en de on-ear koptelefoons. Het grote verschil tussen deze twee is dat de over-ear volledig over je oren vallen. Hierdoor hoor je weinig tot geen omgevingsgeluid. Bij de on-ear koptelefoons is dat net wat anders, hier ben je je nog wel bewust van het omgevingsgeluid

Heb je de mogelijkheid om zowel de over-ear als on-ear koptelefoons te passen? Dan is dit zeker aan te raden. Al met al is het belangrijk dat de koptelefoons gewoon lekker aan voelen.

Ruisonderdrukking

Iets waar je je erg aan kan irriteren! Je probeert muziek te luisteren, maar je bent in een omgeving waar erg veel lawaai heerst. Dan ben je natuurlijk opzoek naar koptelefoons met ruisonderdrukking. Of te wel Active Noise Cancellation (ANC).

Dit zorgt er namelijk voor dat constant geluid, zoals bijvoorbeeld gezoem, geroezemoes van mensen, of bijvoorbeeld wind aanzienlijk te verminderen. Hoe werkt dit precies? De noise cancelling koptelefoons zijn dan uitgerust met ingebouwde kleine microfoons, die vangen het omgevingsgeluid op. Dit geluid wordt dan automatisch gefilterd als jij muziek aan het luisteren bent of aan het telefoneren bent.

Een belangrijk punt dus als je zo goed mogelijk muziek wilt luisteren. Kijk daarom goed of de koptelefoons zijn uitgerust zijn met Active Noise Cancellation. Zo ben je altijd zeker van de beste geluidskwaliteit!

Ook heb je ook de passive noise cancelling. Dit wordt bereikt door het ontwerp van de koptelefoon, zoals over-ear oorkussens die omgevingsgeluiden dempen, zonder dat er ingebouwde microfoontjes dit doen.

Bediening en functionaliteit

Koptelefoons zijn vaak makkelijk te bedienen. Toch is het verstandig om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Je hebt namelijk verschillende bedieningsmogelijkheden bij noise cancelling koptelefoons. Denk hierbij aan de fysieke knoppen maar ook de touch-knoppen.

Word je gebeld? Hoe neem je dan op? Noise cancelling koptelefoons hebben vaak een knop waarmee je oproepen kan beantwoorden. Deze knop zit vaak aan de zijkant van het linker- of rechteroor. 1 druk op de knop zorgt ervoor dat je de oproep kan beantwoorden.

Aan de zijkant van koptelefoons heb je in sommige gevallen ook een draaiknop. Hiermee kan je het volume bedienen. Je kan natuurlijk ook gewoon het volume bedienen met je smartphone waarmee je verbonden bent. Kortom, er zijn behoorlijk veel functies beschikbaar. Daarom is het raadzaam om de handleiding door te nemen bij de geleverde koptelefoon. Zo zie je precies wat er allemaal mogelijk is.  

Microfoonkwaliteit

Ben je meer van het bellen? Dan is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de ingebouwde microfoon. Het heeft erg veel voordelen om te bellen via je koptelefoon omdat je dan handsfree aan het bellen bent.

Daarom is het zaak om ervoor te zorgen dat de microfoon je een heldere stem geeft, een vorm van ruisonderdrukking/ windruisreductie heeft en compatibel is met spraak assistent. Denk hierbij aan Siri, Google Assistant of Amazon Alexa. Zo zorg je er in ieder geval voor dat al jouw gesprekken vlekkeloos verlopen via je noise cancelling koptelefoon!

Merk en Prijs JBL Tour One Review: ANC Headphones With Super Call Quality | Digital Trends

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de prijzen van de beste noise cancelling koptelefoons. Elk merk heeft zijn eigen prijs. Denk bijvoorbeeld aan de Sony of Bose-koptelefoons. Beide merken hebben een behoorlijke reputatie en daar betaal je ook voor. Daarentegen krijg je vrijwel altijd kwaliteit geleverd en weet je zeker dat je een goede keus maakt. Ook bij andere merken is dit het geval. 

De prijzen kunnen sterk variëren. Van ‘budgetvriendelijke’ noise cancelling koptelefoons tot premium noise cancelling koptelefoons met geavanceerde functies. Over het algemeen is het zo dat duurdere varianten betere geluidskwaliteit leveren. Daarom is het belangrijk om te kijken of het allemaal binnen je budget past. Ook bij de koptelefoons is het zo, goedkoop is vaak duurkoop.

Waarom een noise cancelling koptelefoon kopen?

De keus voor een noise cancelling koptelefoon kan vrij gemakkelijk zijn. Je wil vrijheid tijdens het luisteren van muziek, je wilt even in je eigen muziekwereld treden zonder dat je gestoord wordt en zo zijn er nog een tal van redenen waarom je een koptelefoon zou moeten kopen.

