De beste Garmin smartwatch van 2024

Garmin smartwatches zijn speciaal ontworpen voor sportieve doeleinden. Garmin is gespecialiseerd in het ontwerpen van slimme horloges voor sportieve doeleinden. Maar wat kan je nou allemaal precies met deze smartwatch en waar moet je allemaal op letten? Wij van Techgiant verzamelen veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste Garmin smartwatch van dit moment. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van slimme Garmin horloges. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg over de punten waar je rekening mee moet houden.

Onze top 3

Onze favoriet

Garmin heeft verschillende smartwatches op de markt gebracht, waaronder de Vivoactive 5. Een multifunctionele en slimme parel.

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur

2e beste keuze

Ben je opzoek naar een stoere heren smartwatch? Dan is de Garmin Venu 3 een uitstekende keuze.

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur

3e beste keuze

De Garmin Epix Pro heeft alles in huis om elke statistiek bij te houden wat te maken heeft met sport.

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur

Op deze pagina:

Hoe is deze lijst met de beste Garmin smartwatch tot stand gekomen?

Techgiant.nl verzamelt veel verschillende informatie die nodig is om tot een top 5 te komen van de beste Garmin smartwatches. Er wordt gekeken naar belangrijke punten waarbij je op moet letten bij de als je er één wilt kopen. Hieronder vind je een zeer specifieke uitleg die je op weg zal helpen een juiste keuze te maken. Dit zijn horloges die met name gebruikt worden tijdens het sporten, daarnaast zijn ze stijlvol en kunnen ze ook nog gebruikt worden voor andere doeleinden zoals de standaard smartwatches.

Wat zijn de beste Garmin smartwatches van dit moment?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Garmin Vivoactive 5 de beste Garmin smartwatch van 2024 is. Dit slimme horloge van het populaire merk Garmin is het beste getest op de beschikbare functies, comfort en de batterijduur. De Vivoactive 5 overtreft de concurrentie niet alleen op het gebied van deze aspecten, maar biedt ook een geweldige combinatie van compatibiliteit en gebruiksvriendelijkheid! Het is duidelijk dat dit slimme horloge uitblinkt in alle aspecten, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je op zoek bent de beste Garmin smartwatch.

#1
Garmin Vivoactive 5

Het bekende merk Garmin heeft zich ook onderworpen aan het ontwerp van een smartwatch. Garmin heeft verschillende smartwatches op de markt gebracht, waaronder de Vivoactive 5. De Vivoactive 5 zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van je gezondheid en andere smartphone meldingen. Garmin is compatibel met zowel Android als iOs smartphones, dit maakt de keuze voor deze Vivoactive 5 ook zo aantrekkelijk. 

Functies zoals notificaties, fitness tracking, GPS, muziek en waterbestendigheid komen allemaal om de hoek kijken bij deze veelzijdige smartwatch. Het 42mm scherm zorgt ervoor dat je alles binnen 1 oogopslag kan lezen. Het mooie van Garmin is dat deze fabrikant over het algemeen zijn producten baseert op sport. Je kan erg veel verschillende data bijhouden waardoor je elk doel binnen jouw sport kan bereiken. 

Het design en comfort van de Garmin Vivoactive 5 is dermate ergonomisch dat je deze bijna niet voelt zitten om je pols. Het gewicht van 36 gram zorgt ervoor dat je de smartwatch langdurig om kan houden. Overigens hoef je je over de batterijduur helemaal geen zorgen te maken, deze kan wel tot 120 uur mee gaan! Dit is uiteraard wel afhankelijk van wat je er allemaal mee doet. Kortom, een smartwatch voor een toegankelijke prijs met talloze mogelijkheden.

Voor- en nadelen van de Garmin Vivoactive 5

+ Een lange batterijduur

+ Door de Garmin Connect app kun je nog veel meer functies toevoegen

+ Waterbestendig, dus beschikbaar voor vrijwel elke omstandigheid.

- Er wordt geen USB kabel meegeleverd

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#2
Garmin Venu 3

Ben je opzoek naar een stoere heren smartwatch? Dan is de Garmin Venu 3 een uitstekende keuze. Deze smartwatch heeft talloze functies om jou van elke informatie te kunnen voorzien. Meldingen zoals het ontvangen van WhatsApp berichten, e-mails, agenda afspraken en social media zijn direct zichtbaar op het mooie en grote scherm van 45mm. De Venu 3 is compatibel met zowel iOS apparaten als Android, dit maakt het al gelijk een veelzijdige smartwatch waardoor je niet aan bepaalde eisen moet voldoen. 

Het design en comfort van de Garmin Venu 3 is speciaal ontworpen om zo min mogelijk last te hebben van langdurig gebruik. De siliconenband is speciaal geschikt voor een polsomtrek van maar liefst 17 tot 19 centimeter. Of je deze smartwatch nou gebruikt voor het sporten of gewoon omdoet voor casual gebruik, de Venu 3 is geschikt voor alle omstandigheden. 

Overigens hoef je je geen zorgen te maken over de batterijduur. Deze Garmin smartwatch gaat maar liefst 336 uur mee! Mits je deze alleen gebruikt om naar de tijd te kijken natuurlijk. Ga je de Venu 3 gebruiken om bepaalde statistieken bij te houden zoals je slaapritme, stappenteller, ronde teller etc. dan gaat deze sneller leeg als gebruikelijk. Wil je meer weten over de Garmin Venu 3? Klik dan hier

Voor- en nadelen van de Garmin Venu 3

+ Waterdicht

+ Batterijduur van maar liefst 240 uur

+ Ingebouwde hartslagmeter en GPS

- Heb je kleine polsen? Dan is het aan te raden om naar de Garmin Venu 3S te kijken.

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#3
Garmin Epix Pro

De parel onder de sporthorloges. De Garmin Epix Pro heeft alles in huis om elke statistiek bij te houden wat te maken heeft met sport. Het bekende merk Garmin heeft zich onderworpen aan het ontwikkelen van stijlvolle sporthorloges. Deze robuuste smartwatch geeft je inzicht over je hartslag, je slaapscore, het aantal gelopen stappen, hersteladviezen etc. 

Ben je een avonturier? Dan zorgt de ingebouwde GPS ervoor dat je overal terechtkomt. Dit sporthorloge is bestand tegen hevige kou, extreme hitte en water. Dit zorgt ervoor dat dit sporthorloge met vlag en wimpel de beste van zijn klasse is. 

De Epix Pro kan je erg makkelijk met zowel een Android als iOS toestel verbinden. Je zit dus niet vast aan een bepaald type smartphone! Ook kan je de Garmin binnen no-time verbinden met bluetooth en je thuisnetwerk door de ingebouwde WiFi. Over het design is nagedacht. De siliconenband zorgt voor weinig tot geen irritaties waardoor je de Pro lang om kan houden. Dit gaat ook gepaard met een batterijduur van maar liefst 16 dagen! Al met al is de Garmin Epix Pro de perfecte metgezel om je gezondheid in de gaten te houden. Wil je nou nog meer functies weten van de Garmin Epix Pro? Klik dan hier. 

Voor- en nadelen van de Garmin Epix Pro

+ AMOLED display voor een heldere weergave

+ Garmin staat bekend om het gebruiksgemak. 

+ Talloze fitnesstracking mogelijkheden voor optimale prestaties tijdens het sporten

- De prijs van de Garmin Epix Pro kan aan de hoge kant zijn voor als je een beperkt budget hebt

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#4
Garmin Forerunner 255

De Garmin smartwatch voor de fanatieke hardloper! De Forerunner heeft alles in huis om niet alleen voor marathons, maar ook voor triathlons te trainen. Doordat de Forerunner erg nauwkeurig verschillende statistieken bijhoudt zoals je hartslag, stappenteller enzovoort, kun je je trainingen hierop afstemmen en optimaliseren.

De 255 isnniet alleen geschikt voor het sporten, maar houdt ook je slaapscore bij en geeft je hersteladviezen. Net zoals de andere modellen is de Forerunner makkelijk te verbinden met bluetooth en heeft ingebouwde WiFi. Door het robuuste design en de fysieke knoppen, blijft dit een van de meest populaire horloges voor outdoor workouts. 