De meest logische reden is natuurlijk dat je kwaliteit muziek wilt luisteren overal waar je bent. Dankzij de over-ear en on-ear varianten wordt dat mogelijk gemaakt. Maar misschien zie je het wel als een bepaalde manier van mode of stijl. Deze mode kan je vrijwel overal toepassen, denk bijvoorbeeld aan de sportscholen, dagelijkse leven, openbaarvervoer, kantoor etc.

Vaak in sportscholen zijn de koptelefoons erg populair. Het geeft je een afsluiting van de omgeving en je kan je volledig focussen op je workout. De andere kant hiervan is dat misschien de gaming industrie ook erg populair is voor de koptelefoons.

De krachtige 3D sound kan in sommige gevallen erg aantrekkelijk zijn om met een koptelefoon op te gamen. Tegenwoordig kan je je koptelefoon via een bluetooth verbinding of aux-kabel verbinden met je PC. Genoeg redenen waarom je een koptelefoon zou moeten kopen dus!

Wat zijn de voordelen van noise cancelling koptelefoons?

+ Persoonlijke luisterervaring. Noise cancelling koptelefoons bieden een persoonlijke en meeslepende luisterervaring. Ze stellen je in staat om je volledig te concentreren op je favoriete muziek, podcasts, audioboeken of andere audiocontent.

+ Geluidskwaliteit. Noise cancelling koptelefoons kunnen een super geluidskwaliteit leveren in vergelijking met ingebouwde luidsprekers van apparaten.

+ Handsfree bellen: Noise cancelling koptelefoons met ingebouwde microfoons maken handsfree bellen mogelijk, waardoor je telefoongesprekken kunt voeren zonder je smartphone vast te houden. Ideaal voor bijvoorbeeld in het verkeer!

+ Active Noise Cancelling (ANC): Ideaal om omgevingsgeluiden te filteren.

+ Een mode item: Koptelefoons worden ook gezien als een soort mode.

Wat zijn de nadelen van noise cancelling koptelefoons?

- Gehoorbeschadiging: Onjuist gebruik van koptelefoons op hoog volume kan gehoorbeschadiging veroorzaken. Het nodigt natuurlijk heel erg uit om de koptelefoons harder te zetten om je extra te laten genieten. Maar pas op!

- Sociale isolatie Het dragen van noise cancelling koptelefoons kan leiden tot sociale isolatie, vooral als ze constant worden gebruikt in sociale situaties. Mensen kunnen minder geneigd zijn om met je te praten als je voortdurend koptelefoons draagt.

- Batterijduur: Alhoewel de meeste noise cancelling koptelefoons een behoorlijk lange batterijduur hebben, zit je toch vast aan het opladen ervan.

- Prijs: De ‘premium’ noise cancellig koptelefoons kunnen een hoog prijskaartje hebben. Dit zal misschien niet altijd binnen jouw budget vallen.

Wat is nou precies beter? On-ear of een Over-ear koptelefoon?

Er zijn verschillen in de on-ear en over-ear koptelefoons. Misschien ben je er nog niet helemaal over uit wat je nou precies wilt. Hieronder laten we je graag zien wat de verschillen precies zijn. Hiermee kan je hopelijk de knoop door hakken!

Veelgestelde vragen

Welke voordelen biedt noise cancelling?

Bespreking van de voordelen, zoals verbeterde concentratie en betere geluidskwaliteit in lawaaierige omgevingen.

Kan ik noise cancelling uitschakelen als ik het niet nodig heb?

Ja, veel noise cancelling koptelefoons bieden de mogelijkheid om de noise cancelling functie uit te schakelen wanneer je deze niet nodig hebt. Dit is handig als je bijvoorbeeld in een rustige omgeving bent en de actieve ruisonderdrukking niet nodig hebt, of als je de batterij wilt sparen.

Welke noise cancelling koptelefoon is geschikt voor sportactiviteiten?

Als je veel sport dan zijn lichte, draadloze koptelefoons met een goede pasvorm en zweetbestendigheid belangrijk.

Hoe kan ik mijn noise cancelling koptelefoon schoonmaken?

Gebruik een droge schoonmaakdoek om stof en vettige aanslag weg te vegen. Gebruik absoluut geen spuitbussen, oplosmiddelen of schuurmiddelen! Gebruik een vochtige doek met zeep om de kussens schoon te maken. Gebruik geen vochtige doek op de oorschelpen of het gaas van de oorschelpen

Zijn dure noise cancelling koptelefoons altijd beter dan goedkopere modellen?

Niet noodzakelijk! Hoewel dure noise cancelling koptelefoons vaak geavanceerdere functies en van premium kwaliteit zijn, betekent een hogere prijs niet automatisch dat een koptelefoon beter is.