Overigens hoef je je bij dit model ook geen zorgen te maken over de batterijduur. Deze gaat maar liefst 336 uur mee in tijdmodus. Gebruik je hem intensief voor het sporten, dan zal die wat minder lang meegaan, 30 uur. Ook dit is ruim voldoende om optimaal te kunnen sporten en je statistieken bij te houden. Daarnaast voelt de Forerunner comfortabel aan dankzij het siliconenbandje! Langdurig gebruik is dus geen enkel probleem. Al met al is dit een allround smartwatch voor de fanatieke sporter. 

Voor- en nadelen van de Garmin Forerunner 255

+ Makkelijk te wisselen van sportprofielen

+ Nauwkeurig je statistieken bijhouden tijdens het sporten 

+ Erg lange batterijduur

- Geen touchscreen waardoor je met fysieke knoppen door het menu moet navigeren

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

#5
Garmin Fenix 7 Pro

De Garmin Fenix 7 Pro is een erg stoere en stijlvolle smartwatch. De Fenix Pro 7 heeft vrijwel alle functies die je zoekt in een smartwatch. Of je de smartwatch nou gebruikt voor het sporten of dagelijks gebruik, alles is mogelijk. Het mooie en grote scherm van maar liefst 47mm laat je alles zeer helder en duidelijk zien. Notificaties zoals WhatsApp meldingen, e-mails, agenda afspraken etc. kunnen allemaal ontvangen worden op de Fenix 7 Pro. 

Daarnaast is deze smartwatch ook uitgerust met specificaties zoals GPS, een hartslagmeter, kompas, thermometer en zo zijn er nog talloze specificaties die beschikbaar zijn voor deze veelzijdige smartwatch. Een leuk weetje van deze smartwatch is dat je deze ook zou kunnen opladen door middel van zonne-energie, zo gaat de batterij nog langer mee en kan je er langer plezier van hebben!

Doe je dit niet, ook geen ramp. De batterijduur van de Fenix 7 Pro gaat 528 uur mee in tijdmodus. Gebruik je deze intensief met het sporten? Dan gaat die 2 dagen lang mee. Al met al ruim voldoende om deze smartwatch te gebruiken voor verschillende doeleinden. 

Voor- en nadelen van de Garmin Fenix 7 Pro

+ Waterdicht!

+ Een ingebouwd zaklampje voor de handigheid

+ Compatibel met zowel iOS als Android

- Heb je een kleine pols? Dan is het aan te raden om naar de Garmin Epix Pro te kijken. 

 • Functies
 • Comfort
 • Batterijduur
Bekijk op Coolblue.nl

Waarop moet je letten bij het kopen van een Garmin smartwatch?

Garmin is een populair horloge merk. Je hebt tegenwoordig veel verschillende modellen met erg veel functies. Doordat ze veelzijdig zijn en je erg veel statistieken kan bijhouden tijdens je workout, zijn ze ontwikkeld om een goede gezondheid te creëren. Door het strakke design zijn ze ook nog eens mooi te combineren met je dagelijkse kledij waardoor het slimme alles in 1 horloges zijn. Toch is het is belangrijk om rekening te houden met verschillende punten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Hieronder geven we je de belangrijkste punten om op te letten. 

Doel en gebruik

Bij Garmin staat sportiviteit hoog in het vaandel. Daarom is het belangrijk om te kijken voor welke sportieve doeleinden je de smartwatch gaat gebruiken. In principe is het zo dat een Garmin smartwatch voor elk sportief doeleinden gebruikt kan worden. Of je nou in de sportschool bent, of een fanatieke zwemmer bent, elke statistiek kan worden bijgehouden. Ook is het natuurlijk mogelijk om de smartwatch voor dagelijks gebruik te dragen. Al met al zijn de Garmin smartwatches stijlvol, stoer en veelzijdig.

Functies

De slimme horloges van Garmin hebben een erg breed scala aan functies. Maar wat is voor jou nou echt belangrijk om bij te houden? Hieronder geven we je een overzicht van de functies die beschikbaar zijn op vrijwel alle smartwatches inclusief de slimme sporthorloges. Dit zijn functies waar je vaak gebruik van maakt tijdens sportactiviteiten.

Notificaties. Je ontvangt meldingen van inkomende oproepen, WhatsApp berichten, e-mails, agenda afspraken en social media meldingen. Garmin Forerunner 255S Review: Little Wonder - Tech Advisor

Gezondheid en fitness tracking. Je koopt een sporthorloge maar voor 1 ding en dat is voor het bijhouden van diverse statistieken. Sporthorloges hebben een ingebouwde hartslagmeter, saturatiemeter, stappenteller, etc. Er zijn erg veel functies die je kan bijhouden tijdens het sporten waardoor je precies kan zien waar je verbeterpunten liggen.

GPS. De beste Garmin smartwatches beschikken ook over een ingebouwde GPS om je locatie te volgen tijdens het wandelen of andere buitenactiviteiten. Dit maakt het mogelijk om routes te plannen, afstand, snelheid en hoogte te meten. Een ideale functie!

Muziek. Ook de bediening van muziek kan tegenwoordig erg makkelijk via de Garmin smartwatch. Swipe naar links of rechts voor een ander nummer of regel gemakkelijk het volume zonder dat je je telefoon hoeft te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je ongestoord door kan gaan met je workout. 

Contactloos betalen. Dit is een functie die mooi meegenomen is. Tegenwoordig zie je contactloze betalingen erg veel. Contactloze betalingen kunnen ook via Garmin horloges of andere smartwatches worden gedaan.

Waterbestendigheid. Als je aan het sporten bent, ongeacht wat voor sport je beoefent, is het belangrijk dat de smartwatch waterdicht is. Bij Garmin hoef je je hier in ieder geval geen zorgen om te maken. De slimme horloges van Garmin zijn allemaal waterdicht!

Compatibiliteit

Garmin horloges zijn ontworpen op basis van verschillende besturingssystemen. Denk hierbij aan WearOS voor de Android apparaten en WatchOS voor de Apple iPhones. Het is belangrijk om te kijken of jouw telefoon geschikt is voor het beste sporthorloge. Op deze manier zorg je ervoor dat je maximaal kan presteren in de sportschool door je statistieken te bekijken. 

Niet alleen het besturingssysteem maar ook de connectiviteit met bluetooth en WiFi zijn belangrijk. Doordat Garmin, Fitbit of Polar over bluetooth beschikken, kan je deze makkelijk koppelen aan je smartphone. Ook is het zo dat je op deze horloges apps kan downloaden. Deze vereisen wel een internetverbinding, maar dat is geen probleem. Vrijwel elk Garmin model is uitgerust met ingebouwde WiFi waardoor je deze met het thuisnetwerk kan verbinden. Dit is niet alleen belangrijk voor apps, maar ook voor updates om de software up-to-date te houden.

Comfort

Je wil natuurlijk alles goed kunnen aflezen op de compacte wijzerplaat van Garmin. Controleer dus goed of het scherm groot genoeg is zodat je alles gemakkelijk kan lezen. Ook is het materiaal van de polsband belangrijk. Je hebt verschillende materialen voor de polsbandjes. Over het algemeen hebben Garmin modellen allemaal een siliconenbandje. Dit zorgt ervoor dat je zo min mogelijk irritatie krijgt bij langdurig gebruik. Je kan hem dus makkelijk urenlang omhouden!

Batterijduur

Een super belangrijk aspect om rekening mee te houden. De batterijduur. Niets is vervelender dan een smartwatch om je pols te hebben die binnen de kortste keren leeg is. De capaciteit van de batterij is daarom ook belangrijk om naar te kijken. Hier geldt ook, hoe meer je de Garmin smartwatch gebruikt, hoe sneller de batterij leeg raakt. Gemiddeld gaan de batterijen van de beste sporthorloges tussen de 120 - 340 uur lang mee. Afhankelijk van het merk en model. Dit is ruim voldoende om jou te kunnen voorzien van je sportprestaties en overige fitness tracking.

Sommige sporthorloges, zoals Fitbit smartwatches, komen met hun eigen opladers. Snelladers zijn niet van toepassing omdat de horloges urenlang meegaan en je deze niet snel hoeft op te laden. Je kan dus gerust uren sporten zonder dat je het horloge hoeft op te laden. Dit is overigens niet het geval met de reguliere smartwatches, deze zullen regelmatig opgeladen moeten worden.

Garmin modellen

De sportieve en slimme horloges van Garmin komen in verschillende vormen en maten. Zo heb je in totaal 19 verschillende modellen met ieder zijn eigen functies! Hieronder een klein overzicht van de populairste modellen en wat ze precies inhouden. 

Garmin Forerunner. Deze modellen zijn meer gericht op hardlopers en atleten. De batterijduur varieert meestal van enkele dagen tot maximaal twee weken, afhankelijk van het model en gebruik. Hier kun je dus verschillende statistieken bijhouden zoals je hartslag, stappenteller, hersteladviezen enz. 

Garmin Fenix. Deze modellen zijn ontworpen voor outdoor activiteiten en hebben meestal een langere batterijduur dan de Forerunner-serie. Je kunt verwachten dat ze tot twee weken meegaan in smartwatch-modus, maar bij gebruik van GPS en andere activiteitenregistratiefuncties kan dit korter zijn.Garmin Running Watch Comparison | Which Watch

Garmin Vivoactive. Deze zijn meer gericht op algemeen fitnessgebruik en dagelijks gebruik. De batterijduur varieert meestal van enkele dagen tot maximaal een week.

Garmin Venu. Dit zijn Garmin's modellen met AMOLED-schermen en meer geavanceerde functies zoals muziekopslag. De batterijduur is meestal korter dan bij andere modellen en kan variëren van enkele dagen tot ongeveer vijf dagen, afhankelijk van het gebruik.

Garmin Epix. De Epix series zijn de duurste Garmin modellen die er momenteel zijn. Deze all-in-one modellen beschikken over alle functies voor elke sport. Ook de Epix series bevatten een AMOLED-scherm voor een heldere weergave.

Garmin Vivofit Junior. Dit zijn de sporthorloges voor de jongste! Ook voor kinderen is het belangrijk om in beweging te zijn. Met dit model hou je nauwkeurig het aantal gezette stappen van je kind bij.

Garmin Vivo Smart. De Vivo Smart is een toegankelijk model van Garmin. Dit basismodel registreert het aantal stappen dat je loopt, houdt je hartslag in de gaten en kan je ook inkomende berichten lezen. 

Garmin Vivomove Sport. De Vivomove Sport is een elegante Garmin smartwatch die speciaal ontwikkeld is voor vrouwen. Dit model geeft een nauwkeurig inzicht van je hartslag, hoeveel calorieën je verbrand enz.

Garmin Instinct. Dit toegankelijke Garmin model is de ideale smartwatch voor de buitensporters. Robuust, waterdicht en gaat dagenlang mee. Alle functies die nodig zijn om je workouts naar een hoger niveau te tillen zijn bij de Instinct beschikbaar.

Kijk dus goed wat je budget is en waar je het Garmin horloge voor wilt gebruiken. Elk model heeft zijn eigen functies! 

Waarom een Garmin smartwatch kopen? 

De keuze voor een Garmin smartwatch kan voor de hand liggend zijn. Je wilt natuurlijk inzicht in je fitnessactiviteiten en sportprestaties. Garmin horloges zijn ten allen tijden uitgerust met functies zoals een hartslagmeting, stappenteller, afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën, je slaapritme bijhouden enz. Hierdoor kan je nauwkeurig in de gaten houden hoe het staat met je gezondheid en je prestaties. Als je dit allemaal in de gaten houdt, zou je ook je levensstijl en je trainingen hierop kunnen aanpassen. Garmin Logo and symbol, meaning, history, PNG, brand

Serieuze sporters hechten waarde aan GPS-tracking, intervaltrainingen en prestatieanalyse. Dit helpt je natuurlijk om je training te optimaliseren zodat je alles uit je workouts kan halen. Het identificeren van je sterke en zwakke punten is erg belangrijk. Ook zal het een motivatie-boost geven omdat je bepaalde doelen kan stellen. Het sporthorloge zal alles nauwkeurig registreren waardoor je een plan kan maken om je doel op lange termijn te bereiken. 

Misschien koop je een slimme Garmin horloge wel gewoon om je gezondheid in de gaten te houden voor als je op je werk bent? Zelfs de basismodellen zijn uitgerust met een ingebouwde stressmeter. Deze geeft aan wanneer je stresslevel hoog is, zo kan je ervoor zorgen om tijdig actie te ondernemen. Daarnaast zijn slimme sporthorloges natuurlijk ook ideaal voor het ontvangen van diverse meldingen zoals WhatsApp berichten, het bedienen van muziek etc. Genoeg redenen om een Garmin smartwatch aan te schaffen. 

Wat zijn de voordelen van een Garmin smartwatch?

+ Uitgebreide fitnessfuncties. Garmin smartwatches zijn ontworpen met een sterke nadruk op fitness- en sportfunctionaliteit. Ze bieden functies zoals ingebouwde GPS, hartslagmeting, activiteitstracking, slaapanalyse, VO2 max-schattingen en meer. Deze functies zullen je helpen je sportprestaties te verbeteren!

+ Geavanceerde navigatie- en buitenactiviteitenfuncties. Garmin smartwatches zijn uitgerust met geavanceerde navigatiefuncties, zoals GPS-navigatie, hoogtemeter, barometer en kompas. Dit maakt ze ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, hardlopen en meer.

+ Optimalisatie van training. Door het verzamelen van gegevens over je trainingen, zoals hartslagzones, trainingsbelasting en hersteltijd, kunnen sporthorloges je helpen om je trainingen te optimaliseren en overtraining te voorkomen.

+ Lange batterijduur. Veel Garmin-modellen bieden een indrukwekkende batterijduur, vooral in vergelijking met andere smartwatches op de markt. Dit betekent minder tijd doorbrengen met opladen en meer tijd om te genieten van de functies van je smartwatch.

Wat zijn de nadelen van een smartwatch?

- Kosten. Garmin smartwatches kunnen aan de duurdere kant zijn, vooral de modellen met meer geavanceerde functies. Dit kan een drempel vormen voor als je meer op zoek bent naar een meer toegankelijke smartwatch.

- Complexiteit. Soms kunnen de uitgebreide functies en instellingen van Garmin smartwatches ingewikkeld zijn. Het kan even duren voordat je vertrouwd bent met alle mogelijkheden en hoe je deze optimaal kan benutten.

- Grootte en gewicht. Sommige Garmin-modellen kunnen groter en zwaarder zijn dan andere smartwatches. Dit kan voor sommigen ongemakkelijk zijn om te dragen, vooral tijdens het sporten.

Garmin Features

Ben je nou nieuwsgierig wat er allemaal mogelijk is met de beste Garmin smartwatch? Kijk dan het filmpje hieronder. Hierin worden alle functies in een notendop besproken. Dit kan je helpen een keuze te maken om het juiste model aan te schaffen! Let op! Het filmpje is wel in het Engels.

Veelgestelde vragen

Kan je Garmin horloges gebruiken voor het zwemmen?

Ja, Garmin horloges kunnen gebruikt worden voor het zwemmen. De modellen zijn waterdicht dus uitstekend geschikt voor wateractiviteiten.

Hoe lang gaat de batterij mee van een Garmin smartwatch?

De batterij van Garmin smartwatches gaat over het algemeen dagenlang mee. Afhankelijk van de ingestelde modus natuurlijk.

Hebben Garmin smartwatches ingebouwde GPS?

Niet alle modellen hebben een ingebouwde GPS. Alleen de modellen Fenix, Epix, Venu, Instinct, Forerunner en VivoActive hebben een ingebouwde GPS.

Worden fitnessprestaties gesynchroniseerd met mijn smartphone?

Ja, Garmin-horloges kunnen meestal worden gesynchroniseerd met een smartphone via de Garmin Connect-app. Dit stelt je in staat om je fitnessgegevens te bekijken, doelen te stellen en voortgang te volgen op je smartphone.

Kan ik mijn muziek bedienen met een Garmin smartwatch?

Niet bij elk model. Bij de modellen: VivoActive, Fenix Pro, Venu, Epix Pro en Forerunner is dit wel het geval.